Til hovedinnhold

Det søte livs enkle brownies

1 h

Det søte livs enkle brownies er laget med kakao i stedet for sjokolade!

– Jeg har alltid tenkt at man må bruke skikkelig sjokolade i brownies for å få den rike sjokoladesmaken og myke, litt klebrige konsistensen som ekte brownies jo skal ha. Så kom jeg over denne oppskriften på brownies med kakao og ble nærmest slått i bakken av det fantastisk gode resultatet! Siden har dette vært en av mine absolutte favorittoppskrifter på brownies, skriver kakeblogger Kristine Ilstad i boken «Det søte liv - Kristines favoritter»

Du velger selv om du vil lage denne kaken med eller uten valnøtter, og husk at det er viktig at kaken ikke stekes for lenge. Det er den klebrige konsistensen som kjennetegner skikkelige brownies.

Oppskriften passer til en stor langpanne, ca. 30 x 40 cm.

Oppskrift: Kristine Ilstad / boken «Det søte liv - Kristines favoritter» (Cappelen Damm)

Lagret av 625 brukere
Det søte livs enkle brownies
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs enkle brownies er laget med kakao i stedet for sjokolade!

– Jeg har alltid tenkt at man må bruke skikkelig sjokolade i brownies for å få den rike sjokoladesmaken og myke, litt klebrige konsistensen som ekte brownies jo skal ha. Så kom jeg over denne oppskriften på brownies med kakao og ble nærmest slått i bakken av det fantastisk gode resultatet! Siden har dette vært en av mine absolutte favorittoppskrifter på brownies, skriver kakeblogger Kristine Ilstad i boken «Det søte liv - Kristines favoritter»

Du velger selv om du vil lage denne kaken med eller uten valnøtter, og husk at det er viktig at kaken ikke stekes for lenge. Det er den klebrige konsistensen som kjennetegner skikkelige brownies.

Oppskriften passer til en stor langpanne, ca. 30 x 40 cm.

Oppskrift: Kristine Ilstad / boken «Det søte liv - Kristines favoritter» (Cappelen Damm)

Lagret av 625 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 400 g smør
  • 8 stykker egg
  • 1 kg sukker
  • 12 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g valnøtter, (kan sløyfes)
  • 600 g hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g smør
  • 8 stykker egg
  • 1 kg sukker
  • 12 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g valnøtter, (kan sløyfes)
  • 600 g hvetemel
Smelt og avkjøl smøret.
Ha egg og sukker i en stor bakebolle og visp dette lett sammen med en stålvisp. Det skal ikke piskes til eggedosis.
Rør i smøret, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter hvetemelet og bland alt sammen til en jevn deig. Vend eventuelt i hakkede valnøtter til slutt.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken opp i passe store firkanter, og pynt eventuelt med litt melisdryss.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt og avkjøl smøret.
Ha egg og sukker i en stor bakebolle og visp dette lett sammen med en stålvisp. Det skal ikke piskes til eggedosis.
Rør i smøret, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter hvetemelet og bland alt sammen til en jevn deig. Vend eventuelt i hakkede valnøtter til slutt.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken opp i passe store firkanter, og pynt eventuelt med litt melisdryss.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?