Guinnesskake med ostekrem og salt karamell
Sjokolade passer til alle anledninger, og i denne syndige gode kaken får du saftig sjokoladekake laget med mørkt øl og fløyelsmyk ostekrem. Her har jeg brukt Guinness-øl som gir ekstra saftighet og dybde til kaken. Kaken toppes med salt karamell for det lille ekstra.
Vil du lage salt karamell selv, finner du oppskriften på hjemmelaget karamellsaus her.
Sjokolade passer til alle anledninger, og i denne syndige gode kaken får du saftig sjokoladekake laget med mørkt øl og fløyelsmyk ostekrem. Her har jeg brukt Guinness-øl som gir ekstra saftighet og dybde til kaken. Kaken toppes med salt karamell for det lille ekstra.
Vil du lage salt karamell selv, finner du oppskriften på hjemmelaget karamellsaus her.
Ingredienser
Sjokoladekake
- 2.5 dl mørkt øl, Guinness-øl
- 250 g meierismør
- 75 g bakekakao
- 200 g sukker
- 200 g brunt sukker
- 145 g rømme
- 2 stk egg
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 275 g hvetemel
- 2.5 ts natron
Ostekrem
- 400 g Philadelphiaost
- 225 g melis, siktet
- 160 g fløte
Pynt
- 1 - 2 ss salt karamellsaus
Slik gjør du:
Sjokoladekake
- 2.5 dl mørkt øl, Guinness-øl
- 250 g meierismør
- 75 g bakekakao
- 200 g sukker
- 200 g brunt sukker
- 145 g rømme
- 2 stk egg
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 275 g hvetemel
- 2.5 ts natron
Ostekrem
- 400 g Philadelphiaost
- 225 g melis, siktet
- 160 g fløte
Pynt
- 1 - 2 ss salt karamellsaus

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto