Til hovedinnhold

Schwarzwald kake med kirsebær

1 h

Lag schwarzwald kake med kirsebær!

Hvis du vil lage en annen vri på kaken, kan du erstatte deler av syltetøyet med kirsebær nedlagt i alkohol. Bruk for eksempel bærene fra hjemmelaget kirsebærlikør.

Lagret av 140 brukere
Schwarzwald kake med kirsebær

Lag schwarzwald kake med kirsebær!

Hvis du vil lage en annen vri på kaken, kan du erstatte deler av syltetøyet med kirsebær nedlagt i alkohol. Bruk for eksempel bærene fra hjemmelaget kirsebærlikør.

Lagret av 140 brukere

Ingredienser

7
porsjoner
  • 90 g smør
  • 6 stykker egg
  • 175 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g mørk sjokolade
  • 400 g kirsebærsyltetøy
  • 3 ss kirsebærlikør, eller kirsch
  • 2 ss sukker
  • 6 dl fløte
  • 150 g mørk sjokolade, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 90 g smør
  • 6 stykker egg
  • 175 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g mørk sjokolade
  • 400 g kirsebærsyltetøy
  • 3 ss kirsebærlikør, eller kirsch
  • 2 ss sukker
  • 6 dl fløte
  • 150 g mørk sjokolade, til pynt
Smør en springform, 22 mm i diameter, og dryss den med mel.
Smelt smøret og skill eggene. Visp eggeplommene og sukker til eggedosis. Vend inn siktet mel og det smeltede smøret.
Smelt sjokoladen og bland den inn i røren. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter.
Hell røren over i formen og stek den ved 175 grader i 35 minutter. Avkjøl kaken på en rist.
Del bunnen i fire lag. Bland sammen syltetøy og alkohol. Smør godt med syltetøy på den nederste bunnen. Legg på et lag til og smør over syltetøy.
Legg på neste lag og smør på resten av syltetøyet. Stivpisk kremen med sukkeret og bre et tykt lag krem utover lag tre. Avslutt med det siste laget og smør kremen rundt kaken.
Pynt med kremtopper, revet sjokolade og kirsebær.
woman cooking

Bon appetit!

Smør en springform, 22 mm i diameter, og dryss den med mel.
Smelt smøret og skill eggene. Visp eggeplommene og sukker til eggedosis. Vend inn siktet mel og det smeltede smøret.
Smelt sjokoladen og bland den inn i røren. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter.
Hell røren over i formen og stek den ved 175 grader i 35 minutter. Avkjøl kaken på en rist.
Del bunnen i fire lag. Bland sammen syltetøy og alkohol. Smør godt med syltetøy på den nederste bunnen. Legg på et lag til og smør over syltetøy.
Legg på neste lag og smør på resten av syltetøyet. Stivpisk kremen med sukkeret og bre et tykt lag krem utover lag tre. Avslutt med det siste laget og smør kremen rundt kaken.
Pynt med kremtopper, revet sjokolade og kirsebær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?