Sjokoladekake med pasjonsfruktfromasj

4 h
Lagret av 458 brukere
Sjokoladekake med pasjonsfruktfromasj
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 458 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 4 stk egg
  • 300 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl lettrømme

Pasjonsfruktfromasj

  • 15 stk pasjonsfrukt
  • 350 g sukker
  • 1 dl vann
  • 5 plate(r) gelatin
  • 200 g kremost
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dråpe konditorfarge, gul (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur

  • 150 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 500 g melis
  • 1 dl kaffe

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 4 stk egg
  • 300 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl lettrømme

Pasjonsfruktfromasj

  • 15 stk pasjonsfrukt
  • 350 g sukker
  • 1 dl vann
  • 5 plate(r) gelatin
  • 200 g kremost
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dråpe konditorfarge, gul (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur

  • 150 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 500 g melis
  • 1 dl kaffe

Sjokoladekaken

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade som er oppdelt i biter. La sjokoladen ligge og smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt mel, natron og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen sammen med rømmen. Rør til deigen blir klumpfri.
Hel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøles i formen. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i to lag.

Pasjonsfruktfromasj

Ha innholdet i pasjonsfruktene i en kjele sammen med sukker og vann. Gi blandingen et oppkok og la den deretter småkoke under omrøringen i 5-10 minutter slik at konsistensen blir litt tykkere og sirupsaktig.
Sil pasjonsfruktsausen slik at alle stenene fjernes.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme pasjonsfruktsausen. La sausen avkjøles til den er romtemperert, men fortsatt flytende.
Pisk opp kremosten og tilsett den avkjølte pasjonsfruktsausen litt og litt. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og vend kremen inn i pasjonsfruktblandingen.
Bland til slutt i et par dråper gul konditorfarge hvis du vil, men dette er selvfølgelig ikke nødvendig for smakens skyld.
Ha den nederste kakebunnen tilbake i den rene kakeformen. Hell over pasjonsfruktblandingen og sett formen i kjøleskapet i et par timer, slik at pasjonsfruktfromasjen stivner.
Legg på den andre kakebunnen og la kaken stå slik i kjøleskapet i et par timer til eller over natten.
Løsne deretter kaken fra formen og flytt den over på et kakefat.
Glasuren lages ved å smelte smøret sammen med kokesjokoladen. Ta kjelen av platen og bland inn melis og kaffe.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Sjokoladekaken

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade som er oppdelt i biter. La sjokoladen ligge og smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt mel, natron og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen sammen med rømmen. Rør til deigen blir klumpfri.
Hel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøles i formen. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i to lag.

Pasjonsfruktfromasj

Ha innholdet i pasjonsfruktene i en kjele sammen med sukker og vann. Gi blandingen et oppkok og la den deretter småkoke under omrøringen i 5-10 minutter slik at konsistensen blir litt tykkere og sirupsaktig.
Sil pasjonsfruktsausen slik at alle stenene fjernes.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme pasjonsfruktsausen. La sausen avkjøles til den er romtemperert, men fortsatt flytende.
Pisk opp kremosten og tilsett den avkjølte pasjonsfruktsausen litt og litt. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og vend kremen inn i pasjonsfruktblandingen.
Bland til slutt i et par dråper gul konditorfarge hvis du vil, men dette er selvfølgelig ikke nødvendig for smakens skyld.
Ha den nederste kakebunnen tilbake i den rene kakeformen. Hell over pasjonsfruktblandingen og sett formen i kjøleskapet i et par timer, slik at pasjonsfruktfromasjen stivner.
Legg på den andre kakebunnen og la kaken stå slik i kjøleskapet i et par timer til eller over natten.
Løsne deretter kaken fra formen og flytt den over på et kakefat.
Glasuren lages ved å smelte smøret sammen med kokesjokoladen. Ta kjelen av platen og bland inn melis og kaffe.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?