Ida Gran-Jansens nugattikake
Denne nugattikaken fra Ida Gran-Jansen er kanskje verdens beste sjokoladekake. Den har saftig kakebunn og utrolig god krem, og den passer perfekt som bursdagskake til alle som elsker sjokolade. Bunnen holder seg saftig i mange dager. Kaken kan også fint lages 2-3 dager i forveien og oppbevares kjølig, men husk å ta ut kaken noen timer i forveien før servering. Som de fleste kaker er også denne best romtemperert.
Denne nugattikaken fra Ida Gran-Jansen er kanskje verdens beste sjokoladekake. Den har saftig kakebunn og utrolig god krem, og den passer perfekt som bursdagskake til alle som elsker sjokolade. Bunnen holder seg saftig i mange dager. Kaken kan også fint lages 2-3 dager i forveien og oppbevares kjølig, men husk å ta ut kaken noen timer i forveien før servering. Som de fleste kaker er også denne best romtemperert.
- 1 stk egg
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 50 g kakaopulver
- 1 ts natron
- 0.5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 100 g kefir
- 75 g vann
- 1.5 ss solsikkeolje
Nugatti-frosting
- 250 g meierismør, mykt
- 300 g melis
- 300 g Nugatti
- 100 g rømme
- 250 g mørk sjokolade, helst 70%, smeltet
- 1 ss kakaopulver
- 1 klype salt
- 1 stk egg
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 50 g kakaopulver
- 1 ts natron
- 0.5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 100 g kefir
- 75 g vann
- 1.5 ss solsikkeolje
Nugatti-frosting
- 250 g meierismør, mykt
- 300 g melis
- 300 g Nugatti
- 100 g rømme
- 250 g mørk sjokolade, helst 70%, smeltet
- 1 ss kakaopulver
- 1 klype salt
