En saftig og god glutenfri sjokoladekake som er laget på mørk sjokolade og helt uten mel. Kaken toppes med hakkede pistasjnøtter. Det blir ekstra godt hvis du pynter kaken med friske og syrlige bringebær.
En saftig og god glutenfri sjokoladekake som er laget på mørk sjokolade og helt uten mel. Kaken toppes med hakkede pistasjnøtter. Det blir ekstra godt hvis du pynter kaken med friske og syrlige bringebær.
Kle en springform (20-22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og på sidene.
Finhakk sjokoladen. Smelt smøret i en liten kasserolle. Trekk kasserollen fra varmen og tilsett sjokoladen, rør til alt er godt blandet.
Skill eggene. Visp eggeplommene sammen med 50 g sukker til sukkerert er oppløst (ikke eggedosis). Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs.
Rør sjokoladesmøret sammen med eggeplommene og vend til slutt inn marengsen. Hell ¾ av sjokoladerøren (la resten av røren stå i romtemperatur så lenge) over i formen.
Stek kaken ved 170 grader i cirka 35 minutter.
La kaken bli helt avkjølt før du heller den ustekte røren over kaken (kaken vil gjerne synke litt sammen på midten og lage en perfekt fordypning for sjokoladerøren).
La kaken stå i kjøleskapet i 2-3 timer før servering. Pynt med friske røde bær og dryss over kakkede pistasjnøtter.
Bon appetit!
Kle en springform (20-22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og på sidene.
Finhakk sjokoladen. Smelt smøret i en liten kasserolle. Trekk kasserollen fra varmen og tilsett sjokoladen, rør til alt er godt blandet.
Skill eggene. Visp eggeplommene sammen med 50 g sukker til sukkerert er oppløst (ikke eggedosis). Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs.
Rør sjokoladesmøret sammen med eggeplommene og vend til slutt inn marengsen. Hell ¾ av sjokoladerøren (la resten av røren stå i romtemperatur så lenge) over i formen.
Stek kaken ved 170 grader i cirka 35 minutter.
La kaken bli helt avkjølt før du heller den ustekte røren over kaken (kaken vil gjerne synke litt sammen på midten og lage en perfekt fordypning for sjokoladerøren).
La kaken stå i kjøleskapet i 2-3 timer før servering. Pynt med friske røde bær og dryss over kakkede pistasjnøtter.