Sachertorte - Klassisk sjokoladekake med aprikossyltetøy

2 timer

Sachertorte er kanskje en av verdens mest berømte sjokoladekaker. Slike tungvektere er det sjelden man tør begi seg ut på, men tar du utfordringen kan vi love at du ikke er langt unna den originale versjonen her. Kaken ble første gang laget i 1832 og har sin opprinnelse fra Wien i Østerrike. En klassisk sachertorte har ett eller to lag aprikossyltetøy og sjokoladeglasur, og dette er en sjokoladekake som smaker best en dag eller to etter at den er laget. Aprikossyltetøyet trekker seg inn og gjør den mer smakfull etter som dagene går. Kaken blir aldri for mektig og aldri for søt. For alle sjokoladekakeelskere er dette en klassiker man stadig kommer tilbake til.

298 har lagret denne
Sachertorte: Klassisk sjokoladekake med aprikossyltetøy

Sachertorte er kanskje en av verdens mest berømte sjokoladekaker. Slike tungvektere er det sjelden man tør begi seg ut på, men tar du utfordringen kan vi love at du ikke er langt unna den originale versjonen her. Kaken ble første gang laget i 1832 og har sin opprinnelse fra Wien i Østerrike. En klassisk sachertorte har ett eller to lag aprikossyltetøy og sjokoladeglasur, og dette er en sjokoladekake som smaker best en dag eller to etter at den er laget. Aprikossyltetøyet trekker seg inn og gjør den mer smakfull etter som dagene går. Kaken blir aldri for mektig og aldri for søt. For alle sjokoladekakeelskere er dette en klassiker man stadig kommer tilbake til.

298 har lagret denne
8
porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade
  • 200 g smør, mykt
  • 200 g melis
  • 10 stykker eggeplomme
  • 2 ts vaniljesukker
  • 8 stykker eggehvite
  • 250 g hvetemel

Fyll

  • 300 g aprikossyltetøy
  • 150 g sukker

Glasur

  • 250 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 200 g sjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g mørk sjokolade
  • 200 g smør, mykt
  • 200 g melis
  • 10 stykker eggeplomme
  • 2 ts vaniljesukker
  • 8 stykker eggehvite
  • 250 g hvetemel

Fyll

  • 300 g aprikossyltetøy
  • 150 g sukker

Glasur

  • 250 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 200 g sjokolade
Smelt sjokolade over vannbad.
Pisk sammen mykt smør og 1/3 av melisen. Tilsett eggeplommene en etter en og pisk videre til massen er luftig og kremete. Bland i den smeltede sjokoladen.
Pisk eggehvitene stive med resten av melisen som tilsettes mot slutten av pisketiden. Bland vekselsvis og forsiktig inn mel med vaniljesukker og stivpisket eggehvite.
Hell røren i en smurt form 24-26 cm. Stek på 180 grader i ca. 1 time. Bruk en bakepinne for å sjekke om den er ferdig stekt. Avkjøl kaken.
Kok opp aprikossyltetøy og sukker. Del kaken i 2 eller 3 lag og smør på tynne lag med syltetøy mens det ennå er litt varmt.
Til slutt dekkes hele kaken med aprikossyltetøy. La kaken få en hinne før du lager glasuren.
For å lage glasuren koker du først opp sukker og vann. La sukkerlaken bli noe avkjølt før du blander inn hakket sjokolade. Rør til all sjokolade er smeltet. Bruk gjerne en stavmikser for å få en jevn og blank glasur.
Sett kaken på rist og hell sjokoladeglasuren over. Hele kaken skal være dekket.
Bruk en palettkniv og stryk av overflødig glasur. Slå risten i bordet for å få glasuren til å renne godt av.
Sett kaken over på et fat.
Finishen: Smelt litt lys sjokolade og ha i en sprøytepose. Skriv «Sacher». Server gjerne kaken med litt pisket krem til.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt sjokolade over vannbad.
Pisk sammen mykt smør og 1/3 av melisen. Tilsett eggeplommene en etter en og pisk videre til massen er luftig og kremete. Bland i den smeltede sjokoladen.
Pisk eggehvitene stive med resten av melisen som tilsettes mot slutten av pisketiden. Bland vekselsvis og forsiktig inn mel med vaniljesukker og stivpisket eggehvite.
Hell røren i en smurt form 24-26 cm. Stek på 180 grader i ca. 1 time. Bruk en bakepinne for å sjekke om den er ferdig stekt. Avkjøl kaken.
Kok opp aprikossyltetøy og sukker. Del kaken i 2 eller 3 lag og smør på tynne lag med syltetøy mens det ennå er litt varmt.
Til slutt dekkes hele kaken med aprikossyltetøy. La kaken få en hinne før du lager glasuren.
For å lage glasuren koker du først opp sukker og vann. La sukkerlaken bli noe avkjølt før du blander inn hakket sjokolade. Rør til all sjokolade er smeltet. Bruk gjerne en stavmikser for å få en jevn og blank glasur.
Sett kaken på rist og hell sjokoladeglasuren over. Hele kaken skal være dekket.
Bruk en palettkniv og stryk av overflødig glasur. Slå risten i bordet for å få glasuren til å renne godt av.
Sett kaken over på et fat.
Finishen: Smelt litt lys sjokolade og ha i en sprøytepose. Skriv «Sacher». Server gjerne kaken med litt pisket krem til.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?