Ida Gran-Jansens sjokoladekake i langpanne
1 h
Ida Gran-Jansens sjokoladekake i langpanne er laget etter moren til Ida Gran-Jansen sin oppskrift.
Den er veldig enkel å lage og smaker supergodt. Den kan slenges sammen i full fart, og voksne som barn elsker den. Perfekt til bursdager eller dugnader
Oppskrift er fra programmet «Idas fristelser» på TV 6 med Ida Gran Jansen/ http://idagranjansen.com/
Lagret av 273 brukere
Ida Gran-Jansens sjokoladekake i langpanne er laget etter moren til Ida Gran-Jansen sin oppskrift.
Den er veldig enkel å lage og smaker supergodt. Den kan slenges sammen i full fart, og voksne som barn elsker den. Perfekt til bursdager eller dugnader
Oppskrift er fra programmet «Idas fristelser» på TV 6 med Ida Gran Jansen/ http://idagranjansen.com/
Lagret av 273 brukere
Ingredienser
12
porsjoner
Kakebunn
- 4 stykker egg
- 400 g sukker
- 300 g smør, Smeltet
- 50 g mørk sjokolade
- 3 dl melk
- 575 g hvetemel
- 5 ts bakepulver
- 4 ts vaniljesukker
- 150 g Nugatti
Glasur
- 125 g smør, Smeltet
- 4 ss kaffe, Kokt
- 1 ss bakekakao
- 500 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 7 dråpe romessens
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kakebunn
- 4 stykker egg
- 400 g sukker
- 300 g smør, Smeltet
- 50 g mørk sjokolade
- 3 dl melk
- 575 g hvetemel
- 5 ts bakepulver
- 4 ts vaniljesukker
- 150 g Nugatti
Glasur
- 125 g smør, Smeltet
- 4 ss kaffe, Kokt
- 1 ss bakekakao
- 500 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 7 dråpe romessens
Kakebunn
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.
Smelt smøret og trekk kjelen til side.
Rør inn hakket sjokolade til den smelter.
Rør inn melk og sett til side.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen.
Ha melblandingen og sjokoladeblandingen vekselsvis i eggedosisen. Rør alt godt sammen.
Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren.
Bruk en skje for å tilsette nugatti på kaken.
Stek kaken midt i ovnen i 25 minutter.
Lag glasuren mens kaken steker. Den skal nemlig helles over mens kaken er varm.
Ta kaken ut av ovnen og hell glasuren over. Smør glasuren ut i alle hjørner.
Glasur
Smelt smøret i en kjele.
Skru temperaturen litt ned og tilsett kokt kaffe, bakekakao, vaniljesukker, melis og romessens.
Visp alt godt sammen med en ballongvisp. Sørg for at du visper bort eventuelle melisklumper.
Ikke la glasuren koke, men la den stå på medium varme.
Pynt kaken med den pynten du ønsker.

Bon appetit!
Kakebunn
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.
Smelt smøret og trekk kjelen til side.
Rør inn hakket sjokolade til den smelter.
Rør inn melk og sett til side.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen.
Ha melblandingen og sjokoladeblandingen vekselsvis i eggedosisen. Rør alt godt sammen.
Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren.
Bruk en skje for å tilsette nugatti på kaken.
Stek kaken midt i ovnen i 25 minutter.
Lag glasuren mens kaken steker. Den skal nemlig helles over mens kaken er varm.
Ta kaken ut av ovnen og hell glasuren over. Smør glasuren ut i alle hjørner.
Glasur
Smelt smøret i en kjele.
Skru temperaturen litt ned og tilsett kokt kaffe, bakekakao, vaniljesukker, melis og romessens.
Visp alt godt sammen med en ballongvisp. Sørg for at du visper bort eventuelle melisklumper.
Ikke la glasuren koke, men la den stå på medium varme.
Pynt kaken med den pynten du ønsker.