Sachertorte - Klassisk sjokoladekake med aprikossyltetøy
Sachertorte er kanskje en av verdens mest berømte sjokoladekaker. Slike tungvektere er det sjelden man tør begi seg ut på, men tar du utfordringen kan vi love at du ikke er langt unna den originale versjonen her. Kaken ble første gang laget i 1832 og har sin opprinnelse fra Wien i Østerrike. En klassisk sachertorte har ett eller to lag aprikossyltetøy og sjokoladeglasur, og dette er en sjokoladekake som smaker best en dag eller to etter at den er laget. Aprikossyltetøyet trekker seg inn og gjør den mer smakfull etter som dagene går. Kaken blir aldri for mektig og aldri for søt. For alle sjokoladekakeelskere er dette en klassiker man stadig kommer tilbake til.
Sachertorte er kanskje en av verdens mest berømte sjokoladekaker. Slike tungvektere er det sjelden man tør begi seg ut på, men tar du utfordringen kan vi love at du ikke er langt unna den originale versjonen her. Kaken ble første gang laget i 1832 og har sin opprinnelse fra Wien i Østerrike. En klassisk sachertorte har ett eller to lag aprikossyltetøy og sjokoladeglasur, og dette er en sjokoladekake som smaker best en dag eller to etter at den er laget. Aprikossyltetøyet trekker seg inn og gjør den mer smakfull etter som dagene går. Kaken blir aldri for mektig og aldri for søt. For alle sjokoladekakeelskere er dette en klassiker man stadig kommer tilbake til.
- 200 g mørk sjokolade
- 200 g smør, mykt
- 200 g melis
- 10 stykker eggeplomme
- 2 ts vaniljesukker
- 8 stykker eggehvite
- 250 g hvetemel
Fyll
- 300 g aprikossyltetøy
- 150 g sukker
Glasur
- 250 g sukker
- 1.5 dl vann
- 200 g sjokolade
- 200 g mørk sjokolade
- 200 g smør, mykt
- 200 g melis
- 10 stykker eggeplomme
- 2 ts vaniljesukker
- 8 stykker eggehvite
- 250 g hvetemel
Fyll
- 300 g aprikossyltetøy
- 150 g sukker
Glasur
- 250 g sukker
- 1.5 dl vann
- 200 g sjokolade
