Hvis du vil lage en annen vri på kaken, kan du erstatte deler av syltetøyet med kirsebær nedlagt i alkohol. Bruk for eksempel bærene fra hjemmelaget kirsebærlikør.
Hvis du vil lage en annen vri på kaken, kan du erstatte deler av syltetøyet med kirsebær nedlagt i alkohol. Bruk for eksempel bærene fra hjemmelaget kirsebærlikør.
Smør en springform, 22 mm i diameter, og dryss den med mel.
Smelt smøret og skill eggene. Visp eggeplommene og sukker til eggedosis. Vend inn siktet mel og det smeltede smøret.
Smelt sjokoladen og bland den inn i røren. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter.
Hell røren over i formen og stek den ved 175 grader i 35 minutter. Avkjøl kaken på en rist.
Del bunnen i fire lag. Bland sammen syltetøy og alkohol. Smør godt med syltetøy på den nederste bunnen. Legg på et lag til og smør over syltetøy.
Legg på neste lag og smør på resten av syltetøyet. Stivpisk kremen med sukkeret og bre et tykt lag krem utover lag tre. Avslutt med det siste laget og smør kremen rundt kaken.
Pynt med kremtopper, revet sjokolade og kirsebær.
Bon appetit!
Smør en springform, 22 mm i diameter, og dryss den med mel.
Smelt smøret og skill eggene. Visp eggeplommene og sukker til eggedosis. Vend inn siktet mel og det smeltede smøret.
Smelt sjokoladen og bland den inn i røren. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter.
Hell røren over i formen og stek den ved 175 grader i 35 minutter. Avkjøl kaken på en rist.
Del bunnen i fire lag. Bland sammen syltetøy og alkohol. Smør godt med syltetøy på den nederste bunnen. Legg på et lag til og smør over syltetøy.
Legg på neste lag og smør på resten av syltetøyet. Stivpisk kremen med sukkeret og bre et tykt lag krem utover lag tre. Avslutt med det siste laget og smør kremen rundt kaken.