Bountykake
1 h 30 min
Bak en bountykake med brownie som kakebunn. Over bunnen har du et tykt lag med deilig bountymasse, dekket med mørk sjokolade. Det kan ikke bli annet enn en fulltreffer for alles ganer.
Oppskrift: Josefin Wångenberg/Gottfika
Lagret av 1881 brukere
Foto: Josefin Wångenberg/Gottfika
Bak en bountykake med brownie som kakebunn. Over bunnen har du et tykt lag med deilig bountymasse, dekket med mørk sjokolade. Det kan ikke bli annet enn en fulltreffer for alles ganer.
Oppskrift: Josefin Wångenberg/Gottfika
Lagret av 1881 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
Browniebunn
- 2 stykker egg
- 2.5 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 krm salt
- 2 ss bakekakao
- 1.75 dl hvetemel
- 100 g smør
Kokosmasse
- 1 boks kondensert melk, søt
- 200 g kokos, spar en spiseskje til pynt
Glasur
- 200 g mørk sjokolade
- 1.5 ts rapsolje
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Browniebunn
- 2 stykker egg
- 2.5 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 krm salt
- 2 ss bakekakao
- 1.75 dl hvetemel
- 100 g smør
Kokosmasse
- 1 boks kondensert melk, søt
- 200 g kokos, spar en spiseskje til pynt
Glasur
- 200 g mørk sjokolade
- 1.5 ts rapsolje
Sett ovnen på 150 grader og legg bakepapir i en rund form.
Smelt smøret i en kasserolle og bland sammen med alle ingrediensene. Rør om til det blir en jevn og fin røre.
Hell røren i formen og la den stå i ovnen i 30 minutter. Ta ut formen fra ovnen og la den avkjøles.
Lag kokosmassen. Hell den kondenserte melken i en skål og bland inn kokosen.
Når massen er fin, heller du kokosmassen jevnt over den avkjølte browniebunnen.
Smelt sjokoladen til glasuren over et vannbad og hell i rapsoljen. Rør om slik at alt er blandet.
Fordel glasuren jevnt over kake og strø over litt kokos på toppen.
Sett deretter kaken i fryseren i ca 15 min til sjokoladen har stivnet. Bon appetit!

Bon appetit!
Sett ovnen på 150 grader og legg bakepapir i en rund form.
Smelt smøret i en kasserolle og bland sammen med alle ingrediensene. Rør om til det blir en jevn og fin røre.
Hell røren i formen og la den stå i ovnen i 30 minutter. Ta ut formen fra ovnen og la den avkjøles.
Lag kokosmassen. Hell den kondenserte melken i en skål og bland inn kokosen.
Når massen er fin, heller du kokosmassen jevnt over den avkjølte browniebunnen.
Smelt sjokoladen til glasuren over et vannbad og hell i rapsoljen. Rør om slik at alt er blandet.
Fordel glasuren jevnt over kake og strø over litt kokos på toppen.
Sett deretter kaken i fryseren i ca 15 min til sjokoladen har stivnet. Bon appetit!