Sjokoladebamse

60 min

Saftig og søt sjokoladebamse til en festlig anledning. Denne kaken smaker fantastisk godt og du kan dekorere den akkurat som du vil.
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen. Foto: nufsaid.

69 har lagret denne
Sjokoladebamse

Saftig og søt sjokoladebamse til en festlig anledning. Denne kaken smaker fantastisk godt og du kan dekorere den akkurat som du vil.
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen. Foto: nufsaid.

69 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 egg
  • 4.5 dl sukker
  • 6.5 dl hvetemel
  • 3.5 ts bakepulver
  • 2.25 dl melk
  • 230 g margarin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 50 g marsipan
  • sjokolade

Krem

  • 6 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g sukker
  • 400 g smør
  • 200 g mørk sjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 egg
  • 4.5 dl sukker
  • 6.5 dl hvetemel
  • 3.5 ts bakepulver
  • 2.25 dl melk
  • 230 g margarin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 50 g marsipan
  • sjokolade

Krem

  • 6 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g sukker
  • 400 g smør
  • 200 g mørk sjokolade
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og tilsett melk.
Bland sammen alt det tørre.
Ha væsken forsiktig i eggedosisen og sikt til slutt i det tørre.
Ha røren i en bamseform og stek i ca. 30-40 minutter.

Krem

Visp lett sammen egg, kremfløte og sukker.
Kok dette opp under svak varme mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade.
Sett kremen til avkjøling i kjøleskap til neste dag.
Lag små poter av marsipan ved å stikke ut rundinger. Ha smeltet sjokolade i en sprøytepose og lag små streker som skal se ut som søm.
Stikk ut en større runding og tegn på nese med smeltet sjokolade.
Pisk kremen forsiktig opp i en mikser. Pass på så den ikke skiller seg.
Hell kremen i en sprøytepose med stjernetyll og lag pels på bamsen.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og tilsett melk.
Bland sammen alt det tørre.
Ha væsken forsiktig i eggedosisen og sikt til slutt i det tørre.
Ha røren i en bamseform og stek i ca. 30-40 minutter.

Krem

Visp lett sammen egg, kremfløte og sukker.
Kok dette opp under svak varme mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade.
Sett kremen til avkjøling i kjøleskap til neste dag.
Lag små poter av marsipan ved å stikke ut rundinger. Ha smeltet sjokolade i en sprøytepose og lag små streker som skal se ut som søm.
Stikk ut en større runding og tegn på nese med smeltet sjokolade.
Pisk kremen forsiktig opp i en mikser. Pass på så den ikke skiller seg.
Hell kremen i en sprøytepose med stjernetyll og lag pels på bamsen.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?