Til hovedinnhold

Sjokolademoussekake med vaniljekrem

1 h
13 varer
561
Sjokolademoussekake med vaniljekrem
Jan Soppeland

Denne sjokolademoussekaken passer til en hver festlig anledning, og smaker også godt som dessert med en frisk bærsaus ved siden av. Kaken har et tykt lag vaniljekrem i midten, og kombinasjonen sjokolade, vanilje og saftig bunn er helt perfekt!

Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 3.5 dl sukker
  • 160 g smør
  • 2.25 dl hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 6 ss kakaopulver
  • 5 dl vaniljekrem

Sjokolademousse

  • 225 g mørk kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stykker eggehvite
  • 3 stykker eggeplomme
  • 3 ss melis
  • 1.5 ss kaffe

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker egg
  • 3.5 dl sukker
  • 160 g smør
  • 2.25 dl hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 6 ss kakaopulver
  • 5 dl vaniljekrem

Sjokolademousse

  • 225 g mørk kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stykker eggehvite
  • 3 stykker eggeplomme
  • 3 ss melis
  • 1.5 ss kaffe

Kake

Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og avkjøl det litt.
Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver.
Ha smøret i eggedosisen og vend forsiktig inn det tørre.
Ha røren i en springform med bakepapir i bunnen. Smør kantene på formen.
Stek kaken i ca. 30-35 minutter. Den skal være litt bløt i midten.
Avkjøl kakenbunnen i formen.
Løsne kaken fra ringen og ta bort bakepapiret. Vask kakeringen.
Legg bunnen på et fat og sett tilbake kakeringen.
Smør på vaniljekrem. Du kan gjerne kjøpe ferdig vaniljekrem.

Sjokolademousse

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.
Pisk fløte.
Stivpisk eggehviter.
Pisk eggeplommer og melis luftig. Tilsett forsiktig kaffen.
Bland inn smeltet sjokolade i eggedosisen.
Vend inn den piskede kremen og ha til slutt i de stivpiskede eggehvitene.
Ha moussen over kaken og sett til avkjøling.
Pynt med friske bær og mokkabønner.
woman cooking

Bon appetit!

Kake

Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og avkjøl det litt.
Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver.
Ha smøret i eggedosisen og vend forsiktig inn det tørre.
Ha røren i en springform med bakepapir i bunnen. Smør kantene på formen.
Stek kaken i ca. 30-35 minutter. Den skal være litt bløt i midten.
Avkjøl kakenbunnen i formen.
Løsne kaken fra ringen og ta bort bakepapiret. Vask kakeringen.
Legg bunnen på et fat og sett tilbake kakeringen.
Smør på vaniljekrem. Du kan gjerne kjøpe ferdig vaniljekrem.

Sjokolademousse

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.
Pisk fløte.
Stivpisk eggehviter.
Pisk eggeplommer og melis luftig. Tilsett forsiktig kaffen.
Bland inn smeltet sjokolade i eggedosisen.
Vend inn den piskede kremen og ha til slutt i de stivpiskede eggehvitene.
Ha moussen over kaken og sett til avkjøling.
Pynt med friske bær og mokkabønner.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?