Kladdkake er mørk, seig, intens og kladdig - som en herlig hybrid av konfektkake og brownies. Kaken holder seg fint i kjøleskapet og kan gjerne bakes dagen før servering.
Kladdkake er mørk, seig, intens og kladdig - som en herlig hybrid av konfektkake og brownies. Kaken holder seg fint i kjøleskapet og kan gjerne bakes dagen før servering.
Kle en rund springform (22 cm) med bakepapir. Forvarm ovnen til 200 grader.
Finhakk sjokoladen og ha den i over en bolle. Smelt smør og sukker sammen under omrøring. Hell den varme smørblandingen over sjokoladen under omrøring. Rør til all sjokoladen har smeltet.
Visp inn ett og ett egg og rør til slutt inn melet. Sjokoladerøren skal være helt glatt og skinnende. Smak røren til med noen få dråper romessens hvis ønskelig.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i 15 minutter. Avkjøl i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha sjokoladen i en bolle. Kok opp fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. La blandingen stå i et lite minutt før du begynner å røre med en slikkepott fra midten av bolen.
Rør til alt er godt blandet og sjokoladen er skinnende blank, tykk og elastisk. Bre glasuren over toppen av kaken og pynt med revet sjokolade og et lett dryss kakao. Server gjerne kaken med litt pisket krem, rømme eller is.
Bon appetit!
Kle en rund springform (22 cm) med bakepapir. Forvarm ovnen til 200 grader.
Finhakk sjokoladen og ha den i over en bolle. Smelt smør og sukker sammen under omrøring. Hell den varme smørblandingen over sjokoladen under omrøring. Rør til all sjokoladen har smeltet.
Visp inn ett og ett egg og rør til slutt inn melet. Sjokoladerøren skal være helt glatt og skinnende. Smak røren til med noen få dråper romessens hvis ønskelig.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i 15 minutter. Avkjøl i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha sjokoladen i en bolle. Kok opp fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. La blandingen stå i et lite minutt før du begynner å røre med en slikkepott fra midten av bolen.
Rør til alt er godt blandet og sjokoladen er skinnende blank, tykk og elastisk. Bre glasuren over toppen av kaken og pynt med revet sjokolade og et lett dryss kakao. Server gjerne kaken med litt pisket krem, rømme eller is.