Ny

Pavlova med hvit sjokolade-cremeux

60 min
(3 timer etterarbeid)

Denne lekre pavlovaen er av den litt mer avanserte sorten, men resultatet er både imponerende og velsmakende. Her har Matklubben Trondheim, som står bak oppskriften, sprøytet ut marengsbunn, sjokolade-cremeux og fløtekrem i samme mønster.

Bunnen og sjokolade-cremeuxen lages dagen før, mens kaken pyntes med sjokoladekrem, fløtekrem, bær og spiselige blomster like før servering.

Husk at fett er marengsens verste fiende. Rens gjerne boller, visper og annet utstyr med sitron før du setter igang.

Tips: Hvis du vil ha en helt hvit og knasende marengs slik vi lager den; stek på 85 grader i 6 timer. Lager du den den helt tørre og sprø marengsen, kan denne pavlovaen pyntes flere timer i forveien.

Vil du heller prøve deg på en enkel pavlova i langpanne? Eller la deg inspirere av alle våre pavlova-oppskrifter her.

Oppskrift av Matklubben Trondheim.

24 har lagret denne
Pavlova i fint mønster med sjokolade-cremeux, fløtekrem, friske bær og spiselige blomster
Foto: Matklubben Trondheim

Denne lekre pavlovaen er av den litt mer avanserte sorten, men resultatet er både imponerende og velsmakende. Her har Matklubben Trondheim, som står bak oppskriften, sprøytet ut marengsbunn, sjokolade-cremeux og fløtekrem i samme mønster.

Bunnen og sjokolade-cremeuxen lages dagen før, mens kaken pyntes med sjokoladekrem, fløtekrem, bær og spiselige blomster like før servering.

Husk at fett er marengsens verste fiende. Rens gjerne boller, visper og annet utstyr med sitron før du setter igang.

Tips: Hvis du vil ha en helt hvit og knasende marengs slik vi lager den; stek på 85 grader i 6 timer. Lager du den den helt tørre og sprø marengsen, kan denne pavlovaen pyntes flere timer i forveien.

Vil du heller prøve deg på en enkel pavlova i langpanne? Eller la deg inspirere av alle våre pavlova-oppskrifter her.

Oppskrift av Matklubben Trondheim.

24 har lagret denne

Ingredienser

1
porsjoner

Marengsbunn

  • 3 stk eggehvite
  • 175 g sukker, finkornet
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 klype salt

Hvit sjokolade-cremeux

  • 1.5 stk gelatinplater
  • 160 ml fløte
  • 2 stk eggeplomme
  • 15 g sukker
  • 140 g hvit sjokolade
  • 1 klype salt

Fløtekrem

  • 3 dl fløte
  • 1.5 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Marengsbunn

  • 3 stk eggehvite
  • 175 g sukker, finkornet
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 klype salt

Hvit sjokolade-cremeux

  • 1.5 stk gelatinplater
  • 160 ml fløte
  • 2 stk eggeplomme
  • 15 g sukker
  • 140 g hvit sjokolade
  • 1 klype salt

Fløtekrem

  • 3 dl fløte
  • 1.5 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Marengsbunn

Begynn med marengsen kvelden i forveien. Skill ut eggehvitene.
Ha eggehvitene i en mikser og visp til myke topper. Tilsett så litt og litt sukker. Når halvparten er vispet inn kan du tilsette sitronsaft og salt.
Visp inn resten av sukkeret til du har en stiv og blank marengs. Tegn av en sirkel på et bakepapir (cirka 20 cm i diameter) snu papiret og sprøyt marengsen ut i et fint mønster.
Stek på 100 grader i 1,5 time. Skru av ovnen og la bunnen stå i ovnen til den er nedkjølt.

Hvit sjokolade-cremeux

Den hvite sjokolade-cremeuxen kan også lages kvelden i forveien. Legg gelatinplatene i vann. Hakk sjokoladen og ha i en skål.
Varm opp fløte til rett under kokepunktet. Pisk eggeplomme og sukker sammen.
Hell halvparten av den varme fløten i eggeblandingen og visp godt. Hell det hele tilbake i gryten igjen.
Varm opp på svak varme og under konstant omrøring, til blandingen tykner og det er rett før den koker.
Ta gryten av varmen og tilsett gelatinen. Rør til gelatinen har smeltet helt.
Sikt kremen over sjokoladen (jobb raskt slik at kremen fortsatt er varm nok til å smelte sjokoladen). Rør til cremeuxen samler seg og blir blank, smak til med litt salt. Dekk med plastfolie som du legger helt ned på kremen. Avkjøl minimum 3 timer i kjøleskap, helst natten over.

Før servering

Lag fløtekrem: Visp sammen alle ingrediensene til du har en stabil krem. Pass på så du ikke visper så mye at kremen sprekker.
Rør noen runder i den avkjølte cremeuxen før du har den i en sprøytepose. Den kan være litt hard etter å ha stått i kjøleskapet hele natta. Ha sjokoladecremeux på marengsbunnen.
Ha fløtekrem oppå der igjen og pynt med masse friske bær og eventuelt spiselige blomster.
woman cooking

Bon appetit!

Marengsbunn

Begynn med marengsen kvelden i forveien. Skill ut eggehvitene.
Ha eggehvitene i en mikser og visp til myke topper. Tilsett så litt og litt sukker. Når halvparten er vispet inn kan du tilsette sitronsaft og salt.
Visp inn resten av sukkeret til du har en stiv og blank marengs. Tegn av en sirkel på et bakepapir (cirka 20 cm i diameter) snu papiret og sprøyt marengsen ut i et fint mønster.
Stek på 100 grader i 1,5 time. Skru av ovnen og la bunnen stå i ovnen til den er nedkjølt.

Hvit sjokolade-cremeux

Den hvite sjokolade-cremeuxen kan også lages kvelden i forveien. Legg gelatinplatene i vann. Hakk sjokoladen og ha i en skål.
Varm opp fløte til rett under kokepunktet. Pisk eggeplomme og sukker sammen.
Hell halvparten av den varme fløten i eggeblandingen og visp godt. Hell det hele tilbake i gryten igjen.
Varm opp på svak varme og under konstant omrøring, til blandingen tykner og det er rett før den koker.
Ta gryten av varmen og tilsett gelatinen. Rør til gelatinen har smeltet helt.
Sikt kremen over sjokoladen (jobb raskt slik at kremen fortsatt er varm nok til å smelte sjokoladen). Rør til cremeuxen samler seg og blir blank, smak til med litt salt. Dekk med plastfolie som du legger helt ned på kremen. Avkjøl minimum 3 timer i kjøleskap, helst natten over.

Før servering

Lag fløtekrem: Visp sammen alle ingrediensene til du har en stabil krem. Pass på så du ikke visper så mye at kremen sprekker.
Rør noen runder i den avkjølte cremeuxen før du har den i en sprøytepose. Den kan være litt hard etter å ha stått i kjøleskapet hele natta. Ha sjokoladecremeux på marengsbunnen.
Ha fløtekrem oppå der igjen og pynt med masse friske bær og eventuelt spiselige blomster.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?