Brownies

45 min

Brownies er en enkel kake å lage, og den er enkel å forandre litt på. Bruk for eksempel forskjellige sjokoladetyper etter hvem som skal spise den.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men mye sjokolade er hemmeligheten til god brownies. I tillegg skal du her tilsette sjokoladen i tre omganger, slik at den smelter inn i browniesen på forskjellige måter.

Oppskrift av Fredrik Solbakk Andersen, letsbake.no

984 har lagret denne
Brownies

Brownies er en enkel kake å lage, og den er enkel å forandre litt på. Bruk for eksempel forskjellige sjokoladetyper etter hvem som skal spise den.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men mye sjokolade er hemmeligheten til god brownies. I tillegg skal du her tilsette sjokoladen i tre omganger, slik at den smelter inn i browniesen på forskjellige måter.

Oppskrift av Fredrik Solbakk Andersen, letsbake.no

984 har lagret denne

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g melkesjokolade
  • 400 g sukker
  • 240 g meierismør
  • 4 stykker egg
  • 50 g kakao
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 120 g mel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g melkesjokolade
  • 400 g sukker
  • 240 g meierismør
  • 4 stykker egg
  • 50 g kakao
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 120 g mel
Hakk all sjokoladen.
Smelt smøret og tilsett sukkeret. Rør dette over varmen i 2 minutter.
Ha blandingen over i en skål og tilsett 1/3 av sjokoladen, eggene og kakaoen.
Sikt inn resten av de tørre ingrediensene, og rør dette veldig forsiktig inn. Dersom du rører for mye, vil konsistensen bli hardere.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen og vend dette inn med en slikkepott.
Fordel røren i en form og spre over resten av sjokoladen. Du kan gjerne bruke en skje og dytte den litt ned i røren.
Stek på 175 grader i ca. 30 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk all sjokoladen.
Smelt smøret og tilsett sukkeret. Rør dette over varmen i 2 minutter.
Ha blandingen over i en skål og tilsett 1/3 av sjokoladen, eggene og kakaoen.
Sikt inn resten av de tørre ingrediensene, og rør dette veldig forsiktig inn. Dersom du rører for mye, vil konsistensen bli hardere.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen og vend dette inn med en slikkepott.
Fordel røren i en form og spre over resten av sjokoladen. Du kan gjerne bruke en skje og dytte den litt ned i røren.
Stek på 175 grader i ca. 30 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?