«Mislykket» sjokoladekake med moreller
«Mislykket» sjokoladekake med moreller er selvfølgelig ikke mislykket. Tvert imot er dette en meget vellykket konfektkake med mørk sjokolade, og enda mer vellykket blir den med tilslaget av søte moreller.
Navnet til mislykket sjokoladekake kommer av at kaken kan falle litt sammen i midten fordi det er viktig for konsistensen at den ikke er helt gjennomstekt. Det er likevel nettopp dette som gjør at kaken blir så konfektaktig og deilig!
Server gjerne kaken med pisket krem eller vaniljeis ved siden av.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
«Mislykket» sjokoladekake med moreller er selvfølgelig ikke mislykket. Tvert imot er dette en meget vellykket konfektkake med mørk sjokolade, og enda mer vellykket blir den med tilslaget av søte moreller.
Navnet til mislykket sjokoladekake kommer av at kaken kan falle litt sammen i midten fordi det er viktig for konsistensen at den ikke er helt gjennomstekt. Det er likevel nettopp dette som gjør at kaken blir så konfektaktig og deilig!
Server gjerne kaken med pisket krem eller vaniljeis ved siden av.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 4 stykker egg
- 2 dl sukker
- 200 g kokesjokolade
- 200 g smør
- 2.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
Glasur
- 200 g lys kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
Pynt
- moreller
- 4 stykker egg
- 2 dl sukker
- 200 g kokesjokolade
- 200 g smør
- 2.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
Glasur
- 200 g lys kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
Pynt
- moreller
