Prøv sjokoladekake med salt karamellsmørkrem. Den er både søt og mektig, og det er mye tilfredsstillelse i et lite stykke. Saltet er et viktig element her, da saltet bryter med alt det søte.
Hvis du tenker at peanøtter hadde gjort susen, kan du gjerne drysse en håndfull grovhakkede peanøtter mellom lagene ved montering.
Prøv sjokoladekake med salt karamellsmørkrem. Den er både søt og mektig, og det er mye tilfredsstillelse i et lite stykke. Saltet er et viktig element her, da saltet bryter med alt det søte.
Hvis du tenker at peanøtter hadde gjort susen, kan du gjerne drysse en håndfull grovhakkede peanøtter mellom lagene ved montering.
Du trenger 2 springformer, 20 cm i diameter. Varm ovnen til 170 grader. Kle formene med bakepapir.
Smelt smøret, trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade. Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
Rør sjokoladesmøret raskt inn i eggedosisen og bland inn det tørre vekselvis med kefirmelken. Røren skal bli jevn og fin, men unngå å røre for mye.
Fordel røren i formene. Stek kakene midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Litt myk i midten er bare godt.
La kakene få avkjøle seg i ca. 15 minutter før du tar dem ut formene og avkjøler videre på rist.
Kok opp fløten til karamellsausen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet gryte med høye kanter.
Pass godt på karamellen så den ikke blir brent. For å unngå sukkerklumper er det bedre å riste på gryta enn å røre i sukkeret.
Hell over den varme fløten. Pass på, for dette er veldig varmt. Rør om til all karamellen er oppløst.
La blandingen småkoke i ca. 5 minutter eller til karamellsausen er tykk, glatt og jevn.
Ta gryta vekk fra varmen og rør inn smør og salt. Avkjøl karamellsausen helt.
Visp sammen smør og melis til smørkremen. Visp blandingen i 3-4 minutter til den blir lys og luftig. Tilsett karamellsaus og visp videre i et par minutter til kremen blir glatt og fin.
Del hver sjokoladekake i to lag. Har kakene fått en litt hard stekeskorpe, kan du gjerne skjære vekk den.
Legg en bunn over på et serveringsfat. Bre over et jevnt lag smørkrem. Ringle over ca. 2 ss karamellsaus.
Legg på neste bunn og gjenta prosessen. Avslutt med sjokoladebunn og kle hele kaken med et tynt lag smørkrem. Har du mer smørkrem igjen kan du lage små topper som pynt.
La kaken stå kjølig frem til servering. La resten av karamellsausen stå i romtemperatur. Hell over karamellsausen før servering.
Bon appetit!
Du trenger 2 springformer, 20 cm i diameter. Varm ovnen til 170 grader. Kle formene med bakepapir.
Smelt smøret, trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade. Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
Rør sjokoladesmøret raskt inn i eggedosisen og bland inn det tørre vekselvis med kefirmelken. Røren skal bli jevn og fin, men unngå å røre for mye.
Fordel røren i formene. Stek kakene midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Litt myk i midten er bare godt.
La kakene få avkjøle seg i ca. 15 minutter før du tar dem ut formene og avkjøler videre på rist.
Kok opp fløten til karamellsausen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet gryte med høye kanter.
Pass godt på karamellen så den ikke blir brent. For å unngå sukkerklumper er det bedre å riste på gryta enn å røre i sukkeret.
Hell over den varme fløten. Pass på, for dette er veldig varmt. Rør om til all karamellen er oppløst.
La blandingen småkoke i ca. 5 minutter eller til karamellsausen er tykk, glatt og jevn.
Ta gryta vekk fra varmen og rør inn smør og salt. Avkjøl karamellsausen helt.
Visp sammen smør og melis til smørkremen. Visp blandingen i 3-4 minutter til den blir lys og luftig. Tilsett karamellsaus og visp videre i et par minutter til kremen blir glatt og fin.
Del hver sjokoladekake i to lag. Har kakene fått en litt hard stekeskorpe, kan du gjerne skjære vekk den.
Legg en bunn over på et serveringsfat. Bre over et jevnt lag smørkrem. Ringle over ca. 2 ss karamellsaus.
Legg på neste bunn og gjenta prosessen. Avslutt med sjokoladebunn og kle hele kaken med et tynt lag smørkrem. Har du mer smørkrem igjen kan du lage små topper som pynt.
La kaken stå kjølig frem til servering. La resten av karamellsausen stå i romtemperatur. Hell over karamellsausen før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto