Fransk sjokoladekake

60 min

En saftig fransk sjokoladekake slår aldri feil. Om du elsker god sjokoladesmak, vil du også elske denne kaken. Den bør stå over natten for best mulig resultat.

125 har lagret denne
Fransk sjokoladekake

En saftig fransk sjokoladekake slår aldri feil. Om du elsker god sjokoladesmak, vil du også elske denne kaken. Den bør stå over natten for best mulig resultat.

125 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g meierismør
  • 250 g mørk sjokolade, av god kvalitet, 70 %
  • 2 dl sukker, finkornet
  • 1 dl hvetemel, siktet
  • solbær, rørte, til servering
  • crème fraîche, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g meierismør
  • 250 g mørk sjokolade, av god kvalitet, 70 %
  • 2 dl sukker, finkornet
  • 1 dl hvetemel, siktet
  • solbær, rørte, til servering
  • crème fraîche, til servering
Kle en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør eller nøytral olje.
Kle en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør eller nøytral olje.
Skill eggene.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle sammen med smør. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Trekk kjelen til side, la det stå til alt har smeltet sammen. Ta bollen av varmen.
Visp eggeplommene lyse med halvparten av sukkeret, og rør eggeplommene og melet inn i sjokoladeblandingen. Pass på at sjokoladerøren blir glatt og klumpfri.
Visp eggeplommene lyse med halvparten av sukkeret, og rør eggeplommene og melet inn i sjokoladeblandingen. Pass på at sjokoladerøren blir glatt og klumpfri.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs. Vend marengsen inn i sjokoladekremen.
Hell sjokoladerøren over i springformen og stek kaken ved 170 grader i ca. 40 minutter
La kaken bli helt avkjølt. Den kan gjerne stå natten over i kjøleskapet. Pynt etter ønske og server.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør eller nøytral olje.
Kle en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør eller nøytral olje.
Skill eggene.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle sammen med smør. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Trekk kjelen til side, la det stå til alt har smeltet sammen. Ta bollen av varmen.
Visp eggeplommene lyse med halvparten av sukkeret, og rør eggeplommene og melet inn i sjokoladeblandingen. Pass på at sjokoladerøren blir glatt og klumpfri.
Visp eggeplommene lyse med halvparten av sukkeret, og rør eggeplommene og melet inn i sjokoladeblandingen. Pass på at sjokoladerøren blir glatt og klumpfri.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs. Vend marengsen inn i sjokoladekremen.
Hell sjokoladerøren over i springformen og stek kaken ved 170 grader i ca. 40 minutter
La kaken bli helt avkjølt. Den kan gjerne stå natten over i kjøleskapet. Pynt etter ønske og server.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?