Pavlova med eggekrem
En av de klart mest populære 17. mai-kakene er pavlova. Sprø utenpå og seig i midten, og en bunn som kan lages ferdig flere dager i forveien.
Pavlova lages i hovedsak av eggehviter, sukker, maisenna og eddik. Eggeplommene kan du bruke i en eggekrem til pavlova.
Tips: Vent med å ta på krem og pynt på kaken før rett før servering for å være sikker på at marengsen ikke blir bløt.
En av de klart mest populære 17. mai-kakene er pavlova. Sprø utenpå og seig i midten, og en bunn som kan lages ferdig flere dager i forveien.
Pavlova lages i hovedsak av eggehviter, sukker, maisenna og eddik. Eggeplommene kan du bruke i en eggekrem til pavlova.
Tips: Vent med å ta på krem og pynt på kaken før rett før servering for å være sikker på at marengsen ikke blir bløt.
Ingredienser
- 4 stk eggehvite, romtemperert, 4 stk = cirka 150 gram
- 250 g sukker, finkornet, evt melis
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik, eller bringebæreddik
Eggekrem
- 4 stk eggeplomme
- 3 dl melk
- 0.5 dl sukker
- 1 ss maisenna
- 3 stk gelatinplater
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 400 g jordbær
- 125 g bringebær, friske
- 125 g bjørnebær, friske
- 125 g blåbær, friske
Slik gjør du:
- 4 stk eggehvite, romtemperert, 4 stk = cirka 150 gram
- 250 g sukker, finkornet, evt melis
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik, eller bringebæreddik
Eggekrem
- 4 stk eggeplomme
- 3 dl melk
- 0.5 dl sukker
- 1 ss maisenna
- 3 stk gelatinplater
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 400 g jordbær
- 125 g bringebær, friske
- 125 g bjørnebær, friske
- 125 g blåbær, friske
Eggekrem
Montering
