Kjele-sjokoladekake i langpanne

60 min
1671 har lagret denne
Kjele-sjokoladekake i langpanne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
1671 har lagret denne
12
porsjoner
  • 300 g smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 3.5 dl vann
  • 6.75 dl sukker
  • 6.75 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 3 stykker egg
  • 3 dl rømme

Sjokoladeglasur

  • 100 g smør
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3.5 dl melis

Pynt

  • 100 g sjokoladelinser, eller annen sjokoladepynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 3.5 dl vann
  • 6.75 dl sukker
  • 6.75 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 3 stykker egg
  • 3 dl rømme

Sjokoladeglasur

  • 100 g smør
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3.5 dl melis

Pynt

  • 100 g sjokoladelinser, eller annen sjokoladepynt
Ha smør, kakao og vann i en nokså stor kjele og kok opp blandingen.
Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Fortsett med resten av ingrediensene og rør blandingen jevn og klumpfri. Deigen skal være nokså tynn i konsistensen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.
Til glasuren smeltes smøret, og deretter blandes de øvrige ingrediensene i. Rør glasuren glatt og klumpfri.
Smør sjokoladeglasuren over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.
Smør sjokoladeglasuren over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.
Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
woman cooking

Bon appetit!

Ha smør, kakao og vann i en nokså stor kjele og kok opp blandingen.
Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Fortsett med resten av ingrediensene og rør blandingen jevn og klumpfri. Deigen skal være nokså tynn i konsistensen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.
Til glasuren smeltes smøret, og deretter blandes de øvrige ingrediensene i. Rør glasuren glatt og klumpfri.
Smør sjokoladeglasuren over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.
Smør sjokoladeglasuren over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.
Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?