Denne oppskriften på sjokoladepai får du fra Lise Mari Stang-Jacobsen, som står bak bloggen Hverdagslykkelise.no. Dette er en sommerlig, rå pai, som er laget uten raffinert sukker. I hennes raw cake brukes naturlige råvarer som dadler, nøtter og bananer i stedet for sukker eller kunstige søtningsstoffer, og selv om det er noe sukker i 70 % mørk sjokolade, er den mye sunnere enn en vanlig pai av raffinert sukker, smør og hvetemel. Målene er konvertert fra kopp til dl.
Oppskrift: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise.no
Lag bunnen først. Ha alt unntatt dadlene i en blender og kjør dette fint. Ha så i dadlene og kjør videre til en seig masse.
Ha bakepapir i bunnen av en form og trykk massen ut. Trykk den litt oppover kanten også, da du skal helle fyll oppi.
Her er det brukt egangsbrødformer i aluminium, og da ble det to paier. Ellers kan du bruke en vanlig, rund kakeform.
Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Varm opp kokosnøttmelken og kokosnøttoljen til sjokoladeganachen til kokepunktet. Hakk opp sjokoladen i små biter, og ha den i en bolle.
Hell den varme kokosnøttmelken over og la dette stå i to min.
Rør så i blandingen helt til all sjokoladen er rørt ut. Ha i kakaopulver, sirup og vaniljepulver. Hell dette over bunnen og sett det tilbake i fryseren til det har stivnet.
Server med bær. Denne paien holder seg i kjøleskapet en god stund.
Bon appetit!
Lag bunnen først. Ha alt unntatt dadlene i en blender og kjør dette fint. Ha så i dadlene og kjør videre til en seig masse.
Ha bakepapir i bunnen av en form og trykk massen ut. Trykk den litt oppover kanten også, da du skal helle fyll oppi.
Her er det brukt egangsbrødformer i aluminium, og da ble det to paier. Ellers kan du bruke en vanlig, rund kakeform.
Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Varm opp kokosnøttmelken og kokosnøttoljen til sjokoladeganachen til kokepunktet. Hakk opp sjokoladen i små biter, og ha den i en bolle.
Hell den varme kokosnøttmelken over og la dette stå i to min.
Rør så i blandingen helt til all sjokoladen er rørt ut. Ha i kakaopulver, sirup og vaniljepulver. Hell dette over bunnen og sett det tilbake i fryseren til det har stivnet.
Server med bær. Denne paien holder seg i kjøleskapet en god stund.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto