Sjokoladetrøffelkake med fyll

2 h
Lagret av 148 brukere
Sjokoladetrøffelkake med fyll
Lagret av 148 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Sukkerbrød

  • 2 stykker egg, store
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl hvetemel
  • 0.5 dl potetmel
  • 0.5 ts bakepulver

Marengsbunn

  • 2 stykker eggehvite
  • 1 dl sukker
  • 2 dråpe eddik 7%

Trøffelfyll

  • 8 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • 2 ts kaffe, pulver
  • 400 g mørk kokesjokolade

Til pynt

  • 100 g mørk sjokolade
  • jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sukkerbrød

  • 2 stykker egg, store
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl hvetemel
  • 0.5 dl potetmel
  • 0.5 ts bakepulver

Marengsbunn

  • 2 stykker eggehvite
  • 1 dl sukker
  • 2 dråpe eddik 7%

Trøffelfyll

  • 8 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • 2 ts kaffe, pulver
  • 400 g mørk kokesjokolade

Til pynt

  • 100 g mørk sjokolade
  • jordbær
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland mel, potetmel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en form og stek på nederste rille på 175 grader i 20 minutter.
Ta ut kaken og senk varmen til 125 grader. Fortsett med marengsbunnen og pisk eggehviter stive sammen med litt eddik. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til stiv og blank marengs.
Tegn opp en sirkel på bakepapir på samme størrelse som sukkerbrødformen. Legg bakepapiret på en stekeplate og bre marengsmassen jevnt utover. Stekes midt i ovnen i ca. 1 time.
Lag så trøffelfyllet. Kok opp 2 dl kremfløte, smør og kaffepulveret. Ta kjelen av varmen og tilsett kokesjokoladen til den smelter. Rør til en glatt røre. La den avkjøle til romtemperatur.
Pisk resten av fløten til krem og bland 3/4 av den lunkne trøffelmassen i kremen. Del sukkerbrødet i to lag og bre halvparten av kremen på bunnen.
Legg på marengslaget og bre på resten av kremen. Til slutt legg på det øverste sukkerbrødet og dekk med resten av trøffelmassen på hele kaken.
Pynt med sjokoladeflak rundt hele kaken og bær på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland mel, potetmel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en form og stek på nederste rille på 175 grader i 20 minutter.
Ta ut kaken og senk varmen til 125 grader. Fortsett med marengsbunnen og pisk eggehviter stive sammen med litt eddik. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til stiv og blank marengs.
Tegn opp en sirkel på bakepapir på samme størrelse som sukkerbrødformen. Legg bakepapiret på en stekeplate og bre marengsmassen jevnt utover. Stekes midt i ovnen i ca. 1 time.
Lag så trøffelfyllet. Kok opp 2 dl kremfløte, smør og kaffepulveret. Ta kjelen av varmen og tilsett kokesjokoladen til den smelter. Rør til en glatt røre. La den avkjøle til romtemperatur.
Pisk resten av fløten til krem og bland 3/4 av den lunkne trøffelmassen i kremen. Del sukkerbrødet i to lag og bre halvparten av kremen på bunnen.
Legg på marengslaget og bre på resten av kremen. Til slutt legg på det øverste sukkerbrødet og dekk med resten av trøffelmassen på hele kaken.
Pynt med sjokoladeflak rundt hele kaken og bær på toppen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?