Whiskykake

60 min

Dette er en deilig dessertkake for voksne. Den vil nok også passe herren i huset.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

65 har lagret denne
Whiskykake

Dette er en deilig dessertkake for voksne. Den vil nok også passe herren i huset.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

65 har lagret denne
8
porsjoner
  • 200 g havrekjeks
  • 60 g meierismør
  • 2 ss sirup, lys

Fyll til whiskykake

  • 8 eggeplomme
  • 150 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 1.5 dl whisky
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 4 plate(r) gelatin, plater
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g havrekjeks
  • 60 g meierismør
  • 2 ss sirup, lys

Fyll til whiskykake

  • 8 eggeplomme
  • 150 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 1.5 dl whisky
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 4 plate(r) gelatin, plater
Bruk en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter.
Sett stekeovnen på 175 °C.
Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen.
Stek kakebunnen i ca.10 minutter.
Avkjøl bunnen.

Fyll til whiskykake

Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 3-5 min.
Visp fløten til luftig krem.
Bland kremen med eggedosisen.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i litt varmt vann. Rør inn whisky.
Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.
Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.
Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseboksen.
Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca. 4 timer.
Ta kaken ut av fryseren i ca. 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter.
Sett stekeovnen på 175 °C.
Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen.
Stek kakebunnen i ca.10 minutter.
Avkjøl bunnen.

Fyll til whiskykake

Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 3-5 min.
Visp fløten til luftig krem.
Bland kremen med eggedosisen.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i litt varmt vann. Rør inn whisky.
Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.
Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.
Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseboksen.
Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca. 4 timer.
Ta kaken ut av fryseren i ca. 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?