Sjokolademoussekake med peanøtter

4 h 30 min
Lagret av 1123 brukere
Sjokolademoussekake med peanøtter
Lagret av 1123 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Browniebunn

  • 65 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg
  • 10 g kakaopulver
  • 100 g mørk sjokolade, 70% (gjerne valrhona guanaja), hakket
  • 60 g peanøtter
  • 30 g hvetemel
  • 1 klype salt

Sjokolademousse

  • 50 g sukker
  • 300 g helmelk
  • 2.5 stykker gelatinplater
  • 80 g eggeplomme, ca 4 stk egg = 80 gr
  • 300 g melkesjokolade, 40%, gjerne valrhona jivara
  • 300 g kremfløte
  • 75 - 100 g peanøtter

Ganache

  • 200 g kremfløte
  • 50 g glukose
  • 200 g sjokolade, mørk 70%, gjerne valrhona guanaja
  • 50 g meierismør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Browniebunn

  • 65 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg
  • 10 g kakaopulver
  • 100 g mørk sjokolade, 70% (gjerne valrhona guanaja), hakket
  • 60 g peanøtter
  • 30 g hvetemel
  • 1 klype salt

Sjokolademousse

  • 50 g sukker
  • 300 g helmelk
  • 2.5 stykker gelatinplater
  • 80 g eggeplomme, ca 4 stk egg = 80 gr
  • 300 g melkesjokolade, 40%, gjerne valrhona jivara
  • 300 g kremfløte
  • 75 - 100 g peanøtter

Ganache

  • 200 g kremfløte
  • 50 g glukose
  • 200 g sjokolade, mørk 70%, gjerne valrhona guanaja
  • 50 g meierismør

Browniebunn

Start med å smelte smøret. Når smøret er smeltet, skrur du av varmen på platen, og lar kjelen med smør stå på ettervarmen.
Tilsett sukkeret, og rør i 2 minutter. Ha blandingen i en bolle og tilsett egg, kakaopulver og sjokolade. Rør kun til alt er blandet.
Tilsett peanøtter og sikt inn melet. Rør kun til melet er blandet inn.
Ha bakepapir i en 20 cm springform, og smør sidene med smør eller formfett. Ha røren i formen og stek på 180 grader i 10 minutter. La kaken avkjøle seg.

Sjokolademousse

Kok opp sukker og helmelk til kokepunktet. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Rør eggeplommene sammen, før du heller den varme melken litt og litt i over eggeplommene under omrøring. Veldig viktig at du tar litt og litt melk, ellers vil det skille seg.
Ha så blandingen tilbake i kjelen, og kok opp blandingen til 82 grader. Bruk termometer og rør hele tiden. Når sausen har nådd 82 grader, heller du den over i en annen bolle eller et litermål.
Deretter skviser du ut vannet av gelatinplatene og tilsetter disse i den varme sausen. Ha sjokoladen i en bolle, og hell så den varme sausen over sjokoladen.
La det stå ca ett minutt, før du kjører blandingen med stavmikser. Sjokoladeblandingen skal være blank og fin. Avkjøl så blandingen til ca. 25 grader. Det beste er å la den stå på kjøkkenbenken, men det tar litt tid. Hvis du setter den i kjøleskapet går det fortere, men husk å rør ca. hvert tiende minutt.
Pisk fløten lett til en løs krem og vend litt og litt inn i den avkjølte sjokoladeblandingen. Bland inn peanøttene i moussen.
Ta frem springformen du stekte brownien i, dekk sidene med bakepapir og lukk formen. Sett den på en helt flat tallerken eller serveringsfat. Hell moussen over browniebunnen, og sett kaken i fryseren et par timer.

Ganache

Mens kaken stivner i fryseren, lager du ganachen. Kok opp fløte og glukose. Smelt sjokoladen over vannbad, og ha så den smeltede sjokoladen i et litermål.
Hell 1/3 av den varme fløten i sjokoladen og rør til den er blandet inn. Hell så 1/3 til av fløten og rør det inn i sjokoladen.
Ha resten av fløten i sjokoladen og kjør blandingen med en stavmikser i 1-2 minutter. Prøv å ikke få luftbobler i ganachen.
Tilsett så smøret og kjør blandingen litt til med stavmikser.
La ganachen avkjøle seg helt før du heller den over den stivnede sjokolademoussen. Hvis ganachen er for varm, vil moussen under smelte.
La kaken stå i kjøleskapet over natten eller i 4-5 timer. Når kaken har stivnet, tar du av formen rundt og pynter med for eksempel sølvperler.
woman cooking

Bon appetit!

Browniebunn

Start med å smelte smøret. Når smøret er smeltet, skrur du av varmen på platen, og lar kjelen med smør stå på ettervarmen.
Tilsett sukkeret, og rør i 2 minutter. Ha blandingen i en bolle og tilsett egg, kakaopulver og sjokolade. Rør kun til alt er blandet.
Tilsett peanøtter og sikt inn melet. Rør kun til melet er blandet inn.
Ha bakepapir i en 20 cm springform, og smør sidene med smør eller formfett. Ha røren i formen og stek på 180 grader i 10 minutter. La kaken avkjøle seg.

Sjokolademousse

Kok opp sukker og helmelk til kokepunktet. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Rør eggeplommene sammen, før du heller den varme melken litt og litt i over eggeplommene under omrøring. Veldig viktig at du tar litt og litt melk, ellers vil det skille seg.
Ha så blandingen tilbake i kjelen, og kok opp blandingen til 82 grader. Bruk termometer og rør hele tiden. Når sausen har nådd 82 grader, heller du den over i en annen bolle eller et litermål.
Deretter skviser du ut vannet av gelatinplatene og tilsetter disse i den varme sausen. Ha sjokoladen i en bolle, og hell så den varme sausen over sjokoladen.
La det stå ca ett minutt, før du kjører blandingen med stavmikser. Sjokoladeblandingen skal være blank og fin. Avkjøl så blandingen til ca. 25 grader. Det beste er å la den stå på kjøkkenbenken, men det tar litt tid. Hvis du setter den i kjøleskapet går det fortere, men husk å rør ca. hvert tiende minutt.
Pisk fløten lett til en løs krem og vend litt og litt inn i den avkjølte sjokoladeblandingen. Bland inn peanøttene i moussen.
Ta frem springformen du stekte brownien i, dekk sidene med bakepapir og lukk formen. Sett den på en helt flat tallerken eller serveringsfat. Hell moussen over browniebunnen, og sett kaken i fryseren et par timer.

Ganache

Mens kaken stivner i fryseren, lager du ganachen. Kok opp fløte og glukose. Smelt sjokoladen over vannbad, og ha så den smeltede sjokoladen i et litermål.
Hell 1/3 av den varme fløten i sjokoladen og rør til den er blandet inn. Hell så 1/3 til av fløten og rør det inn i sjokoladen.
Ha resten av fløten i sjokoladen og kjør blandingen med en stavmikser i 1-2 minutter. Prøv å ikke få luftbobler i ganachen.
Tilsett så smøret og kjør blandingen litt til med stavmikser.
La ganachen avkjøle seg helt før du heller den over den stivnede sjokolademoussen. Hvis ganachen er for varm, vil moussen under smelte.
La kaken stå i kjøleskapet over natten eller i 4-5 timer. Når kaken har stivnet, tar du av formen rundt og pynter med for eksempel sølvperler.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?