Blondies med hvit sjokolade

3 timer

Blondies med hvit sjokolade er egentlig brownies laget av hvit sjokolade i steden for mørk. Søt og saftig, og ekstra god med en klype lakrispulver.

289 har lagret denne
Blondies med hvit sjokolade

Blondies med hvit sjokolade er egentlig brownies laget av hvit sjokolade i steden for mørk. Søt og saftig, og ekstra god med en klype lakrispulver.

289 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner

Blondies

  • 150 g smør
  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 stykker egg, store
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g mel

Pynt

  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 ts smør
  • 2 ss tørkede bringebær, knuste
  • 2 ss pistasjnøtter, grovhakkede, eller mandelflak
  • 2 ss kokoschips, ristede
  • 1 klype lakrispulver, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Blondies

  • 150 g smør
  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 stykker egg, store
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g mel

Pynt

  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 ts smør
  • 2 ss tørkede bringebær, knuste
  • 2 ss pistasjnøtter, grovhakkede, eller mandelflak
  • 2 ss kokoschips, ristede
  • 1 klype lakrispulver, kan sløyfes
Varm oven til 170 grader.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk opp sjokoladen og rør sjokoladen inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side så lenge.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker og siktet mel. Rør deigen helt glatt og rør til slutt inn sjokoladesmøret.
Kle en liten firkantet form med bakepapir, 20x20 cm, og hell i røren. Stek kaken ved 170 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Hakk og smelt den hvite sjokoladen til pynten sammen med smøret.
Snu kaken slik at den jevne lyse undersiden er opp. Smør sjokoladen jevnt utover kaken og dryss over tørkede bringebær, nøtter, kokos og lakrispulver etter ønske.
Oppbevar kaken i kjøleskapet og skjær den opp i jevne små stykker før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm oven til 170 grader.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk opp sjokoladen og rør sjokoladen inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side så lenge.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker og siktet mel. Rør deigen helt glatt og rør til slutt inn sjokoladesmøret.
Kle en liten firkantet form med bakepapir, 20x20 cm, og hell i røren. Stek kaken ved 170 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Hakk og smelt den hvite sjokoladen til pynten sammen med smøret.
Snu kaken slik at den jevne lyse undersiden er opp. Smør sjokoladen jevnt utover kaken og dryss over tørkede bringebær, nøtter, kokos og lakrispulver etter ønske.
Oppbevar kaken i kjøleskapet og skjær den opp i jevne små stykker før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?