Til hovedinnhold

Saftig sjokoladekake med bamsemums

1 h 30 min
10 varer
256
Saftig sjokoladekake med bamsemums

Sjokoladekake med kyssende bamsemums er kanskje den aller søteste valentineskaken av dem alle. Kaken er lett å lage og blir en myk konfektkake med bamsemums i deigen. Bamsemumsene i deigen gjør kaken ekstra god og litt klissete. 

Oppskrift av Kristine Ilstad fra kakebloggen Det Søte Liv

Ingredienser

6
porsjoner
  • 3 stk egg, store
  • 3 dl sukker
  • 150 g smør
  • 0.7 dl kakaopulver
  • 0.5 ts bakepulver
  • 2.5 dl hvetemel
  • 15 stk bamsemums

Glasur

  • 0.5 dl kremfløte
  • 100 g kokesjokolade

Pynt

  • 12 stk bamsemums
  • kakestrøssel, gjerne hjerteformet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg, store
  • 3 dl sukker
  • 150 g smør
  • 0.7 dl kakaopulver
  • 0.5 ts bakepulver
  • 2.5 dl hvetemel
  • 15 stk bamsemums

Glasur

  • 0.5 dl kremfløte
  • 100 g kokesjokolade

Pynt

  • 12 stk bamsemums
  • kakestrøssel, gjerne hjerteformet
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig.
Klipp bamsemumsen på midten og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund form på 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min.
Kaken skal fortsatt være litt bløt og klissete. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra kanten av formen med en kniv og ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett kaken på et fat.
Glasur: Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeglasuren i noen minutter og smør den så jevnt over kaken.
Pynt med bamsemums og hjerteformet kakestrøssel. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Kaken er best å servere romtemperert så konsistensen blir myk. Server med litt krem eller vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig.
Klipp bamsemumsen på midten og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund form på 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min.
Kaken skal fortsatt være litt bløt og klissete. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra kanten av formen med en kniv og ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett kaken på et fat.
Glasur: Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeglasuren i noen minutter og smør den så jevnt over kaken.
Pynt med bamsemums og hjerteformet kakestrøssel. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Kaken er best å servere romtemperert så konsistensen blir myk. Server med litt krem eller vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?