Sjokoladerullekake med bringebær
45 min
10 varer
1.1k
Sjokoladerullekake med bringebær er en veldig enkel kake å lage. Utgangspunktet er rett og slett en veldig tynn kakebunn.
Husk at kakebunnen skal være myk, så pass på at den ikke steker for lenge. Da blir den vanskelig å rulle. Kaken kan så fylles med masse godt, som for eksempel syltetøy, pisket krem, bær eller smørkrem.
Rullekake med hjemmelaget vaniljekrem, bringebær og myk sjokoladekakebunn er en populær kombinasjon. Du kan også kjøpe ferdig vaniljekrem hvis du vil det.
Bruk rikelig med bringebær og server gjerne resten av vaniljekremen ved siden av.
Ingredienser
8
porsjoner
Rullekakebunn
- 3 stykker egg
- 75 g sukker
- 50 g hvetemel
- 15 g kakaopulver
- 1 ts bakepulver
Vaniljekrem
- 0.5 l fløte, halvblandet med melk
- 100 g sukker
- 35 g maisenna
- 0.5 stk vaniljestang
- 4 stykker eggeplomme
Pynt og fyll
- 200 g bringebær
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Rullekakebunn
- 3 stykker egg
- 75 g sukker
- 50 g hvetemel
- 15 g kakaopulver
- 1 ts bakepulver
Vaniljekrem
- 0.5 l fløte, halvblandet med melk
- 100 g sukker
- 35 g maisenna
- 0.5 stk vaniljestang
- 4 stykker eggeplomme
Pynt og fyll
- 200 g bringebær
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
Stek på 220 grader i ca. 5-7 minutter i ovnen. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.
Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker til vaniljekremen i en bolle.
Hell melken/fløten i en kjele. Splitt vaniljestang, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen, inkludert stangen.
Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.
Avkjøl bunnen godt før du stryker på et ikke alt for tykt lag med vaniljekrem. Strø på halve bringebær og rull stramt sammen i bakepapir.
Spis kaken med det samme eller oppbevar i kjøleskap frem til den skal spises. Behold papiret rundt så lenge den står kjølig, da beholder den formen.
Strø på bær og dryss litt melis på toppen før servering.

Bon appetit!
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
Stek på 220 grader i ca. 5-7 minutter i ovnen. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.
Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker til vaniljekremen i en bolle.
Hell melken/fløten i en kjele. Splitt vaniljestang, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen, inkludert stangen.
Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.
Avkjøl bunnen godt før du stryker på et ikke alt for tykt lag med vaniljekrem. Strø på halve bringebær og rull stramt sammen i bakepapir.
Spis kaken med det samme eller oppbevar i kjøleskap frem til den skal spises. Behold papiret rundt så lenge den står kjølig, da beholder den formen.
Strø på bær og dryss litt melis på toppen før servering.