Brownies med peanøtter
2 h
Brownies med peanøtter smaker helt ypperlig når du har lyst på sjokolade, og det er veldig enkelt å lage!
Her får du oppskriften på klassisk brownies med nøtter. Kaken er toppet med en herlig glasur med smak av sjokolade og peanøttsmør.
Liten langpanne (ca. 25x30 cm).
Lagret av 417 brukere
Brownies med peanøtter smaker helt ypperlig når du har lyst på sjokolade, og det er veldig enkelt å lage!
Her får du oppskriften på klassisk brownies med nøtter. Kaken er toppet med en herlig glasur med smak av sjokolade og peanøttsmør.
Liten langpanne (ca. 25x30 cm).
Lagret av 417 brukere
Ingredienser
12
porsjoner
- 250 g sjokolade
- 200 g smør
- 5 dl sukker
- 5 stykker egg
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2.5 dl peanøtter, salte
Glasur
- 200 g mørk sjokolade
- 2 dl fløte
- 2 ss peanøttsmør
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 250 g sjokolade
- 200 g smør
- 5 dl sukker
- 5 stykker egg
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2.5 dl peanøtter, salte
Glasur
- 200 g mørk sjokolade
- 2 dl fløte
- 2 ss peanøttsmør
Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn finhakket sjokolade.
Visp sammen egg og sukker i en bolle og rør inn sjokoladeblandingen.
Bland sammen mel og bakepulver, sikt det over sjokoladerøren og rør godt til røren er helt glatt og jevn.
Bland inn peanøttene og hell røren over i en liten langpanne (ca. 25 x 30 cm) kledd med bakepapir. Stek kaken ved 165 grader i ca. 40 minutter.
La kaken bli avkjølt før du lager glasuren.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Kok opp fløten, trekk kasserollen til side og rør inn peanøttsmøret.
Hell fløten over sjokoladen og rør med en slikkepott til glasuren er glatt, tykk og blank.
Hell glasuren jevnt over kaken. La browniesen få stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet, gjerne natten over
Skjæres i små firkanter før servering.

Bon appetit!
Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn finhakket sjokolade.
Visp sammen egg og sukker i en bolle og rør inn sjokoladeblandingen.
Bland sammen mel og bakepulver, sikt det over sjokoladerøren og rør godt til røren er helt glatt og jevn.
Bland inn peanøttene og hell røren over i en liten langpanne (ca. 25 x 30 cm) kledd med bakepapir. Stek kaken ved 165 grader i ca. 40 minutter.
La kaken bli avkjølt før du lager glasuren.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Kok opp fløten, trekk kasserollen til side og rør inn peanøttsmøret.
Hell fløten over sjokoladen og rør med en slikkepott til glasuren er glatt, tykk og blank.
Hell glasuren jevnt over kaken. La browniesen få stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet, gjerne natten over
Skjæres i små firkanter før servering.