Brownies
45 min
9 varer
959
Brownies er en enkel kake å lage, og den er enkel å forandre litt på. Bruk for eksempel forskjellige sjokoladetyper etter hvem som skal spise den.
Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men mye sjokolade er hemmeligheten til god brownies. I tillegg skal du her tilsette sjokoladen i tre omganger, slik at den smelter inn i browniesen på forskjellige måter.
Oppskrift av Fredrik Solbakk Andersen, letsbake.no
Ingredienser
8
porsjoner
- 200 g kokesjokolade
- 200 g melkesjokolade
- 400 g sukker
- 240 g meierismør
- 4 stykker egg
- 50 g kakao
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 120 g mel
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g kokesjokolade
- 200 g melkesjokolade
- 400 g sukker
- 240 g meierismør
- 4 stykker egg
- 50 g kakao
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 120 g mel
Hakk all sjokoladen.
Smelt smøret og tilsett sukkeret. Rør dette over varmen i 2 minutter.
Ha blandingen over i en skål og tilsett 1/3 av sjokoladen, eggene og kakaoen.
Sikt inn resten av de tørre ingrediensene, og rør dette veldig forsiktig inn. Dersom du rører for mye, vil konsistensen bli hardere.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen og vend dette inn med en slikkepott.
Fordel røren i en form og spre over resten av sjokoladen. Du kan gjerne bruke en skje og dytte den litt ned i røren.
Stek på 175 grader i ca. 30 minutter.

Bon appetit!
Hakk all sjokoladen.
Smelt smøret og tilsett sukkeret. Rør dette over varmen i 2 minutter.
Ha blandingen over i en skål og tilsett 1/3 av sjokoladen, eggene og kakaoen.
Sikt inn resten av de tørre ingrediensene, og rør dette veldig forsiktig inn. Dersom du rører for mye, vil konsistensen bli hardere.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen og vend dette inn med en slikkepott.
Fordel røren i en form og spre over resten av sjokoladen. Du kan gjerne bruke en skje og dytte den litt ned i røren.
Stek på 175 grader i ca. 30 minutter.