Sjokoladekake til påske
Dette er en lettvint sjokoladekake som er perfekt i påsken. Kaken er både kjapp og enkel å lage, og fordi alt kan røres kjapt sammen for hånd, er den også grei å lage på hytta.
Denne påskekaken smaker nydelig, holder seg godt og genererer lite oppvask.
Sjokoladekaken er også god som den er, så du kan gjerne droppe glasuren og bare gi den et lite dryss med siktet melis. Pynt den med det du har tilgjengelig av påskegodt eller friske bær.
Oppskrift: Trine Sandberg/Trines Matblogg.
Dette er en lettvint sjokoladekake som er perfekt i påsken. Kaken er både kjapp og enkel å lage, og fordi alt kan røres kjapt sammen for hånd, er den også grei å lage på hytta.
Denne påskekaken smaker nydelig, holder seg godt og genererer lite oppvask.
Sjokoladekaken er også god som den er, så du kan gjerne droppe glasuren og bare gi den et lite dryss med siktet melis. Pynt den med det du har tilgjengelig av påskegodt eller friske bær.
Oppskrift: Trine Sandberg/Trines Matblogg.
- 150 g smør
- 200 g kokesjokolade, gjerne 70%, grovt hakket
- 3 stykker egg
- 2 dl sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 stk appelsinskall, revet
Sjokoladekrem
- 75 g smør, mykt
- 3 ss kakaopulver
- 200 g melis
- 150 g kremost naturell
Pynt
- 1 porsjon mandelegg, evt. sjokoladeegg
- 150 g smør
- 200 g kokesjokolade, gjerne 70%, grovt hakket
- 3 stykker egg
- 2 dl sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 stk appelsinskall, revet
Sjokoladekrem
- 75 g smør, mykt
- 3 ss kakaopulver
- 200 g melis
- 150 g kremost naturell
Pynt
- 1 porsjon mandelegg, evt. sjokoladeegg
