Til hovedinnhold

«Hele Norge baker»-Berits enkle konfektkake

45 min

Berit Nordgarden fra «Hele Norge baker» eksperimenterer ofte med spennende smaker, men denne enkle konfektkaken elsker hun rett og slett fordi den består av deilig, mørk sjokolade. Det er en liten og tett konfektkake, som kan serveres helt alene eller med et lite melisdryss eller bringebær på toppen. Servér gjerne med en dott usøtet, pisket kremfløte, så blir det helt perfekt. Du kan også tilsette espresso i kaken for mokkasmak. Da lager du en liten og sterk espresso-shot, tilsetter den sammen med sjokoladen og smøret og legger til en spiseskje hvetemel ekstra.

Lagret av 264 brukere
«Hele Norge baker»-Berits enkle konfektkake

Berit Nordgarden fra «Hele Norge baker» eksperimenterer ofte med spennende smaker, men denne enkle konfektkaken elsker hun rett og slett fordi den består av deilig, mørk sjokolade. Det er en liten og tett konfektkake, som kan serveres helt alene eller med et lite melisdryss eller bringebær på toppen. Servér gjerne med en dott usøtet, pisket kremfløte, så blir det helt perfekt. Du kan også tilsette espresso i kaken for mokkasmak. Da lager du en liten og sterk espresso-shot, tilsetter den sammen med sjokoladen og smøret og legger til en spiseskje hvetemel ekstra.

Lagret av 264 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade, helst 55%
  • 200 g usaltet smør
  • 100 g rørsukker, mørkt muscovadosukker
  • 100 g sukker
  • 5 stykker egg
  • 2 ss hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g mørk sjokolade, helst 55%
  • 200 g usaltet smør
  • 100 g rørsukker, mørkt muscovadosukker
  • 100 g sukker
  • 5 stykker egg
  • 2 ss hvetemel
Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
Smør en 18-20 cm kakeform og dekk bunn og kant med bakepapir. Smør papiret. Dette er lurt for å få ut kaken uten for mye strev.
Smelt sjokolade og smør over vannbad og rør så inn sukkeret. La avkjøle litt.
Bland inn ett og ett egg og til slutt melet. Du skal ha en blank, fin røre.
Hell i formen og stek 25-30 minutter, avhengig av ovn. Når den ikke «skjelver» mer enn bittelitt i midten når du rister litt på formen, er den klar.
Avkjøl litt i formen, før du hvelver den ut på rist. Kaken kan få litt lufthuller i bunn, men det gjør ingen verdens ting.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
Smør en 18-20 cm kakeform og dekk bunn og kant med bakepapir. Smør papiret. Dette er lurt for å få ut kaken uten for mye strev.
Smelt sjokolade og smør over vannbad og rør så inn sukkeret. La avkjøle litt.
Bland inn ett og ett egg og til slutt melet. Du skal ha en blank, fin røre.
Hell i formen og stek 25-30 minutter, avhengig av ovn. Når den ikke «skjelver» mer enn bittelitt i midten når du rister litt på formen, er den klar.
Avkjøl litt i formen, før du hvelver den ut på rist. Kaken kan få litt lufthuller i bunn, men det gjør ingen verdens ting.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?