Guinnesskake med ostekrem og salt karamell

2 timer

Sjokolade passer til alle anledninger, og i denne syndige gode kaken får du saftig sjokoladekake laget med mørkt øl og fløyelsmyk ostekrem. Her har jeg brukt Guinness-øl som gir ekstra saftighet og dybde til kaken. Kaken toppes med salt karamell for det lille ekstra.

Vil du lage salt karamell selv, finner du oppskriften på hjemmelaget karamellsaus her.

148 har lagret denne
Guinness-kake med myk ostekrem og toppet med salt karamellsaus
Foto: Silje Sandberg

Sjokolade passer til alle anledninger, og i denne syndige gode kaken får du saftig sjokoladekake laget med mørkt øl og fløyelsmyk ostekrem. Her har jeg brukt Guinness-øl som gir ekstra saftighet og dybde til kaken. Kaken toppes med salt karamell for det lille ekstra.

Vil du lage salt karamell selv, finner du oppskriften på hjemmelaget karamellsaus her.

148 har lagret denne

Ingredienser

1
stk
Obs: 1 kake gir 8-10 porsjoner. Bruk en springform med diameter 20-23 cm.

Sjokoladekake

  • 2.5 dl mørkt øl, Guinness-øl
  • 250 g meierismør
  • 75 g bakekakao
  • 200 g sukker
  • 200 g brunt sukker
  • 145 g rømme
  • 2 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 275 g hvetemel
  • 2.5 ts natron

Ostekrem

  • 400 g Philadelphiaost
  • 225 g melis, siktet
  • 160 g fløte

Pynt

  • 1 - 2 ss salt karamellsaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 2.5 dl mørkt øl, Guinness-øl
  • 250 g meierismør
  • 75 g bakekakao
  • 200 g sukker
  • 200 g brunt sukker
  • 145 g rømme
  • 2 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 275 g hvetemel
  • 2.5 ts natron

Ostekrem

  • 400 g Philadelphiaost
  • 225 g melis, siktet
  • 160 g fløte

Pynt

  • 1 - 2 ss salt karamellsaus
Sett ovnen på 180°C. Smør en springform med diameter 20-23 cm.
Hell Guinness-øl i en kjele og varm opp til kokepunktet. Tilsett smøret i biter, litt etter litt, til alt har smeltet inn. Ha så i bakekakao og sukker.
Visp egg og rømme jevnt i en bolle. Hell blandingen over i kjelen og tilsett mel og natron. Visp forsiktig videre til en jevn røre.
Ha kakerøren i springformen og stek i 45—60 minutter, avhengig av ovn og størrelse på formen. Stikk et trespyd eller kakenål i midten av kaken. Når det ikke sitter igjen røre på pinnen er kaken ferdig.
Sett kaken til avkjøling på en rist, eller la den stå i formen. La den bli helt kald.
Lag ostekrem. Visp kremosten glatt og fri for klumper med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Sikt så inn litt og litt melis. Til slutt mikser du inn fløten godt til glasuren får en smørbar konsistens.
Del kaken vannrett på midten. Ha den nederste delen på et kakefat, smør på halvparten av kremostglasuren. Legg på topplokket og smør på resten av glasuren, og ringle over litt salt karamell. Bland ostekremen og den salte karamellen lett for en marmorert overflate.
Pynt gjerne med friske bær, kakestrøssel, makroner eller det du selv ønsker. Servér!
Pynt gjerne med friske bær, kakestrøssel, makroner eller det du selv ønsker. Servér!
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180°C. Smør en springform med diameter 20-23 cm.
Hell Guinness-øl i en kjele og varm opp til kokepunktet. Tilsett smøret i biter, litt etter litt, til alt har smeltet inn. Ha så i bakekakao og sukker.
Visp egg og rømme jevnt i en bolle. Hell blandingen over i kjelen og tilsett mel og natron. Visp forsiktig videre til en jevn røre.
Ha kakerøren i springformen og stek i 45—60 minutter, avhengig av ovn og størrelse på formen. Stikk et trespyd eller kakenål i midten av kaken. Når det ikke sitter igjen røre på pinnen er kaken ferdig.
Sett kaken til avkjøling på en rist, eller la den stå i formen. La den bli helt kald.
Lag ostekrem. Visp kremosten glatt og fri for klumper med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Sikt så inn litt og litt melis. Til slutt mikser du inn fløten godt til glasuren får en smørbar konsistens.
Del kaken vannrett på midten. Ha den nederste delen på et kakefat, smør på halvparten av kremostglasuren. Legg på topplokket og smør på resten av glasuren, og ringle over litt salt karamell. Bland ostekremen og den salte karamellen lett for en marmorert overflate.
Pynt gjerne med friske bær, kakestrøssel, makroner eller det du selv ønsker. Servér!
Pynt gjerne med friske bær, kakestrøssel, makroner eller det du selv ønsker. Servér!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?