Til hovedinnhold

Sjokoladekake med Oreo-krem

4 h

Sjokoladekake med Oreo-krem passer uansett anledning.

Det er Sally Quinn, fra bakebloggen Sally's Baking Addiction, som har laget denne fantastiske oreokaken. Den ser mer komplisert ut enn den faktisk er, men ta deg tid til å lese gjennom hele oppskriften først. Deretter er det bare å nyte: to lag saftig sjokoladekake, tykt Oreo-kremfyll, sjokoladeglasur og to lag med Oreo-kjeks.

Oppskriften er oversatt fra amerikanske mål, så noen av mengdene kan virke litt rare, men de er tilpasset hverandre, så det er bare å følge oppskriften.

Lagret av 630 brukere
Sjokoladekake med Oreo-krem

Sjokoladekake med Oreo-krem passer uansett anledning.

Det er Sally Quinn, fra bakebloggen Sally's Baking Addiction, som har laget denne fantastiske oreokaken. Den ser mer komplisert ut enn den faktisk er, men ta deg tid til å lese gjennom hele oppskriften først. Deretter er det bare å nyte: to lag saftig sjokoladekake, tykt Oreo-kremfyll, sjokoladeglasur og to lag med Oreo-kjeks.

Oppskriften er oversatt fra amerikanske mål, så noen av mengdene kan virke litt rare, men de er tilpasset hverandre, så det er bare å følge oppskriften.

Lagret av 630 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekake

  • 96 g kakaopulver
  • 301 g sukker
  • 185 g hvetemel
  • 3 ss maisenna
  • 1 ts natron
  • 0.25 ts salt
  • 2 stykker egg, store, romtempererte
  • 0.25 kopp nøytral olje
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2.4 dl rømme, romtemperert
  • 1.2 dl kaffe, eller varmt vann
  • 120 g melkesjokolade, grovhakket
  • 1 pakke Oreo-kjeks

Oreo-kremfyll

  • 57 g usaltet smør
  • 57 g matfett
  • 320 g melis
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Sjokoladekrem

  • 171 g usaltet smør
  • 64 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 512 g melis
  • 0.6 dl kremfløte
  • 16 stykker Oreo-kjeks, knust

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 96 g kakaopulver
  • 301 g sukker
  • 185 g hvetemel
  • 3 ss maisenna
  • 1 ts natron
  • 0.25 ts salt
  • 2 stykker egg, store, romtempererte
  • 0.25 kopp nøytral olje
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2.4 dl rømme, romtemperert
  • 1.2 dl kaffe, eller varmt vann
  • 120 g melkesjokolade, grovhakket
  • 1 pakke Oreo-kjeks

Oreo-kremfyll

  • 57 g usaltet smør
  • 57 g matfett
  • 320 g melis
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Sjokoladekrem

  • 171 g usaltet smør
  • 64 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 512 g melis
  • 0.6 dl kremfløte
  • 16 stykker Oreo-kjeks, knust
Sett en kakerist i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør to kakeformer (23 centimeter) godt.
Legg Oreo-kjeks tett-i-tett i bunnen på kakeformen. Det skal gå omtrent 15 kjeks i hver form. Sett formene til side.
I en kjøkkenmaskin med flatvisp sikter du sammen kakaopulver, sukker, mel, maisenna, natron og salt. Bland sammen på lav hastighet i 30 sekunder.
Ha i egg, olje, rømme og vanilje og bland videre i et minutt på medium hastighet.
Ta bollen av maskinen og ha i kaffe og grovhakket melkesjokolade. Rør sammen med en visp. Noe av sjokoladen vil smelte mens du rører. Pass på at du ikke rører for lenge.
Hell kakerøren i kakeformene over Oreo-kjeksene. Stek i 28-32 minutter eller til en tannpirker kommer ren ut av midten av kakene. La kakene avkjøles i formen.
Mens kaken avkjøles, lager du Oreo-kremfyll. Bruk en kjøkkenmaskin med flatvisp og pisk smør og matfett på høy hastighet til det er luftig og hvitt. Sikt i melis, 100 gram om gangen. Pisk godt mellom hver gang du har i melis.
Mens kaken avkjøles, lager du Oreo-kremfyll. Bruk en kjøkkenmaskin med flatvisp og pisk smør og matfett på høy hastighet til det er luftig og hvitt. Sikt i melis, 100 gram om gangen. Pisk godt mellom hver gang du har i melis.
Ha i fløte og vaniljeekstrakt. Kremen skal være veldig tykk, men du kan ha i litt ekstra kremfløte om du syns den trenger det. La kremen hvile i kjøleskapet.
Mens kaken avkjøles, lager du sjokoladekrem. Bruk en kjøkkenmaskin med flatvisp og pisk smøret lyst og luftig på høy hastighet i omtrent et minutt. Pisk inn kakaopulver og vaniljeekstrakt på lav hastighet.
Sikt i melis, 100 gram om gangen, og pisk til en luftig, lys krem. Ha i melk og pisk til kremen er godt blandet. La kremen hvile i kjøleskapet.
Når kakene er avkjølt, kan du sette dem sammen. Legg en av kakene på et kakefat med oreo-kjeksene ned.
Når kakene er avkjølt, kan du sette dem sammen. Legg en av kakene på et kakefat med oreo-kjeksene ned.
Bruk en slikkepott til å dekke kakebunnen med Oreo-kremfyllet. Legg den andre kakebunnen over. Dekk hele kaken med sjokoladekrem og strø over knuste Oreo-kjeks.
Kaken holder seg i kjøleskapet under plastfolie i tre dager.
Kaken holder seg i kjøleskapet under plastfolie i tre dager.
woman cooking

Bon appetit!

Sett en kakerist i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør to kakeformer (23 centimeter) godt.
Legg Oreo-kjeks tett-i-tett i bunnen på kakeformen. Det skal gå omtrent 15 kjeks i hver form. Sett formene til side.
I en kjøkkenmaskin med flatvisp sikter du sammen kakaopulver, sukker, mel, maisenna, natron og salt. Bland sammen på lav hastighet i 30 sekunder.
Ha i egg, olje, rømme og vanilje og bland videre i et minutt på medium hastighet.
Ta bollen av maskinen og ha i kaffe og grovhakket melkesjokolade. Rør sammen med en visp. Noe av sjokoladen vil smelte mens du rører. Pass på at du ikke rører for lenge.
Hell kakerøren i kakeformene over Oreo-kjeksene. Stek i 28-32 minutter eller til en tannpirker kommer ren ut av midten av kakene. La kakene avkjøles i formen.
Mens kaken avkjøles, lager du Oreo-kremfyll. Bruk en kjøkkenmaskin med flatvisp og pisk smør og matfett på høy hastighet til det er luftig og hvitt. Sikt i melis, 100 gram om gangen. Pisk godt mellom hver gang du har i melis.
Mens kaken avkjøles, lager du Oreo-kremfyll. Bruk en kjøkkenmaskin med flatvisp og pisk smør og matfett på høy hastighet til det er luftig og hvitt. Sikt i melis, 100 gram om gangen. Pisk godt mellom hver gang du har i melis.
Ha i fløte og vaniljeekstrakt. Kremen skal være veldig tykk, men du kan ha i litt ekstra kremfløte om du syns den trenger det. La kremen hvile i kjøleskapet.
Mens kaken avkjøles, lager du sjokoladekrem. Bruk en kjøkkenmaskin med flatvisp og pisk smøret lyst og luftig på høy hastighet i omtrent et minutt. Pisk inn kakaopulver og vaniljeekstrakt på lav hastighet.
Sikt i melis, 100 gram om gangen, og pisk til en luftig, lys krem. Ha i melk og pisk til kremen er godt blandet. La kremen hvile i kjøleskapet.
Når kakene er avkjølt, kan du sette dem sammen. Legg en av kakene på et kakefat med oreo-kjeksene ned.
Når kakene er avkjølt, kan du sette dem sammen. Legg en av kakene på et kakefat med oreo-kjeksene ned.
Bruk en slikkepott til å dekke kakebunnen med Oreo-kremfyllet. Legg den andre kakebunnen over. Dekk hele kaken med sjokoladekrem og strø over knuste Oreo-kjeks.
Kaken holder seg i kjøleskapet under plastfolie i tre dager.
Kaken holder seg i kjøleskapet under plastfolie i tre dager.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?