Raw-kake - Sjokoladekake
Denne sjokoladekaken inneholder ikke gluten, melkeprodukter eller raffinert sukker og passer derfor for de aller fleste. Kaken er en raw cake, hvilket betyr at den ikke er varmebehandlet. Ingen koking eller steking er involvert. Kaken består hovedsakelig av nøtter og lages enkelt i en foodprocessor eller kraftig blender på 15 minutter. Deretter må kaken fryses i et par timer før den er klar til å nytes.
Denne er mektig, så oppskriften passer for 10-12 personer.
Kaken blir ca. 2 cm høy. Ønsker du en høyere kake kan du doble fyllet.
Denne sjokoladekaken inneholder ikke gluten, melkeprodukter eller raffinert sukker og passer derfor for de aller fleste. Kaken er en raw cake, hvilket betyr at den ikke er varmebehandlet. Ingen koking eller steking er involvert. Kaken består hovedsakelig av nøtter og lages enkelt i en foodprocessor eller kraftig blender på 15 minutter. Deretter må kaken fryses i et par timer før den er klar til å nytes.
Denne er mektig, så oppskriften passer for 10-12 personer.
Kaken blir ca. 2 cm høy. Ønsker du en høyere kake kan du doble fyllet.
Ingredienser
Bunn
- 10 stykker dadler
- 100 g mandler
- 100 g cashewnøtter
- 1 dl kokosmasse, tørket
- 1 ss kokosfett
- 1 ss agavesirup, kan sløyfes!
- 1 ss kakaopulver
- 1 klype salt
Fyll
- 300 g cashewnøtter
- 1 stk appelsin
- 4 stykker banan
- 4 ss kakaopulver
- 3 ss kokosfett
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
Slik gjør du:
Bunn
- 10 stykker dadler
- 100 g mandler
- 100 g cashewnøtter
- 1 dl kokosmasse, tørket
- 1 ss kokosfett
- 1 ss agavesirup, kan sløyfes!
- 1 ss kakaopulver
- 1 klype salt
Fyll
- 300 g cashewnøtter
- 1 stk appelsin
- 4 stykker banan
- 4 ss kakaopulver
- 3 ss kokosfett
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
