Brownies

45 min

Brownies er en enkel kake å lage, og den er enkel å forandre litt på. Bruk for eksempel forskjellige sjokoladetyper etter hvem som skal spise den.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men mye sjokolade er hemmeligheten til god brownies. I tillegg skal du her tilsette sjokoladen i tre omganger, slik at den smelter inn i browniesen på forskjellige måter.

Oppskrift av Fredrik Solbakk Andersen, letsbake.no

1012 har lagret denne
Brownies

Brownies er en enkel kake å lage, og den er enkel å forandre litt på. Bruk for eksempel forskjellige sjokoladetyper etter hvem som skal spise den.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men mye sjokolade er hemmeligheten til god brownies. I tillegg skal du her tilsette sjokoladen i tre omganger, slik at den smelter inn i browniesen på forskjellige måter.

Oppskrift av Fredrik Solbakk Andersen, letsbake.no

1012 har lagret denne
8
porsjoner
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g melkesjokolade
  • 400 g sukker
  • 240 g meierismør
  • 4 stykker egg
  • 50 g kakao
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 120 g mel
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g melkesjokolade
  • 400 g sukker
  • 240 g meierismør
  • 4 stykker egg
  • 50 g kakao
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 120 g mel
Hakk all sjokoladen.
Smelt smøret og tilsett sukkeret. Rør dette over varmen i 2 minutter.
Ha blandingen over i en skål og tilsett 1/3 av sjokoladen, eggene og kakaoen.
Sikt inn resten av de tørre ingrediensene, og rør dette veldig forsiktig inn. Dersom du rører for mye, vil konsistensen bli hardere.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen og vend dette inn med en slikkepott.
Fordel røren i en form og spre over resten av sjokoladen. Du kan gjerne bruke en skje og dytte den litt ned i røren.
Stek på 175 grader i ca. 30 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk all sjokoladen.
Smelt smøret og tilsett sukkeret. Rør dette over varmen i 2 minutter.
Ha blandingen over i en skål og tilsett 1/3 av sjokoladen, eggene og kakaoen.
Sikt inn resten av de tørre ingrediensene, og rør dette veldig forsiktig inn. Dersom du rører for mye, vil konsistensen bli hardere.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen og vend dette inn med en slikkepott.
Fordel røren i en form og spre over resten av sjokoladen. Du kan gjerne bruke en skje og dytte den litt ned i røren.
Stek på 175 grader i ca. 30 minutter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?