Brownies i langpanne med bringebær og hvit sjokolade

60 min

Brownies i langpanne med bringebær og hvit sjokolade var en kake Godt-redaksjonen oppdaget i en bursdag.

Til tross for et fantastisk kakebord med alt fra pavlova, ostekake og kremkaker, var det denne browniesen gjestene flokket seg om. De fleste endte opp med klissete sjokoladefingre, superimponerte over effekten av en liten sjokoladekake.

De innbakte bringebærene gir brownien et frisk overraskelsesmoment, og toppingen med hvite sjokoladestrimlerer er neste vaniljekremete.

Kakebakeren var foodie og kokk Eivind Landsvik, og vi har hanket inn oppskriften slik at dere alle kan nyte den. Han anbefaler å bruke kvalitetssjokolader i kaken og tipser om at frosne bringebær gjør jobben med å plassere ut bærne i brownisen enklere.

945 har lagret denne
Brownie i langpanne med bringebær og hvit sjokolade

Brownies i langpanne med bringebær og hvit sjokolade var en kake Godt-redaksjonen oppdaget i en bursdag.

Til tross for et fantastisk kakebord med alt fra pavlova, ostekake og kremkaker, var det denne browniesen gjestene flokket seg om. De fleste endte opp med klissete sjokoladefingre, superimponerte over effekten av en liten sjokoladekake.

De innbakte bringebærene gir brownien et frisk overraskelsesmoment, og toppingen med hvite sjokoladestrimlerer er neste vaniljekremete.

Kakebakeren var foodie og kokk Eivind Landsvik, og vi har hanket inn oppskriften slik at dere alle kan nyte den. Han anbefaler å bruke kvalitetssjokolader i kaken og tipser om at frosne bringebær gjør jobben med å plassere ut bærne i brownisen enklere.

945 har lagret denne
12
porsjoner
  • 500 g mørk sjokolade
  • 250 g smør
  • 8 stk egg
  • 800 g sukker
  • 125 g mel
  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 kurv bringebær
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g mørk sjokolade
  • 250 g smør
  • 8 stk egg
  • 800 g sukker
  • 125 g mel
  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 kurv bringebær
Sett ovnen på 170 grader.
Smelt sjokolade og smør over vannbad. Samtidig pisker du egg og sukker til sukkeret er løst opp.
Hell smør og sjokolade over egg og sukker, mens du rører fort.
Sikt inn melet og hell massen over i en langpanne.
Dytt bringebærene ned i massen, slik at de forsvinner under sjokoladen.
Hakk strimler av den hvite sjokoladen og fordel utover kaken.
Stek i 40 minutter på 170 grader.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 170 grader.
Smelt sjokolade og smør over vannbad. Samtidig pisker du egg og sukker til sukkeret er løst opp.
Hell smør og sjokolade over egg og sukker, mens du rører fort.
Sikt inn melet og hell massen over i en langpanne.
Dytt bringebærene ned i massen, slik at de forsvinner under sjokoladen.
Hakk strimler av den hvite sjokoladen og fordel utover kaken.
Stek i 40 minutter på 170 grader.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?