Til hovedinnhold

Lys sjokoladekake med Non Stop og O'boy

1 h

Bakeblogger Gry Nordvik Karlsen fra Grys Kjøkkenskriverier står bak denne lekre oppskriften på lys sjokoladekake med Non Stop og O'boy, og dette må da være den perfekte sjokoladekaken til barneselskapet! Den milde smaken gjør kaken super for både barn og voksne som er glade i søtsaker.

Hvis du har lyst på en mer voksen smak, tipser Karlsen om at du kan dynke kakebunnene med litt espresso. Hvis du er glad i mørkere sjokolade, kan du også bytte ut O'boy-en med smeltet mørk sjokolade sånn at kremen får en dypere smak. Du kan også fylle kaken med frukt og bær.

Lagret av 346 brukere
Lys sjokoladekake med Non Stop og O'boy
Foto: ry Nordvik Karlsen/Grys Kjøkkenskriverier

Bakeblogger Gry Nordvik Karlsen fra Grys Kjøkkenskriverier står bak denne lekre oppskriften på lys sjokoladekake med Non Stop og O'boy, og dette må da være den perfekte sjokoladekaken til barneselskapet! Den milde smaken gjør kaken super for både barn og voksne som er glade i søtsaker.

Hvis du har lyst på en mer voksen smak, tipser Karlsen om at du kan dynke kakebunnene med litt espresso. Hvis du er glad i mørkere sjokolade, kan du også bytte ut O'boy-en med smeltet mørk sjokolade sånn at kremen får en dypere smak. Du kan også fylle kaken med frukt og bær.

Lagret av 346 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl rapsolje
  • 1 dl vann
  • 2.5 dl hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1.5 ts bakepulver
  • sjokoladelinser

Sjokoladekrem

  • 150 g margarin
  • 300 g melis
  • 1.5 dl O'boy
  • 3 ss melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl rapsolje
  • 1 dl vann
  • 2.5 dl hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1.5 ts bakepulver
  • sjokoladelinser

Sjokoladekrem

  • 150 g margarin
  • 300 g melis
  • 1.5 dl O'boy
  • 3 ss melk
Pisk sammen egg, sukker, rapsolje og vann. Sikt i hvetemel, kakao og bakepulver.
Rør til du får en glatt røre. Smør to 20 cm kakeformer, og fordel røren i dem. Stek kakene på nederste rille i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Pisk sammen margarin, melis og O'boy til kremen. Tilsett melken og pisk til kremen er blitt kremete.
Ta kakene ut av kakeformene og legg den ene på et serveringsfat. Smør 1/3 av kremen på kakebunnen og legg den andre over.
Ha resten av kremen i en kakepose med stjernetipp. Sprøyt stjerner oppå og rundt kaken.
Pynt med sjokoladelinser eller Non Stop. Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk sammen egg, sukker, rapsolje og vann. Sikt i hvetemel, kakao og bakepulver.
Rør til du får en glatt røre. Smør to 20 cm kakeformer, og fordel røren i dem. Stek kakene på nederste rille i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Pisk sammen margarin, melis og O'boy til kremen. Tilsett melken og pisk til kremen er blitt kremete.
Ta kakene ut av kakeformene og legg den ene på et serveringsfat. Smør 1/3 av kremen på kakebunnen og legg den andre over.
Ha resten av kremen i en kakepose med stjernetipp. Sprøyt stjerner oppå og rundt kaken.
Pynt med sjokoladelinser eller Non Stop. Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?