Sjokolademoussekake med peanøtter
Denne kaken er er midt i blinken for alle sjokoladeelskere. Oppskriften får du fra Fredrik Solbakk Andersen, som står bak bloggen Letsbake.no. Han endte opp som topp 3 i bakekonkurransen «Hele Norge baker» på TV3. Sjokolademoussekaken er bygd opp av brownie, sjokolademousse og ganache, og for å bryte litt med den bløte konsistensen i kaken er det salte peanøtter i bunnen. Kaken kan fint bakes dagen før, og så kan du la den stå i kjøleskapet til den skal serveres. For at vaniljesausen ikke skal skille seg, må du passe på å ikke koke den på for høy temperatur. Bruk termometer slik at du har kontroll på varmen. Deretter er den viktig at den får avkjøle seg før du vender inn lettpisket krem. Siden dette er en litt komplisert kake, lønner det seg å lese oppskrift og fremgangsmåte nøye.
Bruk en 20 cm springform.
Denne kaken er er midt i blinken for alle sjokoladeelskere. Oppskriften får du fra Fredrik Solbakk Andersen, som står bak bloggen Letsbake.no. Han endte opp som topp 3 i bakekonkurransen «Hele Norge baker» på TV3. Sjokolademoussekaken er bygd opp av brownie, sjokolademousse og ganache, og for å bryte litt med den bløte konsistensen i kaken er det salte peanøtter i bunnen. Kaken kan fint bakes dagen før, og så kan du la den stå i kjøleskapet til den skal serveres. For at vaniljesausen ikke skal skille seg, må du passe på å ikke koke den på for høy temperatur. Bruk termometer slik at du har kontroll på varmen. Deretter er den viktig at den får avkjøle seg før du vender inn lettpisket krem. Siden dette er en litt komplisert kake, lønner det seg å lese oppskrift og fremgangsmåte nøye.
Bruk en 20 cm springform.
Browniebunn
- 65 g smør
- 100 g sukker
- 1 stk egg
- 10 g kakaopulver
- 100 g mørk sjokolade, 70% (gjerne valrhona guanaja), hakket
- 60 g peanøtter
- 30 g hvetemel
- 1 klype salt
Sjokolademousse
- 50 g sukker
- 300 g helmelk
- 2.5 stykker gelatinplater
- 80 g eggeplomme, ca 4 stk egg = 80 gr
- 300 g melkesjokolade, 40%, gjerne valrhona jivara
- 300 g kremfløte
- 75 - 100 g peanøtter
Ganache
- 200 g kremfløte
- 50 g glukose
- 200 g sjokolade, mørk 70%, gjerne valrhona guanaja
- 50 g meierismør
Browniebunn
- 65 g smør
- 100 g sukker
- 1 stk egg
- 10 g kakaopulver
- 100 g mørk sjokolade, 70% (gjerne valrhona guanaja), hakket
- 60 g peanøtter
- 30 g hvetemel
- 1 klype salt
Sjokolademousse
- 50 g sukker
- 300 g helmelk
- 2.5 stykker gelatinplater
- 80 g eggeplomme, ca 4 stk egg = 80 gr
- 300 g melkesjokolade, 40%, gjerne valrhona jivara
- 300 g kremfløte
- 75 - 100 g peanøtter
Ganache
- 200 g kremfløte
- 50 g glukose
- 200 g sjokolade, mørk 70%, gjerne valrhona guanaja
- 50 g meierismør
Browniebunn
Sjokolademousse
Ganache
