Til hovedinnhold

Whiskykake

1 h
9 varer
50
Whiskykake

Dette er en deilig dessertkake for voksne. Den vil nok også passe herren i huset.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g havrekjeks
  • 60 g meierismør
  • 2 ss sirup, lys

Fyll til whiskykake

  • 8 eggeplomme
  • 150 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 1.5 dl whisky
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 4 plate(r) gelatin, plater

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g havrekjeks
  • 60 g meierismør
  • 2 ss sirup, lys

Fyll til whiskykake

  • 8 eggeplomme
  • 150 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 1.5 dl whisky
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 4 plate(r) gelatin, plater
Bruk en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter.
Sett stekeovnen på 175 °C.
Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen.
Stek kakebunnen i ca.10 minutter.
Avkjøl bunnen.

Fyll til whiskykake

Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 3-5 min.
Visp fløten til luftig krem.
Bland kremen med eggedosisen.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i litt varmt vann. Rør inn whisky.
Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.
Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.
Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseboksen.
Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca. 4 timer.
Ta kaken ut av fryseren i ca. 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter.
Sett stekeovnen på 175 °C.
Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen.
Stek kakebunnen i ca.10 minutter.
Avkjøl bunnen.

Fyll til whiskykake

Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 3-5 min.
Visp fløten til luftig krem.
Bland kremen med eggedosisen.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i litt varmt vann. Rør inn whisky.
Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.
Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.
Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseboksen.
Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca. 4 timer.
Ta kaken ut av fryseren i ca. 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?