Dette er en spennende og veldig populær sjokoladekake som smaker som Snickers! Kaken består av en mektig og litt bløt sjokoladekake som dekkes med myk peanøttkaramell og melkesjokoladeglasur. Utrolig deilig kombinasjon! Server kaken gjerne med en klatt pisket krem eller en kule vaniljeiskrem. Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Dette er en spennende og veldig populær sjokoladekake som smaker som Snickers! Kaken består av en mektig og litt bløt sjokoladekake som dekkes med myk peanøttkaramell og melkesjokoladeglasur. Utrolig deilig kombinasjon! Server kaken gjerne med en klatt pisket krem eller en kule vaniljeiskrem. Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Smelt smøret til sjokoladekaken. Visp egg og sukker lett sammen. Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene til kaken. Rør deigen glatt.
Ha deigen i en rund form (24 centimeter i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleskapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Imens lager du karamellen: Ha kremfløte, sukker, sirup og opphakket melkesjokolade i en kjele. Varm opp blandingen og la den småkoke i 5-7 minutter, til du får en lys sjokoladekaramell. Det er viktig at du rører hele tiden så karamellen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen og rør i smøret og deretter saltede peanøtter.
Avkjøl karamellen i et par minutter og hell den deretter over den kalde kaken i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet og avkjøl kaken enda en stund til karamellen har stivnet (cirka 1 time).
Smelt melkesjokoladen sammen med litt olje. Fordel den smeltede sjokoladen over peanøttkaramellen på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
Dryss på peanøtter til pynt, gjerne før glasuren har stivnet helt, så fester de seg bedre til kaken.
Først når også sjokoladeglasuren har stivnet, er kaken klar til å tas ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. Bruk en kniv dyppet i varmt vann til å skjære kaken i pene kakestykker.
Bon appetit!
Smelt smøret til sjokoladekaken. Visp egg og sukker lett sammen. Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene til kaken. Rør deigen glatt.
Ha deigen i en rund form (24 centimeter i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleskapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Imens lager du karamellen: Ha kremfløte, sukker, sirup og opphakket melkesjokolade i en kjele. Varm opp blandingen og la den småkoke i 5-7 minutter, til du får en lys sjokoladekaramell. Det er viktig at du rører hele tiden så karamellen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen og rør i smøret og deretter saltede peanøtter.
Avkjøl karamellen i et par minutter og hell den deretter over den kalde kaken i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet og avkjøl kaken enda en stund til karamellen har stivnet (cirka 1 time).
Smelt melkesjokoladen sammen med litt olje. Fordel den smeltede sjokoladen over peanøttkaramellen på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
Dryss på peanøtter til pynt, gjerne før glasuren har stivnet helt, så fester de seg bedre til kaken.
Først når også sjokoladeglasuren har stivnet, er kaken klar til å tas ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. Bruk en kniv dyppet i varmt vann til å skjære kaken i pene kakestykker.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto