Raw-kake - Sjokoladepai
Denne oppskriften på sjokoladepai får du fra Lise Mari Stang-Jacobsen, som står bak bloggen Hverdagslykkelise.no. Dette er en sommerlig, rå pai, som er laget uten raffinert sukker. I hennes raw cake brukes naturlige råvarer som dadler, nøtter og bananer i stedet for sukker eller kunstige søtningsstoffer, og selv om det er noe sukker i 70 % mørk sjokolade, er den mye sunnere enn en vanlig pai av raffinert sukker, smør og hvetemel. Målene er konvertert fra kopp til dl.
Oppskrift: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise.no
Denne oppskriften på sjokoladepai får du fra Lise Mari Stang-Jacobsen, som står bak bloggen Hverdagslykkelise.no. Dette er en sommerlig, rå pai, som er laget uten raffinert sukker. I hennes raw cake brukes naturlige råvarer som dadler, nøtter og bananer i stedet for sukker eller kunstige søtningsstoffer, og selv om det er noe sukker i 70 % mørk sjokolade, er den mye sunnere enn en vanlig pai av raffinert sukker, smør og hvetemel. Målene er konvertert fra kopp til dl.
Oppskrift: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise.no
Bunn
- 3.6 dl kokos
- 1.2 dl havregryn
- 0.8 dl kakaopulver
- 2 ts vaniljepulver, (kan sløyfes)
- 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
- 1 klype havsalt
- 2.4 dl dadler, myke, gjerne medjool
Sjokoladeganache
- 250 g mørk sjokolade, helst 70%
- 2.4 dl kokosmelk
- 1.2 dl kokosolje
- 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
- 0.8 dl kakaopulver
- 1 ts vaniljepulver
Pynt
- bringebær
Bunn
- 3.6 dl kokos
- 1.2 dl havregryn
- 0.8 dl kakaopulver
- 2 ts vaniljepulver, (kan sløyfes)
- 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
- 1 klype havsalt
- 2.4 dl dadler, myke, gjerne medjool
Sjokoladeganache
- 250 g mørk sjokolade, helst 70%
- 2.4 dl kokosmelk
- 1.2 dl kokosolje
- 3 ss sirup, fibersirup eller lønnesirup
- 0.8 dl kakaopulver
- 1 ts vaniljepulver
Pynt
- bringebær
