Til hovedinnhold

Tropisk aroma-sjokoladekake

2 h

Tropisk aroma er verdens beste sjokoladekake! Kaken er stappfull av smak, og med masse god glasur er dette en sikker vinner på kakebordet. Oppskrift og bilde er hentet fra Det norske kakebordet av Hege Norman-Stormbringer og Anna-Ma Olsson på Scibsted Forlag.

Lagret av 718 brukere
Tropisk aroma-sjokoladekake

Tropisk aroma er verdens beste sjokoladekake! Kaken er stappfull av smak, og med masse god glasur er dette en sikker vinner på kakebordet. Oppskrift og bilde er hentet fra Det norske kakebordet av Hege Norman-Stormbringer og Anna-Ma Olsson på Scibsted Forlag.

Lagret av 718 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 120 g smør
  • 300 g sukker
  • 3 stykker egg
  • 300 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts kanel
  • 2 ss bakekakao
  • 1 dl kaffe

Glasur

  • 4 ss smør
  • 500 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe, sterk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 120 g smør
  • 300 g sukker
  • 3 stykker egg
  • 300 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts kanel
  • 2 ss bakekakao
  • 1 dl kaffe

Glasur

  • 4 ss smør
  • 500 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe, sterk
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk smør og sukker hvitt. Bland forsiktig inn de andre ingrediensene, men vent med kakaopulveret og kaffen.
Del røreni to, og rør ut kakaopulveret i den ene.
Hell den lyse røren i en smurt springform, og fyll på med den mørke. Bruk en gaffel eller en skje til å lage en marmorering i røren.
Stek kaken i 1 time på nederste rille i ovnen, og avkjøl.
Når kaken er kald, deler du den i to eller tre lag. Dynk hvert av dem med kaffe.
Lag glasuren. Bland alle ingrediensene i en bolle, og bre glasuren over kaken. Lag det tradisjonelle mønsteret med en gaffel.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk smør og sukker hvitt. Bland forsiktig inn de andre ingrediensene, men vent med kakaopulveret og kaffen.
Del røreni to, og rør ut kakaopulveret i den ene.
Hell den lyse røren i en smurt springform, og fyll på med den mørke. Bruk en gaffel eller en skje til å lage en marmorering i røren.
Stek kaken i 1 time på nederste rille i ovnen, og avkjøl.
Når kaken er kald, deler du den i to eller tre lag. Dynk hvert av dem med kaffe.
Lag glasuren. Bland alle ingrediensene i en bolle, og bre glasuren over kaken. Lag det tradisjonelle mønsteret med en gaffel.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?