Ny

Pavlova med eggekrem

3 timer

En av de klart mest populære 17. mai-kakene er pavlova. Sprø utenpå og seig i midten, og en bunn som kan lages ferdig flere dager i forveien.

Pavlova lages i hovedsak av eggehviter, sukker, maisenna og eddik. Eggeplommene kan du bruke i en eggekrem til pavlova.

Tips: Vent med å ta på krem og pynt på kaken før rett før servering for å være sikker på at marengsen ikke blir bløt.

61 har lagret denne
Pavlova med eggekrem pyntet med friske jordbær, blåbær og bringebær
Foto: Silje Sandberg

En av de klart mest populære 17. mai-kakene er pavlova. Sprø utenpå og seig i midten, og en bunn som kan lages ferdig flere dager i forveien.

Pavlova lages i hovedsak av eggehviter, sukker, maisenna og eddik. Eggeplommene kan du bruke i en eggekrem til pavlova.

Tips: Vent med å ta på krem og pynt på kaken før rett før servering for å være sikker på at marengsen ikke blir bløt.

61 har lagret denne

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stk eggehvite, romtemperert, 4 stk = cirka 150 gram
  • 250 g sukker, finkornet, evt melis
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik, eller bringebæreddik

Eggekrem

  • 4 stk eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0.5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk gelatinplater
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 400 g jordbær
  • 125 g bringebær, friske
  • 125 g bjørnebær, friske
  • 125 g blåbær, friske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk eggehvite, romtemperert, 4 stk = cirka 150 gram
  • 250 g sukker, finkornet, evt melis
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik, eller bringebæreddik

Eggekrem

  • 4 stk eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0.5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk gelatinplater
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 400 g jordbær
  • 125 g bringebær, friske
  • 125 g bjørnebær, friske
  • 125 g blåbær, friske
Forvarm stekeovnen til 120 grader.
Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål.
Pisk eggehvitene sakte sammen til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt om gangen. Pisk til marengsen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Sikt maisenna og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig inn med en slikkepott.
Hell marengsen ut på et bakepapirkledd stekebrett og lag en sirkel på cirka 26 cm med 2 cm tykkelse.
Sett gradene på stekeovnen ned til 100 grader. Stek kaken cirka 1,5 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø.
Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøren på gløtt. Bruk gjerne en sleiv for å unngå at ovnsdøren lukkes.

Eggekrem

Ha eggeplommer, melk, sukker og maisenna til eggekrem i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl.
Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpfri.
Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen.

Montering

Legg marengsbunnen på et fat. Ha på kremblandingen og pynt med friske bær etter ønske.
Legg marengsbunnen på et fat. Ha på kremblandingen og pynt med friske bær etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 120 grader.
Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål.
Pisk eggehvitene sakte sammen til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt om gangen. Pisk til marengsen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Sikt maisenna og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig inn med en slikkepott.
Hell marengsen ut på et bakepapirkledd stekebrett og lag en sirkel på cirka 26 cm med 2 cm tykkelse.
Sett gradene på stekeovnen ned til 100 grader. Stek kaken cirka 1,5 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø.
Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøren på gløtt. Bruk gjerne en sleiv for å unngå at ovnsdøren lukkes.

Eggekrem

Ha eggeplommer, melk, sukker og maisenna til eggekrem i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl.
Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpfri.
Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen.

Montering

Legg marengsbunnen på et fat. Ha på kremblandingen og pynt med friske bær etter ønske.
Legg marengsbunnen på et fat. Ha på kremblandingen og pynt med friske bær etter ønske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?