Pavlova med hvit sjokolade-cremeux
Denne lekre pavlovaen er av den litt mer avanserte sorten, men resultatet er både imponerende og velsmakende. Her har Matklubben Trondheim, som står bak oppskriften, sprøytet ut marengsbunn, sjokolade-cremeux og fløtekrem i samme mønster.
Bunnen og sjokolade-cremeuxen lages dagen før, mens kaken pyntes med sjokoladekrem, fløtekrem, bær og spiselige blomster like før servering.
Husk at fett er marengsens verste fiende. Rens gjerne boller, visper og annet utstyr med sitron før du setter igang.
Tips: Hvis du vil ha en helt hvit og knasende marengs slik vi lager den; stek på 85 grader i 6 timer. Lager du den den helt tørre og sprø marengsen, kan denne pavlovaen pyntes flere timer i forveien.
Vil du heller prøve deg på en enkel pavlova i langpanne? Eller la deg inspirere av alle våre pavlova-oppskrifter her.
Oppskrift av Matklubben Trondheim.
Denne lekre pavlovaen er av den litt mer avanserte sorten, men resultatet er både imponerende og velsmakende. Her har Matklubben Trondheim, som står bak oppskriften, sprøytet ut marengsbunn, sjokolade-cremeux og fløtekrem i samme mønster.
Bunnen og sjokolade-cremeuxen lages dagen før, mens kaken pyntes med sjokoladekrem, fløtekrem, bær og spiselige blomster like før servering.
Husk at fett er marengsens verste fiende. Rens gjerne boller, visper og annet utstyr med sitron før du setter igang.
Tips: Hvis du vil ha en helt hvit og knasende marengs slik vi lager den; stek på 85 grader i 6 timer. Lager du den den helt tørre og sprø marengsen, kan denne pavlovaen pyntes flere timer i forveien.
Vil du heller prøve deg på en enkel pavlova i langpanne? Eller la deg inspirere av alle våre pavlova-oppskrifter her.
Oppskrift av Matklubben Trondheim.
Ingredienser
Marengsbunn
- 3 stk eggehvite
- 175 g sukker, finkornet
- 2 ts sitronsaft
- 1 klype salt
Hvit sjokolade-cremeux
- 1.5 stk gelatinplater
- 160 ml fløte
- 2 stk eggeplomme
- 15 g sukker
- 140 g hvit sjokolade
- 1 klype salt
Fløtekrem
- 3 dl fløte
- 1.5 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Marengsbunn
- 3 stk eggehvite
- 175 g sukker, finkornet
- 2 ts sitronsaft
- 1 klype salt
Hvit sjokolade-cremeux
- 1.5 stk gelatinplater
- 160 ml fløte
- 2 stk eggeplomme
- 15 g sukker
- 140 g hvit sjokolade
- 1 klype salt
Fløtekrem
- 3 dl fløte
- 1.5 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
Marengsbunn
Hvit sjokolade-cremeux
Før servering
