Sjokoladekake med Oreo-krem
Sjokoladekake med Oreo-krem passer uansett anledning.
Det er Sally Quinn, fra bakebloggen Sally's Baking Addiction, som har laget denne fantastiske oreokaken. Den ser mer komplisert ut enn den faktisk er, men ta deg tid til å lese gjennom hele oppskriften først. Deretter er det bare å nyte: to lag saftig sjokoladekake, tykt Oreo-kremfyll, sjokoladeglasur og to lag med Oreo-kjeks.
Oppskriften er oversatt fra amerikanske mål, så noen av mengdene kan virke litt rare, men de er tilpasset hverandre, så det er bare å følge oppskriften.
Sjokoladekake med Oreo-krem passer uansett anledning.
Det er Sally Quinn, fra bakebloggen Sally's Baking Addiction, som har laget denne fantastiske oreokaken. Den ser mer komplisert ut enn den faktisk er, men ta deg tid til å lese gjennom hele oppskriften først. Deretter er det bare å nyte: to lag saftig sjokoladekake, tykt Oreo-kremfyll, sjokoladeglasur og to lag med Oreo-kjeks.
Oppskriften er oversatt fra amerikanske mål, så noen av mengdene kan virke litt rare, men de er tilpasset hverandre, så det er bare å følge oppskriften.
Ingredienser
Sjokoladekake
- 96 g kakaopulver
- 301 g sukker
- 185 g hvetemel
- 3 ss maisenna
- 1 ts natron
- 0.25 ts salt
- 2 stykker egg, store, romtempererte
- 0.25 kopp nøytral olje
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 2.4 dl rømme, romtemperert
- 1.2 dl kaffe, eller varmt vann
- 120 g melkesjokolade, grovhakket
- 1 pakke Oreo-kjeks
Oreo-kremfyll
- 57 g usaltet smør
- 57 g matfett
- 320 g melis
- 2 ss kremfløte
- 2 ts vaniljeekstrakt
Sjokoladekrem
- 171 g usaltet smør
- 64 g kakaopulver
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 512 g melis
- 0.6 dl kremfløte
- 16 stykker Oreo-kjeks, knust
Slik gjør du:
Sjokoladekake
- 96 g kakaopulver
- 301 g sukker
- 185 g hvetemel
- 3 ss maisenna
- 1 ts natron
- 0.25 ts salt
- 2 stykker egg, store, romtempererte
- 0.25 kopp nøytral olje
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 2.4 dl rømme, romtemperert
- 1.2 dl kaffe, eller varmt vann
- 120 g melkesjokolade, grovhakket
- 1 pakke Oreo-kjeks
Oreo-kremfyll
- 57 g usaltet smør
- 57 g matfett
- 320 g melis
- 2 ss kremfløte
- 2 ts vaniljeekstrakt
Sjokoladekrem
- 171 g usaltet smør
- 64 g kakaopulver
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 512 g melis
- 0.6 dl kremfløte
- 16 stykker Oreo-kjeks, knust
