17. mai-kake
En av Norges største matbloggere, Trine Sandberg, har sverget til samme 17. mai-kake i over 18 år. Kanskje ikke så rart når du smaker på denne sjokoladekaken.
Trine anbefaler å røre sammen kakebunnen 16. mai og heller pynte kaken rett før den skal serveres eller noen timer før. Du kan bruke vanlig springform eller savarinform. Savarinformen gjør at kaken får et hull i midten, som du fyller med frukt og bær.
En av Norges største matbloggere, Trine Sandberg, har sverget til samme 17. mai-kake i over 18 år. Kanskje ikke så rart når du smaker på denne sjokoladekaken.
Trine anbefaler å røre sammen kakebunnen 16. mai og heller pynte kaken rett før den skal serveres eller noen timer før. Du kan bruke vanlig springform eller savarinform. Savarinformen gjør at kaken får et hull i midten, som du fyller med frukt og bær.
Kakebunn
- 150 g smør
- 200 g mørk kokesjokolade
- 3 stykker egg
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
Krem og pynt
- 5 dl kremfløte, lettvispet
- 1 pakke hermetiske pærer, i biter
- 1 pakke jordbær
- 1 pakke blåbær
Sjokoladekrem
- 200 g mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- 0.5 dl vann
- 2 ss sukker
- 1 ss smør
Kakebunn
- 150 g smør
- 200 g mørk kokesjokolade
- 3 stykker egg
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
Krem og pynt
- 5 dl kremfløte, lettvispet
- 1 pakke hermetiske pærer, i biter
- 1 pakke jordbær
- 1 pakke blåbær
Sjokoladekrem
- 200 g mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- 0.5 dl vann
- 2 ss sukker
- 1 ss smør
