Sjokolademoussekake med vaniljekrem
1 h
13 varer
561
Jan Soppeland
Denne sjokolademoussekaken passer til en hver festlig anledning, og smaker også godt som dessert med en frisk bærsaus ved siden av. Kaken har et tykt lag vaniljekrem i midten, og kombinasjonen sjokolade, vanilje og saftig bunn er helt perfekt!
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen
Ingredienser
8
porsjoner
- 3 stykker egg
- 3.5 dl sukker
- 160 g smør
- 2.25 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 6 ss kakaopulver
- 5 dl vaniljekrem
Sjokolademousse
- 225 g mørk kokesjokolade
- 3 dl kremfløte
- 2 stykker eggehvite
- 3 stykker eggeplomme
- 3 ss melis
- 1.5 ss kaffe
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 stykker egg
- 3.5 dl sukker
- 160 g smør
- 2.25 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 6 ss kakaopulver
- 5 dl vaniljekrem
Sjokolademousse
- 225 g mørk kokesjokolade
- 3 dl kremfløte
- 2 stykker eggehvite
- 3 stykker eggeplomme
- 3 ss melis
- 1.5 ss kaffe
Kake
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og avkjøl det litt.
Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver.
Ha smøret i eggedosisen og vend forsiktig inn det tørre.
Ha røren i en springform med bakepapir i bunnen. Smør kantene på formen.
Stek kaken i ca. 30-35 minutter. Den skal være litt bløt i midten.
Avkjøl kakenbunnen i formen.
Løsne kaken fra ringen og ta bort bakepapiret. Vask kakeringen.
Legg bunnen på et fat og sett tilbake kakeringen.
Smør på vaniljekrem. Du kan gjerne kjøpe ferdig vaniljekrem.
Sjokolademousse
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.
Pisk fløte.
Stivpisk eggehviter.
Pisk eggeplommer og melis luftig. Tilsett forsiktig kaffen.
Bland inn smeltet sjokolade i eggedosisen.
Vend inn den piskede kremen og ha til slutt i de stivpiskede eggehvitene.
Ha moussen over kaken og sett til avkjøling.
Pynt med friske bær og mokkabønner.

Bon appetit!
Kake
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og avkjøl det litt.
Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver.
Ha smøret i eggedosisen og vend forsiktig inn det tørre.
Ha røren i en springform med bakepapir i bunnen. Smør kantene på formen.
Stek kaken i ca. 30-35 minutter. Den skal være litt bløt i midten.
Avkjøl kakenbunnen i formen.
Løsne kaken fra ringen og ta bort bakepapiret. Vask kakeringen.
Legg bunnen på et fat og sett tilbake kakeringen.
Smør på vaniljekrem. Du kan gjerne kjøpe ferdig vaniljekrem.
Sjokolademousse
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.
Pisk fløte.
Stivpisk eggehviter.
Pisk eggeplommer og melis luftig. Tilsett forsiktig kaffen.
Bland inn smeltet sjokolade i eggedosisen.
Vend inn den piskede kremen og ha til slutt i de stivpiskede eggehvitene.
Ha moussen over kaken og sett til avkjøling.
Pynt med friske bær og mokkabønner.