Til hovedinnhold

Raw-kake - Sjokoladepai

15 min
11 varer
362
Raw-kake: Sjokoladepai
Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise.no

Denne oppskriften på sjokoladepai får du fra Lise Mari Stang-Jacobsen, som står bak bloggen Hverdagslykkelise.no. Dette er en sommerlig, rå pai, som er laget uten raffinert sukker.  I hennes raw cake brukes naturlige råvarer som dadler, nøtter og bananer i stedet for sukker eller kunstige søtningsstoffer, og selv om det er noe sukker i 70 % mørk sjokolade, er den mye sunnere enn en vanlig pai av raffinert sukker, smør og hvetemel. Målene er konvertert fra kopp til dl.

Oppskrift: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise.no

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 3.6 dl kokos
  • 1.2 dl havregryn
  • 0.8 dl kakaopulver
  • 2 ts vaniljepulver, (kan sløyfes)
  • 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
  • 1 klype havsalt
  • 2.4 dl dadler, myke, gjerne medjool

Sjokoladeganache

  • 250 g mørk sjokolade, helst 70%
  • 2.4 dl kokosmelk
  • 1.2 dl kokosolje
  • 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
  • 0.8 dl kakaopulver
  • 1 ts vaniljepulver

Pynt

  • bringebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 3.6 dl kokos
  • 1.2 dl havregryn
  • 0.8 dl kakaopulver
  • 2 ts vaniljepulver, (kan sløyfes)
  • 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
  • 1 klype havsalt
  • 2.4 dl dadler, myke, gjerne medjool

Sjokoladeganache

  • 250 g mørk sjokolade, helst 70%
  • 2.4 dl kokosmelk
  • 1.2 dl kokosolje
  • 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
  • 0.8 dl kakaopulver
  • 1 ts vaniljepulver

Pynt

  • bringebær
Lag bunnen først. Ha alt unntatt dadlene i en blender og kjør dette fint. Ha så i dadlene og kjør videre til en seig masse.
Ha bakepapir i bunnen av en form og trykk massen ut. Trykk den litt oppover kanten også, da du skal helle fyll oppi.
Her er det brukt egangsbrødformer i aluminium, og da ble det to paier. Ellers kan du bruke en vanlig, rund kakeform.
Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Varm opp kokosnøttmelken og kokosnøttoljen til sjokoladeganachen til kokepunktet. Hakk opp sjokoladen i små biter, og ha den i en bolle.
Hell den varme kokosnøttmelken over og la dette stå i to min.
Rør så i blandingen helt til all sjokoladen er rørt ut. Ha i kakaopulver, sirup og vaniljepulver. Hell dette over bunnen og sett det tilbake i fryseren til det har stivnet.
Server med bær. Denne paien holder seg i kjøleskapet en god stund.
woman cooking

Bon appetit!

Lag bunnen først. Ha alt unntatt dadlene i en blender og kjør dette fint. Ha så i dadlene og kjør videre til en seig masse.
Ha bakepapir i bunnen av en form og trykk massen ut. Trykk den litt oppover kanten også, da du skal helle fyll oppi.
Her er det brukt egangsbrødformer i aluminium, og da ble det to paier. Ellers kan du bruke en vanlig, rund kakeform.
Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Varm opp kokosnøttmelken og kokosnøttoljen til sjokoladeganachen til kokepunktet. Hakk opp sjokoladen i små biter, og ha den i en bolle.
Hell den varme kokosnøttmelken over og la dette stå i to min.
Rør så i blandingen helt til all sjokoladen er rørt ut. Ha i kakaopulver, sirup og vaniljepulver. Hell dette over bunnen og sett det tilbake i fryseren til det har stivnet.
Server med bær. Denne paien holder seg i kjøleskapet en god stund.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?