Mørk sjokoladekake med sjokoladekrem

2 t 30 min

Mørk sjokoladekake med sjokoladekrem er perfekt på kalde, mørke høstkvelder!

Kaken er usedvanlig myk og fylles med smeltet sjokolade i flere lag. På toppen pyntes den med rikelige mengder høvlet mørk sjokolade. Resultatet blir himmelsk godt! 

Server et stykke av denne kaken sammen med en kopp nytrukket kaffe og nyt!   

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

278 har lagret denne
Mørk sjokoladekake med sjokoladekrem
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Mørk sjokoladekake med sjokoladekrem er perfekt på kalde, mørke høstkvelder!

Kaken er usedvanlig myk og fylles med smeltet sjokolade i flere lag. På toppen pyntes den med rikelige mengder høvlet mørk sjokolade. Resultatet blir himmelsk godt! 

Server et stykke av denne kaken sammen med en kopp nytrukket kaffe og nyt!   

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

278 har lagret denne
8
porsjoner

Kakebunn

  • 2 stykker egg
  • 250 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 2 dl sjokolade, Pulver: Oboy, Nesquick e.l.
  • 175 g smør
  • 3.5 dl kefir

Fyll og topping

  • 300 g kokesjokolade
  • 1.5 dl kremfløte

Pynt

  • 100 g mørk kokesjokolade, Høvlet
Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunn

  • 2 stykker egg
  • 250 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 2 dl sjokolade, Pulver: Oboy, Nesquick e.l.
  • 175 g smør
  • 3.5 dl kefir

Fyll og topping

  • 300 g kokesjokolade
  • 1.5 dl kremfløte

Pynt

  • 100 g mørk kokesjokolade, Høvlet
Pisk egg og sukker lyst og luftig.
Sikt sammen de tørre ingrediensene.
Smelt og avkjøl smøret.
Bland smøret og kefir i eggedosisen vekselsvis med det tørre. Rør deigen jevn og klumpfri. Bruk gjerne en ballongvisp, for da fjernes melklumpene raskt uten at du trenger å røre for mye.
Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-50 min. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen. Dette er viktig fordi denne kaken vil være så myk når den er nystekt at den vil være svært vanskelig å dele da uten at den går i stykker.
Et godt tips er å pakke kaken inn i en plastpose og la den stå i kjøleskapet en stund, gjerne natten over. Da stivner kaken, slik at den blir langt lettere å dele i tynne bunner.
Løsne den kalde kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 tynne bunner.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen, brekk opp sjokoladen i mindre biter og legg sjokoladebitene i kjelen. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør sjokoladeglasuren glatt og jevn.
Smør et tynt lag sjokoladeglasur mellom kakebunnene. Stryk resten av sjokoladeglasuren over hele kaken.
Pynt toppen av kaken med høvlet, mørk sjokolade. Høvlet sjokolade lager du enkelt ved å bruke ostehøvelen til å høvle opp en plate mørk sjokolade. Pass på at sjokoladeplaten er romtemperert og ikke for hard.
La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker lyst og luftig.
Sikt sammen de tørre ingrediensene.
Smelt og avkjøl smøret.
Bland smøret og kefir i eggedosisen vekselsvis med det tørre. Rør deigen jevn og klumpfri. Bruk gjerne en ballongvisp, for da fjernes melklumpene raskt uten at du trenger å røre for mye.
Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-50 min. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen. Dette er viktig fordi denne kaken vil være så myk når den er nystekt at den vil være svært vanskelig å dele da uten at den går i stykker.
Et godt tips er å pakke kaken inn i en plastpose og la den stå i kjøleskapet en stund, gjerne natten over. Da stivner kaken, slik at den blir langt lettere å dele i tynne bunner.
Løsne den kalde kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 tynne bunner.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen, brekk opp sjokoladen i mindre biter og legg sjokoladebitene i kjelen. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør sjokoladeglasuren glatt og jevn.
Smør et tynt lag sjokoladeglasur mellom kakebunnene. Stryk resten av sjokoladeglasuren over hele kaken.
Pynt toppen av kaken med høvlet, mørk sjokolade. Høvlet sjokolade lager du enkelt ved å bruke ostehøvelen til å høvle opp en plate mørk sjokolade. Pass på at sjokoladeplaten er romtemperert og ikke for hard.
La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?