Amerikanske kaker er gjerne litt voldsomme og mektige, men det er nettopp dette som gjør dem så populære. Oreo Mud Cake er en nydelig kombinasjon av konfektkake, sjokoladetrøffelkrem, sprø oreokjeks og bløte marshmallows - toppet med deilig sjokoladesaus.
Amerikanske kaker er gjerne litt voldsomme og mektige, men det er nettopp dette som gjør dem så populære. Oreo Mud Cake er en nydelig kombinasjon av konfektkake, sjokoladetrøffelkrem, sprø oreokjeks og bløte marshmallows - toppet med deilig sjokoladesaus.
Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp i det varme smøret.
Visp sammen eggene, sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret.
Rør deretter i hvetemelet til en klumpfri deig. Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten).
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer.
Trøffelsjokoladekrem
Varm opp kremfløte og smør i en kjele, til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og mørk sjokolade.
La sjokoladen ligge i den varme smørfløten til den begynner å smelte. Rør i sjokoladeblandingen til den er jevn og klumpfri. Avkjøl til sjokoladekremen er tykk og romtemperert.
Klipp marshmallowsene opp i mindre biter (dette trenger du ikke å gjøre dersom du bruker mini marshmallows). Fordel disse over kakebunnen i formen, men spar noen av marshmallowsene til pynt.
Hell over trøffelsjokoladekremen. Sett kakeformen i kjøleskapet i et par timer, så sjokoladekremen blir stivere i konsistensen.
Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel over resten av marshmallowsene og grovt hakkede Oreokjeks. Trykk dette godt ned i sjokoladekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladekremen stivner helt (kaken kan godt stå i kjøleskapet over natten).
Når trøffelsjokoladekremen har stivnet helt, er det lett å få kaken ut av formen. Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og flytt kaken forsiktig over på et passende kakefat. Ringle over godt med sjokoladesaus før servering.
Bon appetit!
Konfektkake
Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp i det varme smøret.
Visp sammen eggene, sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret.
Rør deretter i hvetemelet til en klumpfri deig. Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten).
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer.
Trøffelsjokoladekrem
Varm opp kremfløte og smør i en kjele, til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og mørk sjokolade.
La sjokoladen ligge i den varme smørfløten til den begynner å smelte. Rør i sjokoladeblandingen til den er jevn og klumpfri. Avkjøl til sjokoladekremen er tykk og romtemperert.
Klipp marshmallowsene opp i mindre biter (dette trenger du ikke å gjøre dersom du bruker mini marshmallows). Fordel disse over kakebunnen i formen, men spar noen av marshmallowsene til pynt.
Hell over trøffelsjokoladekremen. Sett kakeformen i kjøleskapet i et par timer, så sjokoladekremen blir stivere i konsistensen.
Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel over resten av marshmallowsene og grovt hakkede Oreokjeks. Trykk dette godt ned i sjokoladekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladekremen stivner helt (kaken kan godt stå i kjøleskapet over natten).
Når trøffelsjokoladekremen har stivnet helt, er det lett å få kaken ut av formen. Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og flytt kaken forsiktig over på et passende kakefat. Ringle over godt med sjokoladesaus før servering.