Ny

Pavlova uten egg

2 t 30 min

Selv om vanlig pavlova lages med eggehviter, kan du faktisk diske opp pavlova uten egg som et allergivennlig eller vegansk alternativ. Her brukes nemlig kikertlake som eggerstatning.

Vil du lage helt vegansk pavlova - altså pavlova uten egg og melk - kan du bruke et plantebasert alternativ til fløte til toppingen.

For inspirasjon til andre kremfyll kan du sjekke ut våre oppskrifter på pavlova med vaniljekrem eller pavlova med eggekrem.

29 har lagret denne
Pavlova laget uten egg med krem, jordbær, pasjonsfrukt og
Foto: Silje Sandberg

Selv om vanlig pavlova lages med eggehviter, kan du faktisk diske opp pavlova uten egg som et allergivennlig eller vegansk alternativ. Her brukes nemlig kikertlake som eggerstatning.

Vil du lage helt vegansk pavlova - altså pavlova uten egg og melk - kan du bruke et plantebasert alternativ til fløte til toppingen.

For inspirasjon til andre kremfyll kan du sjekke ut våre oppskrifter på pavlova med vaniljekrem eller pavlova med eggekrem.

29 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1.5 dl kikertvann
  • 180 g melis
  • 1 ss maisenna

Krem og pynt

  • 3 dl fløte, gjerne plantebasert
  • 400 g jordbær
  • 1 stk pasjonsfrukt
  • 1 håndfull physalis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl kikertvann
  • 180 g melis
  • 1 ss maisenna

Krem og pynt

  • 3 dl fløte, gjerne plantebasert
  • 400 g jordbær
  • 1 stk pasjonsfrukt
  • 1 håndfull physalis
Forvarm ovnen til 100 grader over- og undervarme.
Ha kikertlaken i en helt ren glass- eller stålbolle.
Pisk kikertlaken til du har et forholdsvis luftig og stivt skum. Tilsett cirka 1/3 del av melisen og pisk kikertlaken stiv. Ha i resten av melisen litt etter litt.
Tilsett siktet maisenna og pisk til du har en glatt, skinnende marengs. Du skal kunne snu bollen på hodet uten at marengsen sklir ut.
Stek i 2 timer uten at du åpner døren. Når pavlovaen har stått steketiden, kan du skru av ovnen og sette ovnsdøren forsiktig på gløtt. Bruk gjerne en sleiv for å forhindre at ovnsdøren lukkes.
La pavlovaen avkjøles i noen timer eller gjerne over natten.
Pisk fløte til myk krem og smak eventuelt til med litt sukker eller melis.
Legg en marengsbunn på et kakefat. Ta på halvparten av den piskede kremen og legg den andre bunnen oppå. Pynt med mer krem og friske bær og frukt etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 100 grader over- og undervarme.
Ha kikertlaken i en helt ren glass- eller stålbolle.
Pisk kikertlaken til du har et forholdsvis luftig og stivt skum. Tilsett cirka 1/3 del av melisen og pisk kikertlaken stiv. Ha i resten av melisen litt etter litt.
Tilsett siktet maisenna og pisk til du har en glatt, skinnende marengs. Du skal kunne snu bollen på hodet uten at marengsen sklir ut.
Stek i 2 timer uten at du åpner døren. Når pavlovaen har stått steketiden, kan du skru av ovnen og sette ovnsdøren forsiktig på gløtt. Bruk gjerne en sleiv for å forhindre at ovnsdøren lukkes.
La pavlovaen avkjøles i noen timer eller gjerne over natten.
Pisk fløte til myk krem og smak eventuelt til med litt sukker eller melis.
Legg en marengsbunn på et kakefat. Ta på halvparten av den piskede kremen og legg den andre bunnen oppå. Pynt med mer krem og friske bær og frukt etter ønske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?