Vegansk brownie med nøttesmør
Disse fyldige og avhengighetsskapende browniene har en knasende skorpe og fuktig kjerne, men inneholder verken egg, smør eller mel. Brownien er vegansk, og tilfeldigvis også glutenfri.
– Som barn var jeg en notorisk baker av klissete sjokoladekaker (selv om jeg ikke alltid stekte dem, men spiste røren i stedet). Så jeg har gjort researchen min. Denne sjokoladebrownien er ikke så langt unna mine barndomskaker når det gjelder utseende og smak, men ingrediensene er langt fra de samme, skriver Green Kitchen Stories om oppskriften.
Tips: Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet og spis i løpet av 4–5 dager. Du kan bruke et hvilket som helst nøttesmør.
Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.
Disse fyldige og avhengighetsskapende browniene har en knasende skorpe og fuktig kjerne, men inneholder verken egg, smør eller mel. Brownien er vegansk, og tilfeldigvis også glutenfri.
– Som barn var jeg en notorisk baker av klissete sjokoladekaker (selv om jeg ikke alltid stekte dem, men spiste røren i stedet). Så jeg har gjort researchen min. Denne sjokoladebrownien er ikke så langt unna mine barndomskaker når det gjelder utseende og smak, men ingrediensene er langt fra de samme, skriver Green Kitchen Stories om oppskriften.
Tips: Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet og spis i løpet av 4–5 dager. Du kan bruke et hvilket som helst nøttesmør.
Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.
- 120 ml aquafaba, (kikertlake)
- 130 g kokossukker
- 140 g nøttesmør
- 80 ml olivenolje, samt ekstra ved behov
- 5 ss rismel
- 5 ss kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts havsalt
- 120 ml aquafaba, (kikertlake)
- 130 g kokossukker
- 140 g nøttesmør
- 80 ml olivenolje, samt ekstra ved behov
- 5 ss rismel
- 5 ss kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts havsalt
