Whiskykake
60 min
Dette er en deilig dessertkake for voksne. Den vil nok også passe herren i huset.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter
65 har lagret denne
Dette er en deilig dessertkake for voksne. Den vil nok også passe herren i huset.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter
65 har lagret denne
8
porsjoner
- 200 g havrekjeks
- 60 g meierismør
- 2 ss sirup, lys
Fyll til whiskykake
- 8 eggeplomme
- 150 g melis
- 2 dl kremfløte
- 1.5 dl whisky
- 200 g mørk kokesjokolade
- 4 plate(r) gelatin, plater
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g havrekjeks
- 60 g meierismør
- 2 ss sirup, lys
Fyll til whiskykake
- 8 eggeplomme
- 150 g melis
- 2 dl kremfløte
- 1.5 dl whisky
- 200 g mørk kokesjokolade
- 4 plate(r) gelatin, plater
Bruk en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter.
Sett stekeovnen på 175 °C.
Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen.
Stek kakebunnen i ca.10 minutter.
Avkjøl bunnen.
Fyll til whiskykake
Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 3-5 min.
Visp fløten til luftig krem.
Bland kremen med eggedosisen.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i litt varmt vann. Rør inn whisky.
Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.
Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.
Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseboksen.
Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca. 4 timer.
Ta kaken ut av fryseren i ca. 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.

Bon appetit!
Bruk en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter.
Sett stekeovnen på 175 °C.
Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen.
Stek kakebunnen i ca.10 minutter.
Avkjøl bunnen.
Fyll til whiskykake
Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 3-5 min.
Visp fløten til luftig krem.
Bland kremen med eggedosisen.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i litt varmt vann. Rør inn whisky.
Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.
Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.
Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseboksen.
Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca. 4 timer.
Ta kaken ut av fryseren i ca. 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.
Finn flere oppskrifter: