Ida Gran-Jansens nugattikake

1 t 30 min

Denne nugattikaken fra Ida Gran-Jansen er kanskje verdens beste sjokoladekake. Den har saftig kakebunn og utrolig god krem, og den passer perfekt som bursdagskake til alle som elsker sjokolade. Bunnen holder seg saftig i mange dager. Kaken kan også fint lages 2-3 dager i forveien og oppbevares kjølig, men husk å ta ut kaken noen timer i forveien før servering. Som de fleste kaker er også denne best romtemperert.

827 har lagret denne
Ida Gran-Jansens nugattikake
Foto: une Bendiksen/TV3

Denne nugattikaken fra Ida Gran-Jansen er kanskje verdens beste sjokoladekake. Den har saftig kakebunn og utrolig god krem, og den passer perfekt som bursdagskake til alle som elsker sjokolade. Bunnen holder seg saftig i mange dager. Kaken kan også fint lages 2-3 dager i forveien og oppbevares kjølig, men husk å ta ut kaken noen timer i forveien før servering. Som de fleste kaker er også denne best romtemperert.

827 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 stk egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 50 g kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 100 g kefir
  • 75 g vann
  • 1.5 ss solsikkeolje

Nugatti-frosting

  • 250 g meierismør, mykt
  • 300 g melis
  • 300 g Nugatti
  • 100 g rømme
  • 250 g mørk sjokolade, helst 70%, smeltet
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 klype salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 50 g kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 100 g kefir
  • 75 g vann
  • 1.5 ss solsikkeolje

Nugatti-frosting

  • 250 g meierismør, mykt
  • 300 g melis
  • 300 g Nugatti
  • 100 g rømme
  • 250 g mørk sjokolade, helst 70%, smeltet
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 klype salt
Forvarm ovnen til 180 grader. Kle bunnen til to 15 cm runde former med bakepapir og smør sidene med smør.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt.
Tilsett melblandingen sammen med kefir, vann og olje i eggedosisen.
Fordel røren i to former og stek i 20 minutter. Avkjøl kaken minst 5 minutter før du tar dem ut av formen, avkjøl helt på rist.
Lag Nugatti-frosting Pisk smør og melis til det blir hvitt og luftig. Tilsett Nugatti, rømme, smeltet mørk sjokolade, kakaopulver og salt. Miks alt i to minutter. Sett frostingen i kjøleskap.
Skjær av toppene på kakebunnene. Skjær hver kakebunn horisontalt i to deler.
Plasser en del på et kakefat og bygg deg oppover. Legg like mye frosting mellom hvert lag, da får du en fin og jevn kake.
Smør et godt lag med frosting rundt hele kaken og på toppen. Tilslutt strør du raspet hvit sjokolade på toppen av kaken. Lag en bord rundt kaken men kakesprøyte.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle bunnen til to 15 cm runde former med bakepapir og smør sidene med smør.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt.
Tilsett melblandingen sammen med kefir, vann og olje i eggedosisen.
Fordel røren i to former og stek i 20 minutter. Avkjøl kaken minst 5 minutter før du tar dem ut av formen, avkjøl helt på rist.
Lag Nugatti-frosting Pisk smør og melis til det blir hvitt og luftig. Tilsett Nugatti, rømme, smeltet mørk sjokolade, kakaopulver og salt. Miks alt i to minutter. Sett frostingen i kjøleskap.
Skjær av toppene på kakebunnene. Skjær hver kakebunn horisontalt i to deler.
Plasser en del på et kakefat og bygg deg oppover. Legg like mye frosting mellom hvert lag, da får du en fin og jevn kake.
Smør et godt lag med frosting rundt hele kaken og på toppen. Tilslutt strør du raspet hvit sjokolade på toppen av kaken. Lag en bord rundt kaken men kakesprøyte.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?