17. mai-kake

1 t 30 min
1112 har lagret denne
17. mai-kake
Foto: Trine Sandberg
1112 har lagret denne
6
porsjoner

Kakebunn

  • 150 g smør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 3 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Krem og pynt

  • 5 dl kremfløte, lettvispet
  • 1 pakke hermetiske pærer, i biter
  • 1 pakke jordbær
  • 1 pakke blåbær

Sjokoladekrem

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 1 ss smør
Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunn

  • 150 g smør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 3 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Krem og pynt

  • 5 dl kremfløte, lettvispet
  • 1 pakke hermetiske pærer, i biter
  • 1 pakke jordbær
  • 1 pakke blåbær

Sjokoladekrem

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 1 ss smør
Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme, og smør en springform på 24 cm i diameter eller en savarinform på 24-26 cm i diameter.
Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte og rør sammen med en sleiv. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.
Knekk oppi ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Ha i sukkeret og rør godt sammen.
Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker godt sammen og sikt det i sjokoladeblandingen. Bruk en slikkepott eller lignende og rør til det er godt blandet.
Kaken stekes i ca 20-30 minutter, til den er passe stekt. Sjekk med en kakenål eller fystikk. Avkjøl kaken på rist og la den bli helt kald før du pynter den.
Del kaken i to lag. Ha ca. halvparten av fløtekremen på det nederste laget og fordel ca halvparten av bærene og hermetiske pærer oppå.
Ha den hakkede sjokoladen og smøret i en stor bolle. Kok forsiktig opp fløte, vann og sukker, og hell blandingen over sjokoladen og smøret.
Rør forsiktig til sjokoladen er helt oppløst. Ikke rør mer enn nødvendig.
Legg forsiktig på det øverste kakelaget. Hell sjokoladekremen over, smør den utover og la den gjerne renne nedover her og der.
Pisk kremfløten luftig med ca 1 barneskje sukker eller melis og fordel oppå kaken.
Fyll hullet med frukt og bær hvis du har benyttet savarinform, og pynt kaken med pærer, mer frukt og bær. Server helst umiddelbart.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme, og smør en springform på 24 cm i diameter eller en savarinform på 24-26 cm i diameter.
Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte og rør sammen med en sleiv. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.
Knekk oppi ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Ha i sukkeret og rør godt sammen.
Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker godt sammen og sikt det i sjokoladeblandingen. Bruk en slikkepott eller lignende og rør til det er godt blandet.
Kaken stekes i ca 20-30 minutter, til den er passe stekt. Sjekk med en kakenål eller fystikk. Avkjøl kaken på rist og la den bli helt kald før du pynter den.
Del kaken i to lag. Ha ca. halvparten av fløtekremen på det nederste laget og fordel ca halvparten av bærene og hermetiske pærer oppå.
Ha den hakkede sjokoladen og smøret i en stor bolle. Kok forsiktig opp fløte, vann og sukker, og hell blandingen over sjokoladen og smøret.
Rør forsiktig til sjokoladen er helt oppløst. Ikke rør mer enn nødvendig.
Legg forsiktig på det øverste kakelaget. Hell sjokoladekremen over, smør den utover og la den gjerne renne nedover her og der.
Pisk kremfløten luftig med ca 1 barneskje sukker eller melis og fordel oppå kaken.
Fyll hullet med frukt og bær hvis du har benyttet savarinform, og pynt kaken med pærer, mer frukt og bær. Server helst umiddelbart.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?