Firkløverkake
Firkløverkake er en gammel traver som barna setter stor pris på. Her har langpannen få hvile og kaken er i stedet bygget i høyden.
Lager du den høye varianten så la gjerne sidene få være helt nakne med synlig glasur mellom lagene. Ønsker du masse glasur kan du enkelt doble mengden.
Pynt gjerne med krokan eller hakket firkløver.
Oppskriften passer til to springformer på ca. 20 cm eller en langpanne ca. 25 x 35 cm.
Firkløverkake er en gammel traver som barna setter stor pris på. Her har langpannen få hvile og kaken er i stedet bygget i høyden.
Lager du den høye varianten så la gjerne sidene få være helt nakne med synlig glasur mellom lagene. Ønsker du masse glasur kan du enkelt doble mengden.
Pynt gjerne med krokan eller hakket firkløver.
Oppskriften passer til to springformer på ca. 20 cm eller en langpanne ca. 25 x 35 cm.
- 4 stykker egg
- 4.5 dl sukker
- 250 g smør, smeltet og avkjølt
- 6 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ss bakekakao
- 2.5 dl melk
Glasur
- 100 g smør
- 1 dl fløte
- 100 g melis
- 200 g sjokolade, gjerne firkløver
- 4 stykker egg
- 4.5 dl sukker
- 250 g smør, smeltet og avkjølt
- 6 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ss bakekakao
- 2.5 dl melk
Glasur
- 100 g smør
- 1 dl fløte
- 100 g melis
- 200 g sjokolade, gjerne firkløver
