Ny

Mini-pavlova med sjokolade og friske bær

1 t 30 min

Pavlova er et nydelig alternativ til dessert, spesielt når noe skal feires. Den ser pen ut på kakebordet og kan være et effektivt valg når du har lite tid i en hektisk hverdag.

Her har Martine Espeland fra Det Norske Kokkelandslaget laget sin versjon av mini-pavlova med sjokolade! Topp den med bær, frukt og spiselige blomster for en ekstra vakker kreasjon.

Tips: Marengsen kan lages en måned før bruk. Bare husk å oppbevare marengsen i en lufttett boks.

Om ikke mini-marengs var det du hadde sett for deg å lage denne gangen kan du sjekke ut vår pavlova i langpanne eller alle våre andre fristende pavlova-oppskrifter.

29 har lagret denne
tre mini-pavlova med sjokoladekrem, jordbær, bringebær og spiselige blomster

Pavlova er et nydelig alternativ til dessert, spesielt når noe skal feires. Den ser pen ut på kakebordet og kan være et effektivt valg når du har lite tid i en hektisk hverdag.

Her har Martine Espeland fra Det Norske Kokkelandslaget laget sin versjon av mini-pavlova med sjokolade! Topp den med bær, frukt og spiselige blomster for en ekstra vakker kreasjon.

Tips: Marengsen kan lages en måned før bruk. Bare husk å oppbevare marengsen i en lufttett boks.

Om ikke mini-marengs var det du hadde sett for deg å lage denne gangen kan du sjekke ut vår pavlova i langpanne eller alle våre andre fristende pavlova-oppskrifter.

29 har lagret denne

Ingredienser

12
stk

Marengs

  • 6 stk eggehvite
  • 0.5 ts eddik
  • 250 g sukker
  • 0.5 ts maizenna

Sjokoladekrem

  • 200 g sjokolade
  • 400 g fløte
  • 1 klype salt
  • 2 plate(r) gelatin

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Marengs

  • 6 stk eggehvite
  • 0.5 ts eddik
  • 250 g sukker
  • 0.5 ts maizenna

Sjokoladekrem

  • 200 g sjokolade
  • 400 g fløte
  • 1 klype salt
  • 2 plate(r) gelatin

Marengs

Pisk eggehvitene luftig i en kjøkkenmaskin.
Bland sukker, maizena og eddik sammen, og hell blandingen i eggehvitene mens maskinen går.

Slik kan du lage mini-pavlova med sjokolade

Pisk til luftig marengs og fordel den utover i små porsjonsstørrelser på et stekebrett.
Tørk marengsen i ovnen på 100 grader i cirka 70 minutter. Avkjøl før du topper med krem og bær.

Sjokoladekrem

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
Kok opp fløte og ha i den bløtlagte gelatinen.
Hell fløte og gelatin over sjokoladen og tilsett salt.
Kjør kremen sammen med stavmikser og sett kremen i kjøleskapet i minst 2 timer.
Pisk kremen opp med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Pass på å ikke piske kremen for mye, for da sprekker den.
woman cooking

Bon appetit!

Marengs

Pisk eggehvitene luftig i en kjøkkenmaskin.
Bland sukker, maizena og eddik sammen, og hell blandingen i eggehvitene mens maskinen går.

Slik kan du lage mini-pavlova med sjokolade

Pisk til luftig marengs og fordel den utover i små porsjonsstørrelser på et stekebrett.
Tørk marengsen i ovnen på 100 grader i cirka 70 minutter. Avkjøl før du topper med krem og bær.

Sjokoladekrem

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
Kok opp fløte og ha i den bløtlagte gelatinen.
Hell fløte og gelatin over sjokoladen og tilsett salt.
Kjør kremen sammen med stavmikser og sett kremen i kjøleskapet i minst 2 timer.
Pisk kremen opp med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Pass på å ikke piske kremen for mye, for da sprekker den.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?