Kokosbollekake

5 timer
2973 har lagret denne
Kokosbollekake
Foto: Siri Fossing/Rett fra Hjertet
2973 har lagret denne
8
porsjoner
  • 6 stykker gelatin, plater
  • 3 dl sukker
  • 4 stykker eggehvite
  • 1 dl vann, kokende
  • kokosmasse
  • 60 g Delfiafett
  • 50 g mørk kokesjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker gelatin, plater
  • 3 dl sukker
  • 4 stykker eggehvite
  • 1 dl vann, kokende
  • kokosmasse
  • 60 g Delfiafett
  • 50 g mørk kokesjokolade
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og smelt platene i 1 dl kokende vann.
Finn frem sukker, eggehviter og kjøkkenmaskin eller mikser.
Stivpisk eggehviter og sukker. Det tar cirka mellom 15 og 20 minutter på full guffe med miksmaster. Når du tror det er stivt nok, kan du godt piske litt til.
Smak før du gir deg med piskingen. Sukkeret skal være helt oppløst, det skal være en glatt masse. 
Hell den flytende gelatinen i mens du pisker. Litt etter litt, i en tynn stråle. Du må ikke vente med gelantin til du er ferdig med å piske.
Smelt sjokoladen sammen med delfiafettet i vannbad. Dette gjør du ved å ha en stor gryte halvfull med vann på middels varme, og ha sjokoladen og delfiafettet i en liten gryte som står i det varme vannet. Pass på så ikke vannet koker og det spruter vann oppi den lille gryta.
Strø kokosmasse i bunnen av en kakeform. Har du plass til et kakefat i kjøleskapet, kan du godt fjerne bunnen av kakeformen og setter ringen rett på fatet.
Strø kokosmasse oppi der. En vanlig rund kakeform gir en ganske flat kake, så jo mindre form - jo høyere kake.
Ha marengsen oppi. Hell den smeltede sjokoladen forsiktig over marengsen.
Strø gjerne 2-3 ss kokosmasse over sjokoladen. La stå i kjøleskapet over natta, eller i minimum 4 timer.
Du kan også lage denne kaken både to og tre dager i forveien, da den holder seg bra en god stund.
Bruk en kniv langs kanten før du tar av kakeformen, så kaka ikke henger fast.
woman cooking

Bon appetit!

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og smelt platene i 1 dl kokende vann.
Finn frem sukker, eggehviter og kjøkkenmaskin eller mikser.
Stivpisk eggehviter og sukker. Det tar cirka mellom 15 og 20 minutter på full guffe med miksmaster. Når du tror det er stivt nok, kan du godt piske litt til.
Smak før du gir deg med piskingen. Sukkeret skal være helt oppløst, det skal være en glatt masse. 
Hell den flytende gelatinen i mens du pisker. Litt etter litt, i en tynn stråle. Du må ikke vente med gelantin til du er ferdig med å piske.
Smelt sjokoladen sammen med delfiafettet i vannbad. Dette gjør du ved å ha en stor gryte halvfull med vann på middels varme, og ha sjokoladen og delfiafettet i en liten gryte som står i det varme vannet. Pass på så ikke vannet koker og det spruter vann oppi den lille gryta.
Strø kokosmasse i bunnen av en kakeform. Har du plass til et kakefat i kjøleskapet, kan du godt fjerne bunnen av kakeformen og setter ringen rett på fatet.
Strø kokosmasse oppi der. En vanlig rund kakeform gir en ganske flat kake, så jo mindre form - jo høyere kake.
Ha marengsen oppi. Hell den smeltede sjokoladen forsiktig over marengsen.
Strø gjerne 2-3 ss kokosmasse over sjokoladen. La stå i kjøleskapet over natta, eller i minimum 4 timer.
Du kan også lage denne kaken både to og tre dager i forveien, da den holder seg bra en god stund.
Bruk en kniv langs kanten før du tar av kakeformen, så kaka ikke henger fast.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?