Glutenfri sjokoladekake

4 timer
1617 har lagret denne
Glutenfri sjokoladekake
Foto: Sara Johannessen Meek
1617 har lagret denne
6
porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade, helst 60-70% kakaoinnhold
  • 200 g meierismør
  • 150 g sukker, finkornet
  • 5 stk egg, mellomstore/store
  • 500 g bær, friske, røde bær
  • pistasjnøtter, hakkede, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g mørk sjokolade, helst 60-70% kakaoinnhold
  • 200 g meierismør
  • 150 g sukker, finkornet
  • 5 stk egg, mellomstore/store
  • 500 g bær, friske, røde bær
  • pistasjnøtter, hakkede, til pynt
Kle en springform (20-22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og på sidene.
Finhakk sjokoladen. Smelt smøret i en liten kasserolle. Trekk kasserollen fra varmen og tilsett sjokoladen, rør til alt er godt blandet.
Skill eggene. Visp eggeplommene sammen med 50 g sukker til sukkerert er oppløst (ikke eggedosis). Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs.
Rør sjokoladesmøret sammen med eggeplommene og vend til slutt inn marengsen. Hell ¾ av sjokoladerøren (la resten av røren stå i romtemperatur så lenge) over i formen.
Stek kaken ved 170 grader i cirka 35 minutter.
La kaken bli helt avkjølt før du heller den ustekte røren over kaken (kaken vil gjerne synke litt sammen på midten og lage en perfekt fordypning for sjokoladerøren).
La kaken stå i kjøleskapet i 2-3 timer før servering. Pynt med friske røde bær og dryss over kakkede pistasjnøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en springform (20-22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og på sidene.
Finhakk sjokoladen. Smelt smøret i en liten kasserolle. Trekk kasserollen fra varmen og tilsett sjokoladen, rør til alt er godt blandet.
Skill eggene. Visp eggeplommene sammen med 50 g sukker til sukkerert er oppløst (ikke eggedosis). Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs.
Rør sjokoladesmøret sammen med eggeplommene og vend til slutt inn marengsen. Hell ¾ av sjokoladerøren (la resten av røren stå i romtemperatur så lenge) over i formen.
Stek kaken ved 170 grader i cirka 35 minutter.
La kaken bli helt avkjølt før du heller den ustekte røren over kaken (kaken vil gjerne synke litt sammen på midten og lage en perfekt fordypning for sjokoladerøren).
La kaken stå i kjøleskapet i 2-3 timer før servering. Pynt med friske røde bær og dryss over kakkede pistasjnøtter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?