rask

Vegansk brownie med nøttesmør

25 min
Lagret av 38 brukere
Vegansk brownie med nøttesmør
Foto: Green Kitchen «Åh, så godt!»
Lagret av 38 brukere

Ingredienser

1
stk
Obs: Oppskriften gir 16 stk brownies-biter.
  • 120 ml aquafaba, (kikertlake)
  • 130 g kokossukker
  • 140 g nøttesmør
  • 80 ml olivenolje, samt ekstra ved behov
  • 5 ss rismel
  • 5 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 120 ml aquafaba, (kikertlake)
  • 130 g kokossukker
  • 140 g nøttesmør
  • 80 ml olivenolje, samt ekstra ved behov
  • 5 ss rismel
  • 5 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt
Forvarm ovnen til 180 °C og ha bakepapir i en 20 cm stor brownieform.
Ha aquafabaen og kokossukkeret i en bolle og bruk en elektrisk mikser til å vispe i 2–3 minutter, til blandingen har doblet seg i volum. Ha i nøttesmøret og olivenoljen, og visp til en jevn blanding. Rør så inn rismelet.
Hold av 3 spiseskjeer av blandingen til senere. Ha kakaopulveret, bakepulveret og havsaltet i den store bollen og bland sammen til røren er blank.
Hell røren over i formen, og legg klatter av den lyse røren du holdt av på toppen. Bruk et grillspyd og lag virvler i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
Sett formen inn i ovnen. Stekes i omtrent 17–20 minutter, eller til den er sprø på toppen, men fortsatt litt løs i midten. La stå og avkjøles før du kutter den opp.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 °C og ha bakepapir i en 20 cm stor brownieform.
Ha aquafabaen og kokossukkeret i en bolle og bruk en elektrisk mikser til å vispe i 2–3 minutter, til blandingen har doblet seg i volum. Ha i nøttesmøret og olivenoljen, og visp til en jevn blanding. Rør så inn rismelet.
Hold av 3 spiseskjeer av blandingen til senere. Ha kakaopulveret, bakepulveret og havsaltet i den store bollen og bland sammen til røren er blank.
Hell røren over i formen, og legg klatter av den lyse røren du holdt av på toppen. Bruk et grillspyd og lag virvler i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
Sett formen inn i ovnen. Stekes i omtrent 17–20 minutter, eller til den er sprø på toppen, men fortsatt litt løs i midten. La stå og avkjøles før du kutter den opp.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?