Kokosbolle-brownie er en kombinasjon av bakeblogger Kaja Sæther Aarhus sine favoritter i én og samme kake: Brownie med bær og kokosbolle.
Dette er ifølge bloggeren en kake alle kan få til, men den krever en del ulike steg og litt oppvask. Kokosbolle-brownie kan godt lages noen dager i forveien.
Kokosbolle-brownie er en kombinasjon av bakeblogger Kaja Sæther Aarhus sine favoritter i én og samme kake: Brownie med bær og kokosbolle.
Dette er ifølge bloggeren en kake alle kan få til, men den krever en del ulike steg og litt oppvask. Kokosbolle-brownie kan godt lages noen dager i forveien.
Varm ovnen til 175 grader. Smelt smør på lav varme.
Visp sukker og egg til luftig eggedosis (ca 4-5 min på maks hastighet).
Ha sjokolade i det smeltede smøret, vent i 2 min og rør om til alt er smeltet.
Bland resten av ingrediensene i røren og tilsett smør og sjokoladen. Bland godt sammen.
Ha røren i en rundform 24 cm.
Stek kaken midt i ovnen i ca 20-30 min. Den skal være litt myk inni, men ikke flytende. Avkjøl og topp med kokos.
Kokosbolle
Start med å fylle opp en skål med kaldt vann og legg gelatinplatene oppi. Der skal de ligge i 8-10 min.
Klem vannet ut av platene og legg dem i 1 dl varmt vann som du har kokt opp og trukket til side. Vannet skal ikke koke når du legger oppi gelatinplatene, men det må være varmt. Rør rundt slik at de løser seg opp.
Ha eggehviter og sukker i en bolle. Det letteste er å bruke en kjøkkenmaskin, men det går fint med en mikser også. Start på lav hastighet.
Hell gelatinvannet i marengsblandingen i en tynn stråle etter at du har vispet på lav hastighet i ca 1 min. Øk hastigheten gradvis til maks. Det tar ca 10-15 min på maks hastighet før det er klart.
For å være helt sikker på at marengsen er klar, tar du litt mellom fingrene og sjekker at det ikke er noen sukkerkorn igjen.
Fordel blandingen utover den avkjølte browniebunnen og topp med kokos.
Sjokoladeganache
Kok opp kremfløte og ha i sjokoladen. La den ligge i 2-3 min og rør til sjokoladen har smeltet.
La blandingen avkjøles litt før du fordeler den utover kaken.
Pynting
Da gjenstår det bare å pynte. Et tips er å bruke jordbær og dele de opp på ulike måter! Topp med en hel del blåbær, og voilà, så har du et lite mesterverk av en kake!
Bon appetit!
Brownie
Varm ovnen til 175 grader. Smelt smør på lav varme.
Visp sukker og egg til luftig eggedosis (ca 4-5 min på maks hastighet).
Ha sjokolade i det smeltede smøret, vent i 2 min og rør om til alt er smeltet.
Bland resten av ingrediensene i røren og tilsett smør og sjokoladen. Bland godt sammen.
Ha røren i en rundform 24 cm.
Stek kaken midt i ovnen i ca 20-30 min. Den skal være litt myk inni, men ikke flytende. Avkjøl og topp med kokos.
Kokosbolle
Start med å fylle opp en skål med kaldt vann og legg gelatinplatene oppi. Der skal de ligge i 8-10 min.
Klem vannet ut av platene og legg dem i 1 dl varmt vann som du har kokt opp og trukket til side. Vannet skal ikke koke når du legger oppi gelatinplatene, men det må være varmt. Rør rundt slik at de løser seg opp.
Ha eggehviter og sukker i en bolle. Det letteste er å bruke en kjøkkenmaskin, men det går fint med en mikser også. Start på lav hastighet.
Hell gelatinvannet i marengsblandingen i en tynn stråle etter at du har vispet på lav hastighet i ca 1 min. Øk hastigheten gradvis til maks. Det tar ca 10-15 min på maks hastighet før det er klart.
For å være helt sikker på at marengsen er klar, tar du litt mellom fingrene og sjekker at det ikke er noen sukkerkorn igjen.
Fordel blandingen utover den avkjølte browniebunnen og topp med kokos.
Sjokoladeganache
Kok opp kremfløte og ha i sjokoladen. La den ligge i 2-3 min og rør til sjokoladen har smeltet.
La blandingen avkjøles litt før du fordeler den utover kaken.
Pynting
Da gjenstår det bare å pynte. Et tips er å bruke jordbær og dele de opp på ulike måter! Topp med en hel del blåbær, og voilà, så har du et lite mesterverk av en kake!