Til hovedinnhold

Fransk sjokoladekake

1 h

En saftig fransk sjokoladekake slår aldri feil. Om du elsker god sjokoladesmak, vil du også elske denne kaken. Den bør stå over natten for best mulig resultat.

Lagret av 114 brukere
Fransk sjokoladekake

En saftig fransk sjokoladekake slår aldri feil. Om du elsker god sjokoladesmak, vil du også elske denne kaken. Den bør stå over natten for best mulig resultat.

Lagret av 114 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g meierismør
  • 250 g mørk sjokolade, av god kvalitet, 70 %
  • 2 dl sukker, finkornet
  • 1 dl hvetemel, siktet
  • solbær, rørte, til servering
  • crème fraîche, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g meierismør
  • 250 g mørk sjokolade, av god kvalitet, 70 %
  • 2 dl sukker, finkornet
  • 1 dl hvetemel, siktet
  • solbær, rørte, til servering
  • crème fraîche, til servering
Kle en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør eller nøytral olje.
Kle en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør eller nøytral olje.
Skill eggene.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle sammen med smør. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Trekk kjelen til side, la det stå til alt har smeltet sammen. Ta bollen av varmen.
Visp eggeplommene lyse med halvparten av sukkeret, og rør eggeplommene og melet inn i sjokoladeblandingen. Pass på at sjokoladerøren blir glatt og klumpfri.
Visp eggeplommene lyse med halvparten av sukkeret, og rør eggeplommene og melet inn i sjokoladeblandingen. Pass på at sjokoladerøren blir glatt og klumpfri.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs. Vend marengsen inn i sjokoladekremen.
Hell sjokoladerøren over i springformen og stek kaken ved 170 grader i ca. 40 minutter
La kaken bli helt avkjølt. Den kan gjerne stå natten over i kjøleskapet. Pynt etter ønske og server.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør eller nøytral olje.
Kle en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør eller nøytral olje.
Skill eggene.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle sammen med smør. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Trekk kjelen til side, la det stå til alt har smeltet sammen. Ta bollen av varmen.
Visp eggeplommene lyse med halvparten av sukkeret, og rør eggeplommene og melet inn i sjokoladeblandingen. Pass på at sjokoladerøren blir glatt og klumpfri.
Visp eggeplommene lyse med halvparten av sukkeret, og rør eggeplommene og melet inn i sjokoladeblandingen. Pass på at sjokoladerøren blir glatt og klumpfri.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs. Vend marengsen inn i sjokoladekremen.
Hell sjokoladerøren over i springformen og stek kaken ved 170 grader i ca. 40 minutter
La kaken bli helt avkjølt. Den kan gjerne stå natten over i kjøleskapet. Pynt etter ønske og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?