Fotballkake
1 h
Dette er den perfekte kaken til en hver fotballentusiast, så baker du denne fotballkaken får du garantert high score. En enkel og stilig bursdagskake som ungene elsker.
Kilde: Dinmat
Lagret av 19 brukere
Foto: Erik Jørgensen
Dette er den perfekte kaken til en hver fotballentusiast, så baker du denne fotballkaken får du garantert high score. En enkel og stilig bursdagskake som ungene elsker.
Kilde: Dinmat
Lagret av 19 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 8 stykker egg
- 9 dl sukker
- 450 g margarin
- 4.5 dl melk
- 1.3 l hvetemel
- 6 ts bakepulver
- 5 ts vaniljesukker
- 3 ss kakaopulver
- 1 pakke kokos
- konditorfarge, grønn
- 1 pakke seigmenn
Glasur
- 150 g margarin
- 4 ss kaffe
- 150 g kokesjokolade
- 7 dl melis
- 3 ts vaniljesukker
- 1 stk egg
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 8 stykker egg
- 9 dl sukker
- 450 g margarin
- 4.5 dl melk
- 1.3 l hvetemel
- 6 ts bakepulver
- 5 ts vaniljesukker
- 3 ss kakaopulver
- 1 pakke kokos
- konditorfarge, grønn
- 1 pakke seigmenn
Glasur
- 150 g margarin
- 4 ss kaffe
- 150 g kokesjokolade
- 7 dl melis
- 3 ts vaniljesukker
- 1 stk egg
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt margarin og ha i melken.
Vei opp alt det tørre.
Bland væsken forsiktig inn i eggedosisen og sikt inn det tørre.
Helles i en bakepapirkledd langpanne og stekes i ca.30 minutter.
Glasur
Smelt margarin.
Ta kjelen av platen og tilsett kaffe og sjokolade.
Ha i siktet melis og vaniljesukker.
Bland alt godt sammen og rør tilslutt inn egget.
Lag gressplenen ved å farge kokos med grønn konditorfarge. Legg denne på glasuren før den stivner ellers vil ikke kokosen feste seg.
Bruk seigmenn på tannpirker som fotballspillere og bruk slikepinner som hjørneflagg.
Målene lages ved å brette og stikke sugerør ned i kaken. Fotballen får du kjøpt i godteributikker.
Linjene kan markeres ved å lage eggehviteglasur eller bruke hvit kokos.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt margarin og ha i melken.
Vei opp alt det tørre.
Bland væsken forsiktig inn i eggedosisen og sikt inn det tørre.
Helles i en bakepapirkledd langpanne og stekes i ca.30 minutter.
Glasur
Smelt margarin.
Ta kjelen av platen og tilsett kaffe og sjokolade.
Ha i siktet melis og vaniljesukker.
Bland alt godt sammen og rør tilslutt inn egget.
Lag gressplenen ved å farge kokos med grønn konditorfarge. Legg denne på glasuren før den stivner ellers vil ikke kokosen feste seg.
Bruk seigmenn på tannpirker som fotballspillere og bruk slikepinner som hjørneflagg.
Målene lages ved å brette og stikke sugerør ned i kaken. Fotballen får du kjøpt i godteributikker.
Linjene kan markeres ved å lage eggehviteglasur eller bruke hvit kokos.