Det søte livs kokosbollekake

5 timer

Det søte livs kokosbollekake er en litt barnslig, men mest gøyal kake!

Som navnet tilsier er dette rett og slett en kjempestor kokosbolle. Innholdet er kun et deilig søtt og hvitt skum, så dette er vel heller en godterikake enn en tradisjonell kake. Kokosbollekaken glaseres med sjokoladeglasur og drysses med kokos.

Denne kokosbollekaken fra Det søte liv blir garantert populært hos barna - og selvfølgelig også hos alle voksne som liker kokosboller!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

812 har lagret denne
Det søte livs kokosbollekake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs kokosbollekake er en litt barnslig, men mest gøyal kake!

Som navnet tilsier er dette rett og slett en kjempestor kokosbolle. Innholdet er kun et deilig søtt og hvitt skum, så dette er vel heller en godterikake enn en tradisjonell kake. Kokosbollekaken glaseres med sjokoladeglasur og drysses med kokos.

Denne kokosbollekaken fra Det søte liv blir garantert populært hos barna - og selvfølgelig også hos alle voksne som liker kokosboller!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

812 har lagret denne
6
porsjoner
  • 5 stykker eggehvite
  • 4 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 plate(r) gelatin
  • 1 dl vann, kokende

Glasur

  • 100 g kokesjokolade
  • 1 ss kaffe
  • 1 ss Delfiafett, eller smør

Pynt

  • 2 ss kokos
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stykker eggehvite
  • 4 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 plate(r) gelatin
  • 1 dl vann, kokende

Glasur

  • 100 g kokesjokolade
  • 1 ss kaffe
  • 1 ss Delfiafett, eller smør

Pynt

  • 2 ss kokos
Start med å forberede formen. Kle innsiden av en rund glassbolle eller lignende med plastfolie. Formen bør romme ca. 2 liter.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Det tar 5-10 minutter med elektrisk mikser.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken.
Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 15-20 minutter. Marengsen skal bli tykk og blank.
Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett bollen i kjøleskapet til skummet har stivnet. Dette tar noen timer, men bollen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett bollen i kjøleskapet til skummet har stivnet. Dette tar noen timer, men bollen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Hvelv bollen over på et fat som er drysset med kokos. Løsne så skumkaken fra bollen ved å dra forsiktig i plastfolien. Fjern deretter folien.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt delfiafett eller smør. Smør glasuren over skumkaken med en smørekniv. Dryss over kokos til pynt.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt delfiafett eller smør. Smør glasuren over skumkaken med en smørekniv. Dryss over kokos til pynt.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Ta kaken ut av kjøleskapet ca. 15 minutter før servering. Da mykner glasuren litt slik at den ikke sprekker opp når du skjærer stykker av kaken. Bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å forberede formen. Kle innsiden av en rund glassbolle eller lignende med plastfolie. Formen bør romme ca. 2 liter.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Det tar 5-10 minutter med elektrisk mikser.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken.
Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 15-20 minutter. Marengsen skal bli tykk og blank.
Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett bollen i kjøleskapet til skummet har stivnet. Dette tar noen timer, men bollen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett bollen i kjøleskapet til skummet har stivnet. Dette tar noen timer, men bollen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Hvelv bollen over på et fat som er drysset med kokos. Løsne så skumkaken fra bollen ved å dra forsiktig i plastfolien. Fjern deretter folien.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt delfiafett eller smør. Smør glasuren over skumkaken med en smørekniv. Dryss over kokos til pynt.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt delfiafett eller smør. Smør glasuren over skumkaken med en smørekniv. Dryss over kokos til pynt.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Ta kaken ut av kjøleskapet ca. 15 minutter før servering. Da mykner glasuren litt slik at den ikke sprekker opp når du skjærer stykker av kaken. Bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?