Sjokoladekake med kyssende bamsemums er kanskje den aller søteste valentineskaken av dem alle. Kaken er lett å lage og blir en myk konfektkake med bamsemums i deigen. Bamsemumsene i deigen gjør kaken ekstra god og litt klissete.
Oppskrift av Kristine Ilstad fra kakebloggen Det Søte Liv.
Sjokoladekake med kyssende bamsemums er kanskje den aller søteste valentineskaken av dem alle. Kaken er lett å lage og blir en myk konfektkake med bamsemums i deigen. Bamsemumsene i deigen gjør kaken ekstra god og litt klissete.
Oppskrift av Kristine Ilstad fra kakebloggen Det Søte Liv.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig.
Klipp bamsemumsen på midten og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund form på 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min.
Kaken skal fortsatt være litt bløt og klissete. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra kanten av formen med en kniv og ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett kaken på et fat.
Glasur: Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeglasuren i noen minutter og smør den så jevnt over kaken.
Pynt med bamsemums og hjerteformet kakestrøssel. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Kaken er best å servere romtemperert så konsistensen blir myk. Server med litt krem eller vaniljeis.
Bon appetit!
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig.
Klipp bamsemumsen på midten og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund form på 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min.
Kaken skal fortsatt være litt bløt og klissete. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra kanten av formen med en kniv og ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett kaken på et fat.
Glasur: Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeglasuren i noen minutter og smør den så jevnt over kaken.
Pynt med bamsemums og hjerteformet kakestrøssel. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Kaken er best å servere romtemperert så konsistensen blir myk. Server med litt krem eller vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto