rask

Chocolate chip cookie-kake

30 min

Denne kaken er egentlig en kjempestor chocolate chip cookie, fylt med biter av kjeks, nøtter og lys- og mørk sjokolade. Knasende sprø biter av Maryland cookies er veldig godt i kaken, men har du ikke cookies med nøtter og sjokolade, kan du bruke havrekjeks eller en annen favorittkjeks. Deigen er ikke så stor, men dette er mektige saker. Med litt smeltet sjokolade på toppen, kan du dele opp kaken i små konfektbiter.

Du kan bruke en ildfast form ca. 28 x 18 cm eller en liten, rund springform 20-22 cm i diameter.  

1264 har lagret denne
Chocolate chip cookie-kake

Denne kaken er egentlig en kjempestor chocolate chip cookie, fylt med biter av kjeks, nøtter og lys- og mørk sjokolade. Knasende sprø biter av Maryland cookies er veldig godt i kaken, men har du ikke cookies med nøtter og sjokolade, kan du bruke havrekjeks eller en annen favorittkjeks. Deigen er ikke så stor, men dette er mektige saker. Med litt smeltet sjokolade på toppen, kan du dele opp kaken i små konfektbiter.

Du kan bruke en ildfast form ca. 28 x 18 cm eller en liten, rund springform 20-22 cm i diameter.  

1264 har lagret denne
8
porsjoner

cookiekake

  • 100 g smør
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g demerarasukker, lyst (eller bruk vanlig sukker)
  • 1 stk egg
  • 100 g sjokoladekjeks, Chocolate chip cookies
  • 100 g melkesjokolade, dråper eller hakket

topping

  • 25 g mørk sjokolade
Unngå at skjermen går i dvale

cookiekake

  • 100 g smør
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g demerarasukker, lyst (eller bruk vanlig sukker)
  • 1 stk egg
  • 100 g sjokoladekjeks, Chocolate chip cookies
  • 100 g melkesjokolade, dråper eller hakket

topping

  • 25 g mørk sjokolade
Bland terninger av smør, mel, vaniljesukker og sukker med fingrene til det er blandet.
Kna inn egget slik at du får en deig.
Tilsett grove smuler av kjeks og sjokoladedråper.
Klem ut i en form kledd med bakepapir og stek på 180 grader 25-30 minutter.
Avkjøl kaken og smelt sjokolade. Bruk en skje og fordel utover kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Bland terninger av smør, mel, vaniljesukker og sukker med fingrene til det er blandet.
Kna inn egget slik at du får en deig.
Tilsett grove smuler av kjeks og sjokoladedråper.
Klem ut i en form kledd med bakepapir og stek på 180 grader 25-30 minutter.
Avkjøl kaken og smelt sjokolade. Bruk en skje og fordel utover kaken.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?