rask

Vegansk brownie med nøttesmør

25 min

Disse fyldige og avhengighetsskapende browniene har en knasende skorpe og fuktig kjerne, men inneholder verken egg, smør eller mel. Brownien er vegansk, og tilfeldigvis også glutenfri.

– Som barn var jeg en notorisk baker av klissete sjokoladekaker (selv om jeg ikke alltid stekte dem, men spiste røren i stedet). Så jeg har gjort researchen min. Denne sjokoladebrownien er ikke så langt unna mine barndomskaker når det gjelder utseende og smak, men ingrediensene er langt fra de samme, skriver Green Kitchen Stories om oppskriften.

Tips: Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet og spis i løpet av 4–5 dager. Du kan bruke et hvilket som helst nøttesmør.

Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.

58 har lagret denne
Vegansk brownie med nøttesmør
Foto: Green Kitchen «Åh, så godt!»

Disse fyldige og avhengighetsskapende browniene har en knasende skorpe og fuktig kjerne, men inneholder verken egg, smør eller mel. Brownien er vegansk, og tilfeldigvis også glutenfri.

– Som barn var jeg en notorisk baker av klissete sjokoladekaker (selv om jeg ikke alltid stekte dem, men spiste røren i stedet). Så jeg har gjort researchen min. Denne sjokoladebrownien er ikke så langt unna mine barndomskaker når det gjelder utseende og smak, men ingrediensene er langt fra de samme, skriver Green Kitchen Stories om oppskriften.

Tips: Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet og spis i løpet av 4–5 dager. Du kan bruke et hvilket som helst nøttesmør.

Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.

58 har lagret denne
1
stk
Obs: Oppskriften gir 16 stk brownies-biter.
  • 120 ml aquafaba, (kikertlake)
  • 130 g kokossukker
  • 140 g nøttesmør
  • 80 ml olivenolje, samt ekstra ved behov
  • 5 ss rismel
  • 5 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 120 ml aquafaba, (kikertlake)
  • 130 g kokossukker
  • 140 g nøttesmør
  • 80 ml olivenolje, samt ekstra ved behov
  • 5 ss rismel
  • 5 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt
Forvarm ovnen til 180 °C og ha bakepapir i en 20 cm stor brownieform.
Ha aquafabaen og kokossukkeret i en bolle og bruk en elektrisk mikser til å vispe i 2–3 minutter, til blandingen har doblet seg i volum. Ha i nøttesmøret og olivenoljen, og visp til en jevn blanding. Rør så inn rismelet.
Hold av 3 spiseskjeer av blandingen til senere. Ha kakaopulveret, bakepulveret og havsaltet i den store bollen og bland sammen til røren er blank.
Hell røren over i formen, og legg klatter av den lyse røren du holdt av på toppen. Bruk et grillspyd og lag virvler i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
Sett formen inn i ovnen. Stekes i omtrent 17–20 minutter, eller til den er sprø på toppen, men fortsatt litt løs i midten. La stå og avkjøles før du kutter den opp.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 °C og ha bakepapir i en 20 cm stor brownieform.
Ha aquafabaen og kokossukkeret i en bolle og bruk en elektrisk mikser til å vispe i 2–3 minutter, til blandingen har doblet seg i volum. Ha i nøttesmøret og olivenoljen, og visp til en jevn blanding. Rør så inn rismelet.
Hold av 3 spiseskjeer av blandingen til senere. Ha kakaopulveret, bakepulveret og havsaltet i den store bollen og bland sammen til røren er blank.
Hell røren over i formen, og legg klatter av den lyse røren du holdt av på toppen. Bruk et grillspyd og lag virvler i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
Sett formen inn i ovnen. Stekes i omtrent 17–20 minutter, eller til den er sprø på toppen, men fortsatt litt løs i midten. La stå og avkjøles før du kutter den opp.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?