Trøffelkake er en slags sjokoladekake med et hint av rom. Fyll den med vaniljekrem og dekk med sjokoladeglasur, så får du en skikkelig festkake. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Synøve Dreyer
Trøffelkake er en slags sjokoladekake med et hint av rom. Fyll den med vaniljekrem og dekk med sjokoladeglasur, så får du en skikkelig festkake. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Synøve Dreyer
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en kakeform med 26 cm diamater og dekk bunnen med bakepapir.
Pisk sammen smør og sukker til det er hvitt og luftig. Pisk inn et egg av gangen.
Smelt sjokoladen i en liten kasserolle på svak varme. Avkjøl sjokoladen noe og vend det inn i røren.
Sikt sammed hvetemel og bakepulver. Vend en tredjedel av det tørre inn i røren, så en tredjedel av melken. Fortsett til alt er bladndet sammen.
Ha kakerøren i formen og stek den på nederste rille i 50-60 minutter. La kaken avkjøles i formen.
Del kaken i tre lag. Spre et lag med trøffelkrem på bunnen. Legg på det midterste laget, ha på vaniljekrem nesten ut til kanten og trøffelkrem rundt vaniljekremen. Legg over toppen av kaken.
Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt.
Pynt kaken med skiver av appelsin og lime, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.
Trøffelkrem til trøffelkake
Smelt sammen sjokolade og smør i en liten kjele på medium varme. Ha i kaffe og melis og pisk sammen til alt er blandet og kremen er jevn og klumpfri.Ta kjelen av platen og pisk inn egget til en jevn krem. Tilsett rom og bland godt. La kremen stå i kjøleskapet i en halv time.
Vaniljekrem til trøffelkake
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen.
Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maizena.
Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
Glasur
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme.
Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en kakeform med 26 cm diamater og dekk bunnen med bakepapir.
Pisk sammen smør og sukker til det er hvitt og luftig. Pisk inn et egg av gangen.
Smelt sjokoladen i en liten kasserolle på svak varme. Avkjøl sjokoladen noe og vend det inn i røren.
Sikt sammed hvetemel og bakepulver. Vend en tredjedel av det tørre inn i røren, så en tredjedel av melken. Fortsett til alt er bladndet sammen.
Ha kakerøren i formen og stek den på nederste rille i 50-60 minutter. La kaken avkjøles i formen.
Del kaken i tre lag. Spre et lag med trøffelkrem på bunnen. Legg på det midterste laget, ha på vaniljekrem nesten ut til kanten og trøffelkrem rundt vaniljekremen. Legg over toppen av kaken.
Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt.
Pynt kaken med skiver av appelsin og lime, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.
Trøffelkrem til trøffelkake
Smelt sammen sjokolade og smør i en liten kjele på medium varme. Ha i kaffe og melis og pisk sammen til alt er blandet og kremen er jevn og klumpfri.Ta kjelen av platen og pisk inn egget til en jevn krem. Tilsett rom og bland godt. La kremen stå i kjøleskapet i en halv time.
Vaniljekrem til trøffelkake
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen.
Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maizena.
Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
Glasur
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme.