Tropisk aroma-sjokoladekake
2 timer
Tropisk aroma er verdens beste sjokoladekake! Kaken er stappfull av smak, og med masse god glasur er dette en sikker vinner på kakebordet. Oppskrift og bilde er hentet fra Det norske kakebordet av Hege Norman-Stormbringer og Anna-Ma Olsson på Scibsted Forlag.
762 har lagret denne
Tropisk aroma er verdens beste sjokoladekake! Kaken er stappfull av smak, og med masse god glasur er dette en sikker vinner på kakebordet. Oppskrift og bilde er hentet fra Det norske kakebordet av Hege Norman-Stormbringer og Anna-Ma Olsson på Scibsted Forlag.
762 har lagret denne
8
porsjoner
Bunn
- 120 g smør
- 300 g sukker
- 3 stykker egg
- 300 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 2 dl melk
- 1 ts muskatnøtt
- 1 ts kanel
- 2 ss bakekakao
- 1 dl kaffe
Glasur
- 4 ss smør
- 500 g melis
- 2 ss kakaopulver
- 6 ss kaffe, sterk
Unngå at skjermen går i dvale
Bunn
- 120 g smør
- 300 g sukker
- 3 stykker egg
- 300 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 2 dl melk
- 1 ts muskatnøtt
- 1 ts kanel
- 2 ss bakekakao
- 1 dl kaffe
Glasur
- 4 ss smør
- 500 g melis
- 2 ss kakaopulver
- 6 ss kaffe, sterk
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk smør og sukker hvitt. Bland forsiktig inn de andre ingrediensene, men vent med kakaopulveret og kaffen.
Del røreni to, og rør ut kakaopulveret i den ene.
Hell den lyse røren i en smurt springform, og fyll på med den mørke. Bruk en gaffel eller en skje til å lage en marmorering i røren.
Stek kaken i 1 time på nederste rille i ovnen, og avkjøl.
Når kaken er kald, deler du den i to eller tre lag. Dynk hvert av dem med kaffe.
Lag glasuren. Bland alle ingrediensene i en bolle, og bre glasuren over kaken. Lag det tradisjonelle mønsteret med en gaffel.

Bon appetit!
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk smør og sukker hvitt. Bland forsiktig inn de andre ingrediensene, men vent med kakaopulveret og kaffen.
Del røreni to, og rør ut kakaopulveret i den ene.
Hell den lyse røren i en smurt springform, og fyll på med den mørke. Bruk en gaffel eller en skje til å lage en marmorering i røren.
Stek kaken i 1 time på nederste rille i ovnen, og avkjøl.
Når kaken er kald, deler du den i to eller tre lag. Dynk hvert av dem med kaffe.
Lag glasuren. Bland alle ingrediensene i en bolle, og bre glasuren over kaken. Lag det tradisjonelle mønsteret med en gaffel.