rask

Raw-kake - Sjokoladepai

15 min

Denne oppskriften på sjokoladepai får du fra Lise Mari Stang-Jacobsen, som står bak bloggen Hverdagslykkelise.no. Dette er en sommerlig, rå pai, som er laget uten raffinert sukker.  I hennes raw cake brukes naturlige råvarer som dadler, nøtter og bananer i stedet for sukker eller kunstige søtningsstoffer, og selv om det er noe sukker i 70 % mørk sjokolade, er den mye sunnere enn en vanlig pai av raffinert sukker, smør og hvetemel. Målene er konvertert fra kopp til dl.

Oppskrift: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise.no

370 har lagret denne
Raw-kake: Sjokoladepai
Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise.no

Denne oppskriften på sjokoladepai får du fra Lise Mari Stang-Jacobsen, som står bak bloggen Hverdagslykkelise.no. Dette er en sommerlig, rå pai, som er laget uten raffinert sukker.  I hennes raw cake brukes naturlige råvarer som dadler, nøtter og bananer i stedet for sukker eller kunstige søtningsstoffer, og selv om det er noe sukker i 70 % mørk sjokolade, er den mye sunnere enn en vanlig pai av raffinert sukker, smør og hvetemel. Målene er konvertert fra kopp til dl.

Oppskrift: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise.no

370 har lagret denne
8
porsjoner

Bunn

  • 3.6 dl kokos
  • 1.2 dl havregryn
  • 0.8 dl kakaopulver
  • 2 ts vaniljepulver, (kan sløyfes)
  • 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
  • 1 klype havsalt
  • 2.4 dl dadler, myke, gjerne medjool

Sjokoladeganache

  • 250 g mørk sjokolade, helst 70%
  • 2.4 dl kokosmelk
  • 1.2 dl kokosolje
  • 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
  • 0.8 dl kakaopulver
  • 1 ts vaniljepulver

Pynt

  • bringebær
Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 3.6 dl kokos
  • 1.2 dl havregryn
  • 0.8 dl kakaopulver
  • 2 ts vaniljepulver, (kan sløyfes)
  • 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
  • 1 klype havsalt
  • 2.4 dl dadler, myke, gjerne medjool

Sjokoladeganache

  • 250 g mørk sjokolade, helst 70%
  • 2.4 dl kokosmelk
  • 1.2 dl kokosolje
  • 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
  • 0.8 dl kakaopulver
  • 1 ts vaniljepulver

Pynt

  • bringebær
Lag bunnen først. Ha alt unntatt dadlene i en blender og kjør dette fint. Ha så i dadlene og kjør videre til en seig masse.
Ha bakepapir i bunnen av en form og trykk massen ut. Trykk den litt oppover kanten også, da du skal helle fyll oppi.
Her er det brukt egangsbrødformer i aluminium, og da ble det to paier. Ellers kan du bruke en vanlig, rund kakeform.
Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Varm opp kokosnøttmelken og kokosnøttoljen til sjokoladeganachen til kokepunktet. Hakk opp sjokoladen i små biter, og ha den i en bolle.
Hell den varme kokosnøttmelken over og la dette stå i to min.
Rør så i blandingen helt til all sjokoladen er rørt ut. Ha i kakaopulver, sirup og vaniljepulver. Hell dette over bunnen og sett det tilbake i fryseren til det har stivnet.
Server med bær. Denne paien holder seg i kjøleskapet en god stund.
woman cooking

Bon appetit!

Lag bunnen først. Ha alt unntatt dadlene i en blender og kjør dette fint. Ha så i dadlene og kjør videre til en seig masse.
Ha bakepapir i bunnen av en form og trykk massen ut. Trykk den litt oppover kanten også, da du skal helle fyll oppi.
Her er det brukt egangsbrødformer i aluminium, og da ble det to paier. Ellers kan du bruke en vanlig, rund kakeform.
Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Varm opp kokosnøttmelken og kokosnøttoljen til sjokoladeganachen til kokepunktet. Hakk opp sjokoladen i små biter, og ha den i en bolle.
Hell den varme kokosnøttmelken over og la dette stå i to min.
Rør så i blandingen helt til all sjokoladen er rørt ut. Ha i kakaopulver, sirup og vaniljepulver. Hell dette over bunnen og sett det tilbake i fryseren til det har stivnet.
Server med bær. Denne paien holder seg i kjøleskapet en god stund.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?