Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side.
Visp sammen egg, brunt sukker og sukker i en bolle. Visp til blandingen blir litt luftig.
Rør inn sjokoladesmøret og tilsett vaniljesukker, siktet mel og kakao.
Rør til deigen er glatt og jevn og bland til slutt inn grovhakkede nøtter.
Hell røren over i kakeformen og stek browniesen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 35-40 minutter. Avkjøles i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå et minutt før du begynner å røre med en slikkepott. Rør fra midten til all sjokoladen har smeltet.
Rør til slutt inn smøret. Det er viktig at glasuren blir blank og elastisk. Eventuelt kan du kjøre den med en stavmikser, men prøv å unngå å få mange luftbobler i glasuren.
Hell glasuren over den avkjølte kaken, som fortsatt er i formen. La kaken få stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Løft browniesen ut av formen og skjær den i pene stykker med en varm kniv.
Bon appetit!
Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side.
Visp sammen egg, brunt sukker og sukker i en bolle. Visp til blandingen blir litt luftig.
Rør inn sjokoladesmøret og tilsett vaniljesukker, siktet mel og kakao.
Rør til deigen er glatt og jevn og bland til slutt inn grovhakkede nøtter.
Hell røren over i kakeformen og stek browniesen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 35-40 minutter. Avkjøles i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå et minutt før du begynner å røre med en slikkepott. Rør fra midten til all sjokoladen har smeltet.
Rør til slutt inn smøret. Det er viktig at glasuren blir blank og elastisk. Eventuelt kan du kjøre den med en stavmikser, men prøv å unngå å få mange luftbobler i glasuren.
Hell glasuren over den avkjølte kaken, som fortsatt er i formen. La kaken få stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Løft browniesen ut av formen og skjær den i pene stykker med en varm kniv.