Til hovedinnhold

Sjokoladerullekake med bringebær

45 min

Sjokoladerullekake med bringebær er en veldig enkel kake å lage. Utgangspunktet er rett og slett en veldig tynn kakebunn.

Husk at kakebunnen skal være myk, så pass på at den ikke steker for lenge. Da blir den vanskelig å rulle. Kaken kan så fylles med masse godt, som for eksempel syltetøy, pisket krem, bær eller smørkrem. 
Rullekake med hjemmelaget vaniljekrem, bringebær og myk sjokoladekakebunn er en populær kombinasjon. Du kan også kjøpe ferdig vaniljekrem hvis du vil det.

Bruk rikelig med bringebær og server gjerne resten av vaniljekremen ved siden av.

Lagret av 1140 brukere
Sjokoladerullekake med bringebær

Sjokoladerullekake med bringebær er en veldig enkel kake å lage. Utgangspunktet er rett og slett en veldig tynn kakebunn.

Husk at kakebunnen skal være myk, så pass på at den ikke steker for lenge. Da blir den vanskelig å rulle. Kaken kan så fylles med masse godt, som for eksempel syltetøy, pisket krem, bær eller smørkrem. 
Rullekake med hjemmelaget vaniljekrem, bringebær og myk sjokoladekakebunn er en populær kombinasjon. Du kan også kjøpe ferdig vaniljekrem hvis du vil det.

Bruk rikelig med bringebær og server gjerne resten av vaniljekremen ved siden av.

Lagret av 1140 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Rullekakebunn

  • 3 stykker egg
  • 75 g sukker
  • 50 g hvetemel
  • 15 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver

Vaniljekrem

  • 0.5 l fløte, halvblandet med melk
  • 100 g sukker
  • 35 g maisenna
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 4 stykker eggeplomme

Pynt og fyll

  • 200 g bringebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Rullekakebunn

  • 3 stykker egg
  • 75 g sukker
  • 50 g hvetemel
  • 15 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver

Vaniljekrem

  • 0.5 l fløte, halvblandet med melk
  • 100 g sukker
  • 35 g maisenna
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 4 stykker eggeplomme

Pynt og fyll

  • 200 g bringebær
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse. 
Stek på 220 grader i ca. 5-7 minutter i ovnen. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.
Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker til vaniljekremen i en bolle.
Hell melken/fløten i en kjele. Splitt vaniljestang, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen, inkludert stangen. 
Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. 
Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.
Avkjøl bunnen godt før du stryker på et ikke alt for tykt lag med vaniljekrem. Strø på halve bringebær og rull stramt sammen i bakepapir.
Avkjøl bunnen godt før du stryker på et ikke alt for tykt lag med vaniljekrem. Strø på halve bringebær og rull stramt sammen i bakepapir.
Spis kaken med det samme eller oppbevar i kjøleskap frem til den skal spises. Behold papiret rundt så lenge den står kjølig, da beholder den formen.
Strø på bær og dryss litt melis på toppen før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse. 
Stek på 220 grader i ca. 5-7 minutter i ovnen. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.
Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker til vaniljekremen i en bolle.
Hell melken/fløten i en kjele. Splitt vaniljestang, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen, inkludert stangen. 
Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. 
Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.
Avkjøl bunnen godt før du stryker på et ikke alt for tykt lag med vaniljekrem. Strø på halve bringebær og rull stramt sammen i bakepapir.
Avkjøl bunnen godt før du stryker på et ikke alt for tykt lag med vaniljekrem. Strø på halve bringebær og rull stramt sammen i bakepapir.
Spis kaken med det samme eller oppbevar i kjøleskap frem til den skal spises. Behold papiret rundt så lenge den står kjølig, da beholder den formen.
Strø på bær og dryss litt melis på toppen før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?